Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az anyának semmije nincs, akkor oda ítélheti neki a bíróság a babát?
Barátnőm fél mert válás lebeg a levegőben. Sajnos a férjével sokat veszekednek, és egyre inkább érzik hogy sehogyan sem jó.
Barátnőmnek nincs semmije, se lakása, se munkája már. Gyermekük egy éves, a férje tartja el őket. Mi lesz ha elválnak? Az apához kerül a baba? Az apának van háza, munkája, nyaralója.
"A házasság vagyonközösséget jelent."
Nem feltétlen. Kicsit fejtsd ki bővebben. Amúgy a semmire nem ítélnek oda gyereket.
95%-ban az anyának ítélik a gyereket.
Nagyon indokolt esetben kapja meg az apuka.
Az én volt férjemnek is megvolt minden felsorolt,mégse ítélte neki a bíróság.
Egy esetről tudok amikor az apukának ítéltek gyereket,az azért volt mert az anyuka ki ment külföldre "dolgozni"
Nincs mitől félni :)
Az én apámnak volt munkája, háza, befektetése. Anyámnak semmije nem volt csak 2 lánya. Én akkor voltam 5 éves a húgom 2 éves. Minket a bíró apunak ítélt, mert apám volt az aki biztosítani tudta az ellátásunkat.
Aki azt írta hogy minden felesbe megy az nem egészen így van. Csak akkor feleződik minden ha az ingó és ingatlan vagyon házasságkötés után jött létre. Apámnak már mindene meg volt mielőtt anyut elvette volna. Így minden az övé is maradt..
Elképzelhető hogy a kérdező barátnője is így van.. Már minden megvolt a férjének a házasságkötés előtt is..Ahhoz viszont a feleségnek válás esetén tényleg nincs semmi köze.
és amúgy anyuka miből akarja majd eltartani a gyerekét?
csak kérdezem. mert oké, hogy neki ítélik, de majd megy a híd alá?
és amúgy anyuka miből akarja majd eltartani a gyerekét?
csak kérdezem. mert oké, hogy neki ítélik, de majd megy a híd alá?
6-os
Nyugi megoldják ők,hisz ott a gyes,ott lesz a tartásdíj,mindenféle segélyek...én is így jártam!DE most vetek véget ennek a "95%"-os anyának ítélősdinek!Nekem elegem van a lejmolásokból!Ez a mai világ:gyors gyerek,gyors házasság és gyors válás!Mindenki másnak a gyerekét neveli már!Röhej már az egész!
Köszönöm.
Én amúgy nem a barátnőmnek "drukkolok", mert lehet hogy barátnő, de nagyon csúnyán bánt/bánik a férjével. A gyerekével pedig nem nagyon foglalkozik, megeteti, tápszerrel, mert az úgy gyorsabb, mint kiskanállal ételt adagolni, majd lepasszolja a gyermeket, és megy csavarogni. Ezért kérdeztem, hogy kinek ítélik a gyermeket.
A férjének van mindene, mert a ház, a nyaraló nem a férj nevén van, hanem még az apja nevén (aki még él).
Persze a barátnőm oda költözhet a szüleihez, de arról csak annyit, hogy jobb mint a híd alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!