Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ebben az esetben a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben az esetben a volt férjemnek már az új összeget kellene utalnia? Mit tegyek, hogy megkapjam a megítélt összeget?

Figyelt kérdés
Amikor elváltunk, a gyerekek után fix összegű 2*25000Ft gyerektartás lett megállapítva. Később, miután az új feleségével közös gyermekeik is születtek kérte a gyerektartás összegének csökkentését. Májusban az a döntés született, hogy a gyerektartás ezután gyerekeknként 10-10% lesz, ami magasabb mint amit eddig fizetett. Az exem most mintha elfelejtette volna ezt a határozatot, továbbra is a 2*25000Ft-ot utalja.
2013. júl. 15. 06:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Elég sok embernek a havi keresete alig haladja meg az 50 ezret...

De mivel nem a kérdező anyuka verte a tamtamot, hanem a férj, s így saját csapdájába esett, nem probléma.

Amúgy az új összeget köteles fizetnie, viszont mivel fizet (igaz a régi összeget), tiltani nem tiltanak. Ja és akinél maradt a gyerek, annak nem kell ennyit hozzátennie. Mi a fenéből tegyen hozzá, ha otthon van vele? Kapja a gyerekek utáni illetékeket, meg olvashattuk, hogy betegek a gyerekek, gondolom emiatt is jár némi plusz bevétel (énz vagy nem pénz formájában).

2013. júl. 15. 09:03
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
20-as, a pasinak 5 gyereke van, 2:3 felállásban. Ez 10%-kal számolva 50%, ami a maximum. Ezért a 10-10%.
2013. júl. 15. 09:04
 23/28 anonim ***** válasza:
42%

Ja értem már a 10%-ot :)

De a letiltásban nem értek egyet,mivel nem annyit fizet, mint kellene,így miért ne tilthatna??? Ha mondjuk adna 10-10ezret gyerekenként,de fizet,akkor nem lehetne tiltani? Dehogyisnem. Ez logikátlan...

2013. júl. 15. 09:14
 24/28 anonim ***** válasza:
40%
Nagyon sok esetben ígykiehetett játszani a rendszert. Ha jól tudom, talán most változott a passzus. Igen, anno 5-10 ezer forinttalki lehetett váltani az egészet. Apuka nem annyit adott, amennyi foglalava volt a papíron de valamennyit adott. Így a bíróság nem tudott mit csinálni. Utána kell nézni, most hogy van.
2013. júl. 15. 09:53
 25/28 anonim ***** válasza:
42%

szerintem kapzsi vagy elegedj meg azzal amit kapsz 50 ezer szep osszeg.

Tudom sok tartos beteg gyerek egyszeruen allergias vagy asztmas es maris csipognak az anyukak tobb penz kell beteg sok ilyet ismerek.

Ugy tunik nagyon nem akarod hogy az exed normalissan eljen az uj csaladjaval.

2013. júl. 15. 13:03
 26/28 anonim ***** válasza:
22%
Ha jogerős itélet van a kezedben kérj letiltást vagy behajtást.
2013. júl. 15. 20:38
 27/28 anonim ***** válasza:

tegnap 13:03

Miért is lenne kapzsi??? A volt férje kérte,hogy csökkentsék le a tartásdíjat! Jaa vagy szerinted,ha született másik gyereke az új kapcsolatban,akkor már nem is kell gondoskodni a másik gyerekeiről?? Jár nekik is az az összeg,amit az új kapcsolatban kapnak a gyerekek. Ezt százalékban meg is állapították, ha a fizetése pedig annyi,hogy két gyerek után több,mint 50ezret kell adnia,akkor teljesen mindegy,hogy elég lenne 50ezer is,ami szerinted sok összeg,akkor is többet KELL adnia.

Ráadásul úgy,hogy nem a kérdező kérte,hogy emeljék az összeget. Megérdemli az ex,hogy be is hajtsd rajt kérdező!

2013. júl. 16. 07:43
 28/28 anonim ***** válasza:
De fel vannak egyesek háborodva hogy az apuka fizesse a magasabb összeget.Csak abba nem gondolnak bele hogy az apuka nyomós indokkal kérte volna a csökkentést ami törvényileg járt is volna és valahol,valami hibázott.A bíróság nem volt körül tekintő.Én biztos fellebbeztem volna.
2013. júl. 19. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!