Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az exem azért nem akar gyerektartást fizetni, mert szerinte kisemmiztem a válásunk során. Megteheti ezt?
Figyelt kérdés
Valóban nem maradt szinte semmije, de ezt nem nekem, hanem a saját felelőtlenségének köszönheti.2013. jún. 28. 09:48
11/31 anonim válasza:
Nem is tudná fizetni, kevesebbel nem tudtok megállapodni?
12/31 anonim válasza:
Fizesse ki, a saját felelőtlensége miatt került ilyen helyzetbe. Mégis mit hitt, nem kell eltartania a gyereket? Aki gyereket hoz létre tartsa is el. Senki sem kényszerítette a 3 gyerekre. Jelentsd fel amúgy, nyugodtan. A gyerekek nem tehetnek arról, hogy neki hitele volt/van.
13/31 anonim válasza:
Nem teheti. A gyerektartás a gyerekeknek jár, erre bíróság kötelezheti, hogy fizesse. Olyan elő szokott fordulni, hogy a keresethez viszonyítva állapítják meg az összeget, ha nincs kereset, akkor minimálbérhez, de ha egyszer a bíróság erre kötelezte, akkor fizetnie kell. (Ha együtt lennétek, akkor is kéne a gyereknek enni adni, ruhát cipőt venni, ha van kereset, ha nincs.)
14/31 anonim válasza:
Ha együtt laknának nem kéne albérletet és plusz rezsit fizetnie. Ebből lehetetlenség 60 ezret kifizetni.
15/31 anonim válasza:
Egyébként a ház hitelét fizeti?
16/31 anonim válasza:
Már miért lenne lehetetlenség 230eFt-ból 60 eFt-ot fizetni? Ez egy teljesen korrekt összeg 3 gyerekre, örüljön hogy csak ennyit állapított meg a bíróság. A gyerektartás megelőz szinte minden tartozást, még akár végrehajtás esetén is. Ő nem a gyerektartást nem képes fizetni, hanem a hitelét. Neki arra kellene valamilyen más megoldást taláni, pl. futamidő hosszabbítást, vagy bármit amire lehetőség van. Nem tudom milyen típusú hitele van, de az biztos, hogy ahhoz a gyerekeinek semmi köze.
17/31 anonim válasza:
Főleg ha a ház hitele, akkor azért valami köze van a gyerekekhez, hogy őket ne rakják ki.
18/31 anonim válasza:
"Egyébként a ház hitelét fizeti?"
Eddig szó nem volt arról, hogy a házon is hitel lenne.
19/31 anonim válasza:
Azért kérdeztem, mert a ház közös volt, vagyis egyik fél se vitte, viszont a párjának adóssága volt, amit ketten fizettek. Gondoltam a házra is vettek fel és azt fizeti a párja, mivel a kérdező javára lemondott az ingatlanról.
20/31 anonim válasza:
Jól mondják a korábbiak. A hitel az, amit nem tud fizetni, de ez az ő baja. A gyerektartást fizetnie kell, akkor is, ha a hitelét nem tudja. A hitelt egyénileg döntötte, hogy fölveszi, és a nyakadba sózza a saját adósságát, szóval olyan nincs, hogy ezek után arra hivatkozva, hogy sok a kiadásom, nem fizetem a gyerektartást. az tény, hogy havi 60ból nem lehet albérletet fizetni, meg ezt meg azt. Akkor oldaj meg máshogy a lakhatást. Költözzön rokonhoz, ismerőshöz. Vagy járjon utána, hogyan változtathatna a hitelkonstrukción, ami miatt 110 a törlesztő, de a gyerektartást nem foghatja vissza. Azt pont hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!