Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált apukaként, gyermekeim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apukaként, gyermekeim iskolázásába mennyire van beleszólási jogom, az én beleegyezésem nélkül dönthet ex-nejem, hogy milyen iskolába íratja be, milyen középiskolába tanuljanak?

Figyelt kérdés
Többszöri költözés okán háromszor váltottak középiskolát, az én beleegyezésem nélkül. Lányom legalább ugyanazt tanulja továbbra is, de fiam már a harmadik szakmát kezdte el újra és újra. Jelenleg 20 éves lesz és most végezte el az eladói iskolát, de csak szakmunkás szinten. Még két évet akarja marasztalni az anyja, hogy érettségizzen. De mivel speciális igényű iskolába jár, szerintem vajmi kevés esélye lesz rá. /Hozzáteszem, mikor speciális igényűnek minősítették általánosban, akkor sem kérték ki beleegyezésemet, pedig ahhoz kellett volna. Akkoriban ennek utána néztem. De semmilyen szervezet, jogi intézmény ezért nem marasztalja el ex-nejemet. Mivel jóhiszeműen járt el. :-( /

2013. júl. 14. 23:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
kivéve akkor ha rendszeres gyermekvédelmit tudott kérni mert akkor van
2013. júl. 15. 09:37
 12/13 anonim ***** válasza:

A gyermek iskolaválasztásába jogod van beleszólni, azt válás után is közösen kell eldönteni, tehát az exed nem határozhat erről egyedül!

Csjt. 72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat.

(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.

Ez egyértelmű, azt hiszem.

De ha a gyerek már elmúlt 18, és olyan iskolát választ, amivel te nem értesz egyet, akkor az kellő ok arra, hogy ne fizess már tartásdíjat sem többek közt, mivel érdemtelenné vált.

2013. júl. 15. 14:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerinted a sérült aluliskolázott gyereked hol kap majd munkát, tegye csak le azt az éretségit a tanárok majd átrugadalják.
2013. júl. 15. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!