Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha kiköltözöm a közös lakásból...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kiköltözöm a közös lakásból, mit veszítek? Hogy lehet utána valami pénzt csinálni belőle?

Figyelt kérdés
Elváltam, egyoldaluan, mert e f.-m nem akart. (N/32) Nem akar elengedni, a tárgyalásokra sem jőtt el, nem akarja tudomásul venni, hogy elváltunk. Van egy lányunk, őt nálam helyezték el(12). Én már uj életet kezdenék, de nem lehet vele egyezkedni, a közös tulajdonú lakás ugyében (amiben élunk) pláne nem. Lelkileg tonkremegyek ebben, én hagynám már az egészet, de a lakás szempontjábol sokat veszitek. Sokat vesztek, ha elkoltozok albérletbe, de nem jelentkezek ki természetesen, csak nem maradok a tulajdonomban életvitel-szerűen? Milyen lehetőségek vannak, hogy a tulajdonrészemhez v.mi formában hozzájussak?? Előre is köszi a válaszokat!!
2009. okt. 25. 09:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a véglegesség szándékával kiköltözöl és kb. 3 hónapig nem mész vissza, viszont ő ott lakik, akkor lecserélheti a zárat és többé vissza sem költözhetsz, amíg közös tulajdonban van a lakás.Ha mégis pl. lakatost hívsz és kinyittatod az ajtót, bűncselekményt követsz el. Bocsi csak a büntetőjogi oldalát ismerem a dolgoknak.
2009. okt. 25. 09:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt én így nem értem.

Ha közös tulajdonú a lakás, akkor hogyan váltál el?

Lemondtál arról, a lakásról?

Mi ítélt a bíróság a közös javak ügyében, hogy osztotta azt meg?

Valamit csak kimondtak a tárgyalásokon, annak ellenére, hogy ő nem ment el azokra.

Vagy megegyeztek, és kifizeti a részed, vagy te fizeted ki öt a lakásból, és ő megy el.

Vagy eladjátok és elosztva az összeget, mindenki megy a maga útján.

De, ebben kellet, hogy rendelkezzen a bírság.

2009. okt. 25. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem járt el a tárgyalásra a férje,nem volt közös megegyezés, máshogy van a vagyonmegosztás. Az ügyvédem azt mondta, a lakás külön téma, sok illetéket kell fizetni, úgyhogy hagyjam a lakást (mi lakunk benne, férjem lelépett a szeretőjéhez) majd ha esetleg el akarom adni, ráérek kifizetni úgy a férjem, vagy ha ő akar valamit, fizesse ő a több százezres illetéket a bíróságnak.

Lehet, hogy a lakásról nem rendelkezett a bíróság.

2009. okt. 26. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!