Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hátrányba kerülök-e ha visszak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hátrányba kerülök-e ha visszaköltözöm a gyermekemmel a szüleimhez a válás idején a lakáshasználat megszerzéséért folyó harcban?

Figyelt kérdés
Vitákat egyre nehezebben viselem, a tettlegesség is egy hajszálon múlik,a kislánynak sem tesz jót,hogy minden este cirkusz van.7 éves kislányunk van.Kizárólagos lakáshasználatot szeretnék kérni,(fészeklakó lakáshiteles lakásban élünk) 50-50 % a tulajdonjog, az önrész 15% volt.Viszont a családfenntartó én vagyok 2 munkahellyel,mert a férjem nem hajlandó fizetni egyetlen számlát sem,beszélni sem lehet vele normálisan,hogy a fele költség őt illetné.Kocsmára,haverokra mindig van ideje.
2009. okt. 30. 08:21
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
A harcnál sokkal fontosabb a kislány egészséges szellemi fejlődése, ami bizony megsínyli a kicsinyes szülői vitákat. Az én szüleim ugyanazt csinálták mint ti, és még ma is érzem a hatásait, 20 évvel később. Jobban tették volna, ha elváltak volna és nem kell keresztülmennünk a testvéreimmel az állandó vitákon. Többször sírtam a szüleim veszekedései miatt, mint bármi más miatt az életemben. Senkinek sem kívánom ezt. Költözz el, és ne az anyagiakat tartsd szem előtt elsősorban.
2009. okt. 30. 08:27
 2/6 A kérdező kommentje:

Én is erre hajlok,bár ha én fizetem továbbra is az egész kiadást(ezért kellett másodállást vállalnom),mert a hitelt és a rezsit nem futotta a fizum(ápolónő vagyok 3 műszakban).

Neki kényelmes,ha felhalmozódik a közmű,az nekem tartozás,mert az én nevemen vannak,én intéztem őket.

Neki hívatalos munkahelye nincs,azt is nekem kellene kifizetni...Vagy kikapcsoltatok mindent...

2009. okt. 30. 08:37
 3/6 anonim ***** válasza:

A helyedben én is elköltöznék, és igazad van, kikapcsoltatnék mindent! Rövidtávon ez a probléma úgysem fog megoldódni. Ha akarja, akkor ő majd visszakötteti.

De arra is számíts, hogy ha majd neked kell visszakapcsolni bármilyek okból kifolyólag, annak mindig plusz költségei vannak.

Én mindenesetre egy jó válóperes ügyvédet is megkérdeznék helyedben.

2009. okt. 30. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Támogatom a kikapcsoltatást, de ne szólj neki előre, legyen meglepetés. Egyik nap pakolj csendben össze, másik nap pedig mondj le minden közműszolgáltatást.
2009. okt. 30. 08:51
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Ne lemond a közműszolgáltatást,hanem szüneteltesd.Ha lemondod akkor a Gáz visszaköttetése 3 -4 hónap után sokba kerül.Újra kell engedélyeztetni,a berendezéseket felülvizsgáltatni stb.Ez legkevesebb 100.000.- Ft.A lakásból úgy költözz el,hogy valamennyi holmid maradjon ott,és időnként menj el a lakásba.Mindenképpen kere4ss egy jó ügyvédet,mert a válóper évekig is elhúzódhat.
2009. okt. 30. 09:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyébként a válóper beadásától (illetve a különéléstöl) kezdödöen van csak külön kassza, addig a megszerzett javak (lakás) és az adóságok közös vagyonnak számitanak. Tehát a férjednek jár a lakás fele, minusz a kölcsönök fele. A rezsit csak akkor fizesd, ha te ott élsz, ha nem akkor szüneteltesd a fizetést. Amig a per zajlik, addik a kölcsöneöket fel-fele arányban kell fizetnetek, ha nem teszi, akkor levonhatják a ráesö vagyonból ezt az összeget.
2009. okt. 30. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!