Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleegyezés nélküli költözés?
Volt feleségem és köztem idén hozta meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, mivel mindkét fél megfellebbezte az ítéletet, így hamarosan másodfokra kerül az ügy.
A gyermekeket a bíróság az édesanyánál helyezte el. Tartásdíjban vannak nézeteltérések, ezért a fellebbezés. (Volt feleségem 200e ft-ot szeretne kapni, én "csak" 100e ft-ot tudok fizetni önként, mivel munkanélküli lettem.
Volt feleségem váratlanul e-mailben "tájékoztatott", hogy gyermekek lakcíme megváltozott, így legközelebbi láthatáskor már ne a régi címre menjek, hanem 180 km-re odébb menjek, ugyanis oda költöztek.
Kérdésem mit tehetek ilyenkor? Semmi egyeztetés,semmi megállapodás nem volt közöttünk ez ügyben, önkényesen gondolt egyet és felpakolta gyermekeket, iskolát váltott, és új iskolába íratta gyermekeket.
Köszönöm
Családjogi törvény 72/B. § (1) A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.
(2) A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása.
Tehát nincs joga ezt megtenni. Jelentsd fel és kérd az eredeti állapot visszaállítását.
Köszönöm a válaszokat! És vajon mennyire reális, életszerű "kérés" az a hatóságoktól, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot? Hisz az új iskola már meg kell hogy legyen az új helyen, minden bizonnyal új lakhatásuk is van már. Vajon tényleg a hatóság képes arra, hogy erővel,ítélettel, önkényesen visszaterelje őket a régi helyre? Ahol már iskola sincs stb? Értitek a félelmemet?
Minden bizonnyal a hatóság ez esetben már tehetetlen, ha beállt a probléma maximum csak szankcionálhat, nem? Ez kb.olyan mint amikor külföldre visznek gyereket. Ott is mit tehet egy apa? Vissza nem toloncolhatják a gyereket, nem?
Igen fizetném a 100 e ft-ot, hisz tisztában vagyok azzal, hogy 6-6 ezer ft nem váltaná meg az ő megélhetésüket.
Szerintem inkabb bukd be, mint meg sem probald!
Anyuka jogtalanul a te belegyezesed nelkul valtoztatott lakhelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!