Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hátrányba kerülök-e ha visszaköltözöm a gyermekemmel a szüleimhez a válás idején a lakáshasználat megszerzéséért folyó harcban?
Figyelt kérdés
Vitákat egyre nehezebben viselem, a tettlegesség is egy hajszálon múlik,a kislánynak sem tesz jót,hogy minden este cirkusz van.7 éves kislányunk van.Kizárólagos lakáshasználatot szeretnék kérni,(fészeklakó lakáshiteles lakásban élünk) 50-50 % a tulajdonjog, az önrész 15% volt.Viszont a családfenntartó én vagyok 2 munkahellyel,mert a férjem nem hajlandó fizetni egyetlen számlát sem,beszélni sem lehet vele normálisan,hogy a fele költség őt illetné.Kocsmára,haverokra mindig van ideje.2009. okt. 30. 08:21
1/6 anonim válasza:
A harcnál sokkal fontosabb a kislány egészséges szellemi fejlődése, ami bizony megsínyli a kicsinyes szülői vitákat. Az én szüleim ugyanazt csinálták mint ti, és még ma is érzem a hatásait, 20 évvel később. Jobban tették volna, ha elváltak volna és nem kell keresztülmennünk a testvéreimmel az állandó vitákon. Többször sírtam a szüleim veszekedései miatt, mint bármi más miatt az életemben. Senkinek sem kívánom ezt. Költözz el, és ne az anyagiakat tartsd szem előtt elsősorban.
2/6 A kérdező kommentje:
Én is erre hajlok,bár ha én fizetem továbbra is az egész kiadást(ezért kellett másodállást vállalnom),mert a hitelt és a rezsit nem futotta a fizum(ápolónő vagyok 3 műszakban).
Neki kényelmes,ha felhalmozódik a közmű,az nekem tartozás,mert az én nevemen vannak,én intéztem őket.
Neki hívatalos munkahelye nincs,azt is nekem kellene kifizetni...Vagy kikapcsoltatok mindent...
2009. okt. 30. 08:37
3/6 anonim válasza:
A helyedben én is elköltöznék, és igazad van, kikapcsoltatnék mindent! Rövidtávon ez a probléma úgysem fog megoldódni. Ha akarja, akkor ő majd visszakötteti.
De arra is számíts, hogy ha majd neked kell visszakapcsolni bármilyek okból kifolyólag, annak mindig plusz költségei vannak.
Én mindenesetre egy jó válóperes ügyvédet is megkérdeznék helyedben.
4/6 anonim válasza:
Támogatom a kikapcsoltatást, de ne szólj neki előre, legyen meglepetés. Egyik nap pakolj csendben össze, másik nap pedig mondj le minden közműszolgáltatást.
5/6 anonim válasza:
Ne lemond a közműszolgáltatást,hanem szüneteltesd.Ha lemondod akkor a Gáz visszaköttetése 3 -4 hónap után sokba kerül.Újra kell engedélyeztetni,a berendezéseket felülvizsgáltatni stb.Ez legkevesebb 100.000.- Ft.A lakásból úgy költözz el,hogy valamennyi holmid maradjon ott,és időnként menj el a lakásba.Mindenképpen kere4ss egy jó ügyvédet,mert a válóper évekig is elhúzódhat.
6/6 anonim válasza:
Egyébként a válóper beadásától (illetve a különéléstöl) kezdödöen van csak külön kassza, addig a megszerzett javak (lakás) és az adóságok közös vagyonnak számitanak. Tehát a férjednek jár a lakás fele, minusz a kölcsönök fele. A rezsit csak akkor fizesd, ha te ott élsz, ha nem akkor szüneteltesd a fizetést. Amig a per zajlik, addik a kölcsöneöket fel-fele arányban kell fizetnetek, ha nem teszi, akkor levonhatják a ráesö vagyonból ezt az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!