Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válunk. Közös megegyezéssel....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válunk. Közös megegyezéssel. Most hétfőn adtuk be a biroságra a kérelmet. Kérdésem kb mennyi idő mig behivnak az első tárgyalásra? Tudom, hogy ez az ügyek számától függ, de mégis, nagyon sokáig ülnek az iratokon?

Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia,kb 1-2 hónap.Én januárban adtam be,márciusban volt az első tárgyalásunk,és rá 1 hónapra váltunk el áprilisban.Mondjuk már az első tárgyaláskor is elválasztottak volna minket,csak egy papir nem volt rendben a lakással kapcsoltabna,és amiatt halasztották áprilisra el a tárgyalást.
2009. okt. 21. 09:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Az ünnepek miatt több időbe is telhet..Mi is közös megegyezéssel váltunk,és mi májusba adtuk be...Nekünk szeptember 23-án volt a tárgyalásunk.Arra hivatkoztak,hogy jön a nyár,és folyamatos szabadságolások vannak..de mivel közös megegyezés volt,így csak ez az 1 tárgyalás volt..15 perc alatt elváltunk...
2009. okt. 21. 11:34
 3/8 anonim ***** válasza:
ha van kiskorú gyereketek mindenképpen kétfordulós lesz a tárgyalás. Egyi smerősön szeptember végén adta be a papírt, november 17-va kitűzve a tárgyalásuk.
2009. okt. 21. 13:33
 4/8 anonim ***** válasza:

13.33-nak.Én írtam előtted(11.24) Írtam,hogy szeptemberre voltunk kiírva és közös megegyezéssel váltunk el.EGYSZER voltunk csak az is 15 percig tartott,majd 3 hét múlva levélben megkaptunk a hivatalos papírt a házasság felbontásáról.Volt egy 6 éves gyerek is,és nem kellett ezért kétszer menni.Ha mindkét fél mindenben megegyezik pl:gyerek elhelyezése,ingó és ingatlan vagyon elosztása(nálunk van gyerek,volt közösen vett ház,és ingó vagyon is)akkor a bírónak nincs más dolga mint hivatalosan szétválasztani a feleket...

Nem mindig van 2 tárgyalás,és teljesen fölösleges ha mindenben maximálisan megegyeznek!

2009. okt. 21. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kettő tárgyalás lesz, ha van kiskorú gyermek!

Az első tárgyalás a békítő tárgyalás, a másodikon választanak el! Ez a hivatalos útja!

2009. okt. 22. 14:46
 6/8 anonim ***** válasza:

14.55 Író vagyok..Miért kell két tárgyalás????

Nekem is csak 1 volt.Nem volt békítő tárgyalás,mert KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL VÁLTUNK EL!A bíró megkérdezi,hogy látunk-e esélyt a békülésre,mivel mindketten nemet mondtunk,így nem volt békítő tárgyalás.Kiskorú gyermekünk volt.A válóper idején még nem töltötte be a 6 évét...Ha a kér fél mindenben megegyeznek,semmi vita nincs a gyerek,az ingó,és ingatlan vagyon között,akkor nem húzzák sokáig a válópert!A barátnőm 1 hónapja vált el(2 gyereke van az egyik 3 a másik 5 éves),és neki is csal 1 tárgyalása volt,hisz ők is mindenben közösen megegyeztek..

2009. okt. 22. 17:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. 2 gyermekünk van 11 és 5 évesek, tulajdonképpen mindenben megegyeztünk, az ingóságokat is már elosztottuk.
2009. okt. 22. 18:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Tavaly váltam el, közös megegyezéssel! KETTŐ TÁRGYALÁS VAN! Első tárgyalás a békítő, utána van a válás!!!
2009. okt. 23. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!