Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A egyik rokonomról a volt párja kitett egy videót ahol szexelnek mit tehetünk ez ügyben?
A fent leírtak mind hibásak. Más accountjával visszaélni BŰNCSELKMÉNY a télen volt rá példa, hogy valaki belépett az én accommmal egy tanulmányi rendszerbe, és leadta a vizsgámat, hogy ő beférjen, persze a tudtam nélkül. Bizonyítható volt, mert a rendszer naplózta, hogy mikor melyik IP-ről jelentkeztem be, az pedig helyrajzi számhoz köthető, én pedig ott még a büdös életben nem jártam. Kiderült, hogy ez-még ha én nem is vigyáztam a jelszavamra olyan mértékű bűncselekmény, amiért 2 évet is kaphat. A főiskola nem akart botrányt, ezért rávettek, hogy ne legyen feljelentés, végül is engedtek vizsgázni.
MÁS:
Ha közterületre mész, azzal hozzájárulsz, hogy bárki lefotózzon/videózzon. Otthon a zuhany alatt, a hálószobában engedélyt kell kérni a készítésre, és a terjesztésre is. Itt nincs szó engedélytől, tehát az illető bőven feljelentheti a drága szerelmét.
Két perc alatt meg lehet csinálni, hogy senki ne tudjon belépni a facebook-profilotokba, akkor sem, ha tudja a jelszót:
Menj erre a linkre és a bejelentkezés jóváhagyásánál pipáld ki a négyzetet, így senki nem tud felmenni rajtad kívül a facebook-odra:
Ehhez itt meg kell adnod a telefonszámodat, mert ha ismeretlen helyről vagy eszközről akar valaki felmenni, akkor küld egy kódot a mobilodra a Facebook:
[link] és csak akkor enged fel bárkit is, ha azt beírja.
#11-esnek igaza van, a facebook, a neptun, a gmail, a freemail stb mind informatikai rendszenrek minősül. Minden egyes regisztrált Identitás jogokkal rendelkezik. Amennyiben valaki más illetéktelenül belép ezekbe (akkor is kiscica a jelszó) számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményt követ el (rosszabb esetben levéltitok megsértését, ami súlyosabb)
"A számítástechnikai rendszerbe történő jogosulatlan belépés
E bűncselekményért felel, aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad .
A bűncselekmény a jogosulatlan belépéssel, illetve bennmaradással már akkor is befejezetté válik, ha az elkövető a számítástechnikai rendszerben tárolt vagy feldolgozott adatokban nem végez változtatást, vagy nem törli azokat. A bűncselekmény elkövetője bárki lehet, bennmaradás esetén természetesen az a személy is, aki egyébként jogszerűen lépett be a rendszerbe."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!