Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleegyezés nélküli költözés?
Volt feleségem és köztem idén hozta meg a bíróság az elsőfokú ítéletet, mivel mindkét fél megfellebbezte az ítéletet, így hamarosan másodfokra kerül az ügy.
A gyermekeket a bíróság az édesanyánál helyezte el. Tartásdíjban vannak nézeteltérések, ezért a fellebbezés. (Volt feleségem 200e ft-ot szeretne kapni, én "csak" 100e ft-ot tudok fizetni önként, mivel munkanélküli lettem.
Volt feleségem váratlanul e-mailben "tájékoztatott", hogy gyermekek lakcíme megváltozott, így legközelebbi láthatáskor már ne a régi címre menjek, hanem 180 km-re odébb menjek, ugyanis oda költöztek.
Kérdésem mit tehetek ilyenkor? Semmi egyeztetés,semmi megállapodás nem volt közöttünk ez ügyben, önkényesen gondolt egyet és felpakolta gyermekeket, iskolát váltott, és új iskolába íratta gyermekeket.
Köszönöm
Na, azért álljon meg a menet!!
Iskolaváltás, lakóhely megváltoztatása... ezek olyan kérdések, amelyben a szülőknek - válást követően is! - KÖZÖSEN kell dönteniük!!
Első köszönöm szépen a választ! Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy én arra vágyom, hogy volt feleségem a közelemben maradjon? Na a 2 gyermekre már ez igaz. Igen náluk szerettem volna, hogy a közelemben maradjanak, de legalább is velem együtt megbeszélni egy esetleges költözést.
Úgy tudom bizonyos dolgokban a szülők közösen döntenek, még akkor is ha elváltak és egyik szülőnél elhelyezték a gyermeket, pl.iskola kijelölése, lakóhely megválasztása, életpálya kijelölése, név megváltoztatása stb.
Mivel o koltozott el, ezert neki kell elhoznia a gyereket. Sajat koltsegen. Ebbol szerintem ne engedj!!! Keresd meg a torvenyt es linkeld mar be legszi, ha megvan.
Amugy meg tegyel feljelentest, hogy hol van az irasos beleegyezesed abban, hogy iskolat valthat es elkoltozhet...
A lakcímet nem változtathatja meg csak úgy, a beleegyezésed nélkül. Ha igen, az utazás költségeit neki kell állnia.
Az iskola megváltoztatása már más kérdés. Közös szülői felügyeleti joggal rendelkeztek? Ha igen, csak közösen dönthettetek volna az iskola ügyében.
Ha nem, akkor érdekes kérdés. A gyermek sorsát lényegesen érintő kérdésekben közösen kell döntenetek, egyébként az anya dönt.
Fordulj ügyvédhez, ha úgy érzed szükségét.
Én ilyenkor mindig a gyerekeket sajnálom. Egy gyereknek anyára és apára is szüksége van. :(
2 gyerekere szeretne kérni ennyi összeget!
Köszönöm a válaszokat, igen sajnos nagyon sok múlhat egy rosszul megfogalmazott ítéleten.
Hisz az egyik fél szó szerint akarja betartani az ítéletet. Értem ez alatt azt, hogy a megfogalmazás szerint az anya mindenkori lakcíme az átadás helye. Tehát az anya önkényesen megváltoztathatja a címet akár minden hónapban ha olyan kedve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!