Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülői felügyeleti jog megvonása?
Figyelt kérdés
A válás után 4 évvel, milyen indokkal lehet megvonatni a különélő szülőtől a szülői felügyeleti jogát?
Fizet gyerektartást (volt 6 hónap elmaradása az apának, d emár törleszti), a kapcsolattartás időszakos kacsolattartás. Csomagot küld a gyerekeknek. Most mégis bíróságon van az ügy. Tud valaki törvényi hivatkozást a szülői felügyeleti jogról? Illetve van olyan hogy kizárólagos gyermekelhelyezés? HA van az mit jelent? Köszönöm a válaszokat!
Utóbbi időkben sokat változott az exem. Most gyermekelhelyezési keresetet adott be! Még csak onnan tudom, hogy felhívtam a abíróságot. A keresetlevelet még nem kaptam meg. De nála van a 2 lányom elhelyezve, ezért viszont nem is értem hogy mit szeretne???!!! Egyik ismerősöm mondta talán kizárólagos szülői felügyeletet szeretne... ez csak egy gondolat.... 2 éve ott laknak egy férfinál, ő nem nagyon viseli el a nagyobbik lányom... de ide biztos nem akarja ideani őt az anja, mert neki a pénz számít. Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Amint megkapom a keresetlevelet tisztábban fogok látni..azt hiszem.
2013. jún. 28. 17:49
12/20 A kérdező kommentje:
Nem akartam hagyni hogy egyedül döntsön, de szinte mindig későn értesültem az "elintézett" dolgokról. Én pedig békeszerető ember vagyok nem kenyerem a feljelentgetés, de úgy látszik kellett volna...be kell keményítenem nekem is sajnos, pedig lassan 5 éve elváltunk. Miért nem tud megnyugodni?? NEm tudom. Pedig ő is elméletileg boldog párkapcsolatban él.???!!
2013. jún. 28. 17:51
13/20 anonim válasza:
a én volt férjem is egy tündi bündi meg rendesen fizet és a gyerekeké lett a közös lakás. Kéthetente elviszi ám ennyi és nem több. Ha van kedve néha felugrik egyszer egyszer délután.
Soha meg nem kérdezné mi volt az oviba, vége lett a tornának összegezték az évet (fejjlesztő torna) eszébe se jutott egyszer sem elvinni pedig heti 2x van, nem kérdezte meg hogy felvették e a fiát a bölcsibe, azt se hogy hová tartozik, azt se hogy melyik a jó, egyáltalán a lányomért a tanévben 2x volt az oviba.
Ezek után mit kérdezhetnék tőle ha majd az iskolaválasztásra kerül sor? attól még elváltunk semmiből se tartana kétnaponta megereszteni telefont de van hogy 7-8 napig is el van tűnve. Én meg hívogassam? Folyton kinyom mert alszik dolgozik, elvan a barátnőjével...
Csak azért irom hátha esetleg itt csúsztál el...
Mondjuk az én exem nem is nagyon töri magát, néha rájön az "apaság" akkor megnézi hogy teker a lány a biciklin (akit mellesleg én tanitottam meg) szerinted fog majd tudni mondani értelmes indokokat melyik iskolába írassam? Őt nem érdeklik a napi nyűgök, neki az pont kényelmes ha kéthetente elviszi...
Ha valakiben ennyire minimálisan sincs meg a gyereke iránti érdeklődés akkor azt erőltetni nem lehet.
2013. jún. 28. 18:38
14/20 A kérdező kommentje:
Kb ket hetente email-t valtok az anyjukkal a lanyokat illetöen! Külföldön elek a csaladommal, de a lanyaimrol nem relejtkezem meg. 2011 ben az anyaval közösen a gyamhivatal elött megegyeztünk az idöszakos lathatasrol; szabalyoztuk az ünnepeket is. Nyomon követem a gyerekeim iskolai eletet is az iskola honlapja es nehany segitökesz tanarcsegitsegevel. Az anya ezekröl nem tud. Közel 300 kepet nyomtattam most ki a targyalasra, amellyel bizonyithatom hogy egyreszt a lathatasok alatt jol erzik velunk magukat illwtve az iskolai fotok is megvannak. Az anyjuk meg egy iskolai es ovodai fenykepet nem adott a gyerekeimrol. Annyi a bünöm hogy nem tudok gyakran menni a gyerekeimert. Illetve az anya azt kifogasolja hofy nem tudja a lakcimemet. Sajnos magyarorszagon ninxs is lakcimem, mert az ututolao kozos lakcimunkrol ö kijelentett es azota nem tudtam allans lakcimet letesiteni igy ervenytelen a lakcimkartyam is. A lathatasokkor a jelenlegi felesegem szuleihez szoktuk vinni a lanyokat ez igy mukodik kozel 3 eve. Eddig ez nem volt gond. Anyosomek unokajukkent szeretik a gyerekeimet is. Ezt kifogasolhatja a birosag? Elnezest az ekezetek es az esetleges irasi hibakert telefonrol irok.
2013. jún. 28. 22:31
15/20 anonim válasza:
Ha nem ismeri a lakcimemet, az bizony elég indok a felugyeleti jogod megszüntetéséhez..... Miért nem adtad meg a kinti címedet?
2013. jún. 29. 07:37
16/20 anonim válasza:
Két hét? Hát az rohadt kevés ám!!
Illene azért 3-4 naponta érdeklődni, amúgy gondolom ugyanígy van vele, ha nem töröd magad az érdeklődéssel akkor minek kérdezzen meg bármiről is? Az nem elég hogy nézed az iskola honlapját, én is sokat nézem a gyakorit de ezáltal mégsem leszek tulajdonos...
És miért nem az anyát hívod fel az iskolai érdeklődés miatt? Vagy a lányokat? Nem a tanárokat a háta mögött kéne..ez elég undorító részedről (szerintem)
A lányokkal is lehetne beszélni telefonon!! nem emailezni..
A lakcímed, hogy nem tudja szintén gáz...független hogy hol élsz, akkor is az apjuk vagy. Ellenkező esetben ha nem tudnád az Ő címüket mert külföldre költöznének hogy éreznéd magad?
Becsavarodott az asszony, de arra nem gondoltál, hogy oka is lehet?
2013. jún. 29. 08:05
17/20 A kérdező kommentje:
Hiába érdeklődöm 3-4 naponta nem mond semmit a telefonba a gyerekeimről. "Jól vannak" és "nem betegek" ennyi szól a gyerekeimről a telefonos beszélgetések alkalmával, mert állandóan a más témáról beszél, hogy ő mit csinál. Erre nem vagyok kíváncsi. A gyerekeim most lesznek 1 osztályos és 6. osztályosak. A nagyobbiknak van telefonja, de soha nincs bekapcsolva. A kisebbiknek az óvodai ballagására sem hívtak meg most május végén. Ezért is írok inkább emailt nekik, mert abban legalább nem írja le a saját dolgait, hanem ténylegesen megpróbál a gyerekeimről írni. Soha nem tájékoztat az (óvodai)iskolai dolgokról, ezért is folyamodtam a tanárokhoz, hogy legalább tájékoztassanak. A külföldi lakcímem még jó hogy nem adom ki neki, ez a gyerekek szempontjából nem is lényeges, hisz soha nem hozzuk ki őket, meg nem is engedné. Otthon élnek az anyósomék Hajdú - Biharban oda szoktunk menni a gyerekekkel együtt. Az exem jóban van a volt üzlettársaimmal, akik tönkretették a cégemet és nyakamban hagytak 10 millió adósságot, megpróbáltak közösen börtönbe juttatni. Még jó hogy megtartom a távolságot az exemmel is. Nagyon sokszor hátba szúrt már a válásunk óta. HA megvonja a bíróság emiatt a szülői jogomat hát tegye. Eddig sem kaptam beleszólást a gyerekeim életébe. Legyen akkor az anya mindenért felelős. Akkor is ha elszúr valamit! A saját és családom lelki békéját nem fogom feláldozni azért hogy kedvére tegyek az exemnem és a volt üzlettársaimnak, mert ők bosszúállóak. MOst született meg a feleségemmel a közös kisfiünk (4 év házasság után) és ezt vágta az exem az egyik rokonom fejéhez hogy minek kellett nekem újra megnősülni és minek kellett nekem új gyereket csinálni. Mi köze ehhez. Lassan 5 éve hogy elváltunk ideje lenne továbblépnie és a saját kapcsolatára koncentrálni. Továbbra is úgy fogunk tenni a feleségemmel mint eddig. Fizetjük a gyerektartást, megyünk az időszakos láthatásokra, küldünk csomagot a gyerekeknek és figyeljük a velük kapcsolatos dolgokat. Sajnálom ha ez nem jó, de ettől többet nem fogok tenni, azért nem megyek haza Magyarországra hogy továbbra is lehúzzanak és tönkre tegyenek.
2013. jún. 29. 13:31
18/20 anonim válasza:
hát ez hazukság az egész csak becsapás hazudik és csak hazudik!!!!!!!
2013. júl. 1. 16:26
19/20 anonim válasza:
A szülői felügyeleti jog megvonása a lehető legaljasabb dolog a világon. Nem szokták megítélni csak akkor, ha a szülő a gyerek ellen követ el erőszakos bűncselekményt.
Nálunk is bepróbálkozott vele az exnejem, de úgy kiosztotta a bírónő, hogy öröm volt hallani.
Ha pedig önkényesen és törvénytelenül jár el az ex (iskolaválasztás, lakcím megváltoztatása, stb.), akkor fel kell jelenteni és kérni kell az eredeti állapot visszaállítását.
2013. júl. 2. 08:22
20/20 anonim válasza:
"A szülői felügyeleti jog megvonása a lehető legaljasabb dolog a világon. Nem szokták megítélni csak akkor, ha a szülő a gyerek ellen követ el erőszakos bűncselekményt. "
Nem igy van, utolso. Bar valóban nyomós indok kell, de ez nem feltétlenül kell hogy erőszakos cselekmény legyen a gyerek fele. Nálunk az is elég volt, hogy apukát nem érdekelte a gyerek es azt hitte, ezután majd nem kell fizetnie a tartasdijat.
Sok esetben szukseges, pl itt a kérdező eseteben is a lenne, hisze nem egy országban elnek, igy a gyereket nevelő szülőnek igencsak meg van nehezítve a dolga, pláne, ha me az apa lakcíme sem ismert....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!