Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy évvel a válás után lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy évvel a válás után lehet követelni ingóságot?

Figyelt kérdés

Tavaly májusban adtam be a válópert. Júniusban el is költöztem másik városban. Szeptemberben választottak el minket közös megegyezéssel.

Az akkor 17 és fél éves fiam ott maradt az apjával a lakásban, ahonnan rá való tekintettel nem vittem el semmit. Ami ingóság van/volt a lakásban, vagy a szüleimtől kaptuk, vagy közösen vettük.

Most a volt férjem mindenáron el akarja űzni a fiamat, folyton veszekedik vele, nem bírnak egymás mellett meglenni.

Az a kérdésem, ha a fiam elköltözik, akár hozzám, akár máshová, kérhetem-e a bíróságtól, hogy tárgyalják újra az ingóság elosztását, vagy sem? Tehetek-e valamit annak érdekében, hogy legalább ami az enyém volt,illetve szüleimtől kaptam, hozzájussak?

Köszönöm a válaszokat!

2009. okt. 22. 14:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem egyértelmű, hogy a váláskor volt-e vagyonmegosztás ? Ha igen akkor semmit sem lehet követelni.
2009. okt. 22. 14:56
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem volt vagyonmegosztás!

Megegyeztünk a volt férjemmel, hogy a gyerekre való tekintettel mindent ott hagyok!

2009. okt. 22. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kellene tekinteni, hogy az ingóságaidat a gyermekedre hagytad. Tehát, ha jön, hozza a cuccokat is. Küldj érte egy teherautót, amit a te családod férfitagja(i) kísérnek.

Lehet, hogy a férjednek is magától értetődő, hogy viszed. Ha nem, akkor majd ő kezdeményez vagyonmegosztó pert, s majd visszaviszi, ha ítélnek neki valamit.

Azért egy ágyat, asztalt hagyjatok!

A lakás? Az az övé?

Gyerektartás? Mert ha nem fizettél, akkor ennek fejében még hagyj egy hűtőt mondjuk, vagy egy mosógépet, egy szekrényt.Mindent ne hozz el!Fazék, villa, lábtörlő maradjon! Tudjon azért élni, különben csak aránytalan és hoszsú vitát szülsz.

2009. okt. 22. 15:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy a volt férjemnek nem olyan egyértelmű, hogy ha a gyerek jön, akkor az ingóság is.

Ezért tettem fel a kérdést, hogy megtehetem-e!

Igen, fizettem havi 20.000,-Ft gyerektartást, vagyis ennyi volt előírva. De ennél többet kapott természetesen, hiszen a fiam!

2009. okt. 22. 15:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függ. (miért volt a válás, miért nem téged választott a fiad) Amúgy rohadt nyomós indoknak kell lenni, hogy ujratárgyalják és meg is nyerd, ha már le lett zárva az ügy. Gyakorlatilag semmi esélyed. Gondolom rájöttél, hogy nem tudsz a saját lábadon megállni. Nem említed, hogy kié volt eredetileg a lakás és Te mit adtál bele és ha beleadtál, miért hagytad ott neki..
2009. okt. 22. 15:41
 6/10 A kérdező kommentje:

A válás azért volt, mert a sokat ivott a volt férjem, és az utolsó hónapokban már csak elmentünk egymás mellett, ezért döntöttünk a válás mellett.

A fiam azért maradt az apjánál - mint írtam én másik városba költöztem - mert még nem fejezte be az iskolát, és nem akart másik városba költözni. Most fog érettségizni, utána Pestre megy tanulni.

A lakás a szüleié, nem is érdekel.

Kedves utolsó, nem azért akarom újra tárgyaltatni, mert nem tudok megélni, tévedés. Van párom, gyermekem, szép otthonunk, pénzünk. Nem azért akarom, mert rá vagyok szorulva, hanem azért, mert amikor összeházasodtunk, egy lyukas alsógatyája volt, meg a munkásruha.

A többit vagy a szüleimtől, rokonaimtól kaptuk, vagy közösen vettük.

És mivel ott maradt a fiam, ezért hagytam ott ezeket a dolgokat. De ha kirakja őt, mert nagykorú és megteheti vele az apja - szerinte - akkor nem akarok ott hagyni ezeket a dolgokat.

Nem kell mindjárt a rosszat látni, kedves utolsó!

2009. okt. 22. 15:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A vayonmegosztást kell kérni per utján, ha nem tudtok megegyezni.
2009. okt. 22. 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:

15:41-es vagyok.

Ha ezek ilyen képlékeny dolgok voltak, akkor nem szabadott volna a válóperen gyakorlatilag véglegesíteni a dolgot.

Az ivás dolgot is a válópernél kellett volna bedobni jobban

2009. okt. 22. 16:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Vigye a fiad a cuccot ! Legalább a felét.

Ő az apja fia is! Nem lehet az apjának kifogása.

Az hogy neki mi egyértelmű, mi nem, az az ő problémája. Majd ide beír, hogy elvitte a gyerek a holmit, mit tegyek, s majd akkor adunk neki tanácsot! Azzal te ne foglalkozz!

Azért nem kell kiüríteni a lakást! Ami kell a fiúnak, vigye. Maradjon az apjának is! Míg együtt voltatok, rátok is keresett, s te laktál a szülei házában, te se fizettél ugy-e albérletet. Nem kell csontra kiüríteni, de amire szüksége van a fiadnak, természetesen hozza el!

Úgyis apjának kéne vennie újat az albiba mondjuk, így még jobban is jár!

2009. okt. 22. 16:07
 10/10 A kérdező kommentje:

16.05-nek! Igazad van, de eszembe nem jutott volna, hogy kitenné a fia szűrét valaha is. Főleg, hogy nem is az övé a lakás, hanem a szüleié.

Nem fizettem albérletet, mert nem engedték. Azt mondták, örüljünk, hogy van hol laknunk, annak idején úgy építették, hogy a kicsi fiuk otthon marad.

Szóval nem csontra akarom kiüríteni, azért van szívem nekem is, csak amit konkrétan én vittem oda.

2009. okt. 22. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!