Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk. Közös megegyezéssel. Most hétfőn adtuk be a biroságra a kérelmet. Kérdésem kb mennyi idő mig behivnak az első tárgyalásra? Tudom, hogy ez az ügyek számától függ, de mégis, nagyon sokáig ülnek az iratokon?
13.33-nak.Én írtam előtted(11.24) Írtam,hogy szeptemberre voltunk kiírva és közös megegyezéssel váltunk el.EGYSZER voltunk csak az is 15 percig tartott,majd 3 hét múlva levélben megkaptunk a hivatalos papírt a házasság felbontásáról.Volt egy 6 éves gyerek is,és nem kellett ezért kétszer menni.Ha mindkét fél mindenben megegyezik pl:gyerek elhelyezése,ingó és ingatlan vagyon elosztása(nálunk van gyerek,volt közösen vett ház,és ingó vagyon is)akkor a bírónak nincs más dolga mint hivatalosan szétválasztani a feleket...
Nem mindig van 2 tárgyalás,és teljesen fölösleges ha mindenben maximálisan megegyeznek!
Mindenképpen kettő tárgyalás lesz, ha van kiskorú gyermek!
Az első tárgyalás a békítő tárgyalás, a másodikon választanak el! Ez a hivatalos útja!
14.55 Író vagyok..Miért kell két tárgyalás????
Nekem is csak 1 volt.Nem volt békítő tárgyalás,mert KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL VÁLTUNK EL!A bíró megkérdezi,hogy látunk-e esélyt a békülésre,mivel mindketten nemet mondtunk,így nem volt békítő tárgyalás.Kiskorú gyermekünk volt.A válóper idején még nem töltötte be a 6 évét...Ha a kér fél mindenben megegyeznek,semmi vita nincs a gyerek,az ingó,és ingatlan vagyon között,akkor nem húzzák sokáig a válópert!A barátnőm 1 hónapja vált el(2 gyereke van az egyik 3 a másik 5 éves),és neki is csal 1 tárgyalása volt,hisz ők is mindenben közösen megegyeztek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!