Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben a volt férjemnek már az új összeget kellene utalnia? Mit tegyek, hogy megkapjam a megítélt összeget?
Az egy dolog, hogy a bíróság mennyit ítél meg...de ha eddig is kaptál 2x25 ezret és most is kapsz annyit, miért nem lehet azzal megelégedni.
Én nem kapok semmit, de havi 20-nak már nagyon tudnék örülni...
Utolsó, szóval ha neked szär, akkor másnak is legyen az, mi?
Aki azt írta, hogy a feleségnek NEM KELL ugyanannyit hozzátenni, annak igaza van. Aki lebaromságozta, az vegye már a fáradtságot és olvassa el az ide vonatkozó passzust a törvénykönyvben. Volt már aki belinkelte ide a gyk-ra, úgyhogy én most nem teszem meg, de ez bizony így van.
A kérdésre a válasz pedig, hogy annyit kellene utalnia amennyit a bíróság megállapított. Más kérdés, hogy te ragaszkodsz-e ahhoz vagy nem.
Nem, egy szóval sem mondtam, hogy ha nekem sz@r, akkor másnak is az legyen!
De azért havi 50000 ezer ft szerintem szép összeg! Van akinek semmi sem elég....
Családjogi törvény:
69/A. §108 (1) A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van.
(2) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben szolgáltatja (gyermektartásdíj).
Köszönöm! Ebben az esetben kérni fogom a letiltást.
Én nem háborogtam a bíróság által megítélt 25000Ft miatt sem, és most is csak a volt férjem követelte habzó szájjal a csökkentést. Én most is csak annyit kérek, amennyit megítéltek. Nem értem miért baj, ha annyit költ az első 2 gyerekére, mint a későbbi 3-ra. A gyerekeket közösen akartuk, közösen vállaltuk és gondolom annak is tudatában volt, hogy a válástól függetlenül, ők még továbbra is a gyerekei maradnak.
Igen, én is hozzáteszek ennyit a gyerekek pénzéhez. Mindkét gyermekünk tartósan beteg és így elég sok a plusz kiadás. Az esetleg megmaradó pénzt sem eltapsolom, hanem átutalom a gyerekek számláira. Ebben mégis mi a rossz?
Onnan tudom, hogy mennyi a netto fizetése, hogy a bíróságon vagy ezerszer elmondta, hogy már-már nyomorognak, mert az ő 340000Ft-os fizetése nem elég 5 gyerekre.
intrepid!
Ezt az agyszüleményt a Családjogi törvényből vettük. Paragrafus és bekezdés szerint előtted bemásolva. Olvass, és értelmezz ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!