Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Az exem azért nem akar gyerekt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az exem azért nem akar gyerektartást fizetni, mert szerinte kisemmiztem a válásunk során. Megteheti ezt?

Figyelt kérdés
Valóban nem maradt szinte semmije, de ezt nem nekem, hanem a saját felelőtlenségének köszönheti.
2013. jún. 28. 09:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%
Nem kivánság műsor, ő hozta össze a gyereket gondoskodjon róla.
2013. jún. 28. 19:50
 22/31 anonim ***** válasza:
9%
Látom a lepontozás megy, még azt is lepontozzátok, hogy megkérdezem nem e a ház hitelét fizeti. 110 ezer forint havonta elég házhitel gyanús. És mivel a kérdező tudta, hogy van a párjának egy ekkora hitele, ő is bevállalta a 3 gyereket. Akkor mégis mire?
2013. jún. 28. 20:13
 23/31 anonim ***** válasza:
52%
Nem megkérdezted, hogy házhitel-e, hanem kész ténynek vetted, pedig szó nem volt erről. A kérdező egyértelműen azt írta, hogy a házasságuk előtt vette fel egyedül a férje egy vállalkozáshoz. Az meg hogy mire vállalt 3 gyereket hogy jön ide? Én nő létemre el tudnék tartani 3 gyereket egyedül is, de a gyerektartásról akkor sem mondanék le, mert az a gyerekeké. A kérdező körülményeiről sem tudsz semmit, sem az anyagiról, sem a válás körülményeiről. A gyerektartás, amit a bíróság megítélt jár és kész.
2013. jún. 28. 20:25
 24/31 anonim ***** válasza:
13%
Te okoska, nézz vissza egy oldalt és ott a kérdés. Egyébként most hiába pattogtok, ha nem tudja kifizetni, és nem fogja tudni, akkor nem fizeti, amIg nem lesz több pénze. Ezért normálisan megkérdeztem, hogy kisebb összeg egy darabig nem e jó neki.
2013. jún. 28. 20:28
 25/31 anonim ***** válasza:
21%
jól kibazstál vele
2013. júl. 1. 18:59
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem mindketten felelőtlenek voltatok. Ha tudtátok, hogy ekkora hitele van, akkor miért vállaltatok három gyereket? Szerintem ez önmagában is kiskorú veszélyeztetése. (Persze a 10 gyerek vállalása a segélyre úgyszintén annak kellene hogy minősüljön.) Ettől függetlenül a gyerektartás az első, tiltasd le a fizetéséből, a hiteltörlesztésért meg aggódjon a bank, amiket szintén nem kell félteni és sajnálni, mert szemét banda mind. Tiltasson a bank is, és akkor majd belép az, hogy nem lehet a fizetésének ennyi százalékát letiltani, így a banknak be kell érnie kisebb törlesztőrészlettel, de a gyerektartás az első. 230.000 forint nettó fizetés az nagyon jónak számít manapság, nem hinném, hogy aggódnia kellene. Közben pedig bízzunk abban, hogy életbe lép a magáncsődről szóló törvény, ami alapján majd lehet rendezni az ilyen jellegű kifizethetetlen adósságokat is.
2013. júl. 2. 10:01
 27/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Amikor a gyerekeket vállaltuk, én még nem tudtam a hitelről, pontosabban hitelekről, mert van amit a banknak törleszt és van amit az üzlettársainak, ez utóbbiról még most sem tudom, hogy mennyi. Jóval magasabb volt a fizetése és azok után hogy felesben meg tudtunk venni egy családi házat én nem gyanakodtam semmi rosszra. A nem felélt pénzünk minden hónapban egy külön számlára került és elméletileg ő kezelte, mert értett hozzá. Mikor kiderült a dolog én azonnal beadtam a válást, ami elég hosszú ideig húzódott.

A bíróság a fizetése 50%-át ítélte meg gyerektartásnak, a minimum a 3*20000Ft.

2013. júl. 3. 13:06
 28/31 anonim ***** válasza:
Csak a tartozás miatt adtad be a válókeresetet:
2013. júl. 3. 16:24
 29/31 feketelovas válasza:
A gyerekeiről kutya kötelessége gondoskodni, ha tetszik neki, ha nem. Kész, pont. Nincs olyan bíróság, amelyik másképp ítélne. Ha nem fizet, menj bíróságra.
2013. júl. 17. 15:58
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Ő semmizze ki saját magát, és még éveken át pofátlanul hazudott is a feleségének.

Amúgy a válás, és vagyonmegosztás a bíróság előtt történik, tehát, ha valahol, hát ott jelezheti, hogy éppen "kisemmizés" közben van.

De a válás törvényesen lezajlott, tehát a bíróság nem látott jogsértést, kisemmizést!

A gyerektartás fizetését nem tagadjatja meg, sima letiltással be tudod szedni, - nem is kell ügyvéd, csak az önkormányzat gyámügyese.

De nem ez a fő baj!

Miféle szar alak, aki úgy gondol a gyerekeire, mint fizetési kötelezettségre???

Velük nem is akar lenni?

2013. júl. 18. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!