Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztás az alábbi esetben hogy alakulhat?
Figyelt kérdés
Adott a férj és a feleség. A férj házasság előtt tulajdonosa volt egy autónak illetve egy hitelnek. Az autó értéke túlhaladta a hitel értékét. Még házasság előtt az autó eladásra került és az összeg kipótlására egy másik autó került megvásárlásra. A férj nevén volt az autó. Megtörtént a házasság. A házasság után a feleség a hitelt kifizette, az autó később eladásra került, melynek értékét a feleség készpénzben megkapta. Később egy másik autó került megvásárlásra már házasságon belül. A feleség ebben az esetben mit követelhet ha követelhet egyáltalán? Vagy még ő fizet a férjnek?2013. aug. 14. 18:42
1/4 anonim válasza:
Mivel házasság alatt fizette ki és abból lett vásárolva az autó, így nem számít külön vagyonnak, hacsak nem olyan pénzből vette/fizette ki, amit örökölt, mert az annak számít és az azon a pénzen vett autó/lakás v bármi kizárólag a feleségé. Ha nincs ilyenről szó, akkor közös vagyon és a fele a férjét illeti.
2/4 A kérdező kommentje:
szerintem félreértetted az esetet. A második autó még házasság előtt lett megvásárolva, a harmadik autó lett a házasság alatt
2013. aug. 14. 19:12
3/4 anonim válasza:
Én a harmadik autóról írtam, amit írtam, de igaz, azt feltételeztem, h abból a pénzből lett megvásárolva, amit a feleség kapott kp-t a második autó eladásából.
4/4 A kérdező kommentje:
a harmadik autó nem az előző autó értékéből lett vásárolva. Az közös vagyonnak számít, mivel házasság alatt szerzett vagyon. A probléma az hogy a kocsi ami el lett adva a házasság előtt lett szerezve és annak az értékét a feleség megkapta. És most még követel. És a mostani autó értéke sokkal kevesebb mint az előző autó értékéből a feleségnek befolyt.
2013. aug. 14. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!