Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Külföldi munkahely kiderítése?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldi munkahely kiderítése?

Figyelt kérdés
Az exem külföldre ment dolgozni,a bírósági végzés szerint a mindenkori fizetése 20 %-át, de minimum 23000 Ft-ot kell fizetnie a fiunk után. Itthon a minimálbért kereste és kaptam a 23000 ft-ot havonta tőle. Most viszont szeretném százalékban kérni,mert az több. Viszont nem tudom se a címét,se a munkahelyét, csak az országot ahol van. Hogy tudnám kideríteni? Ha pert indítok, hogy fizesse a százalékot mostantól, akkor a bíróságon köteles bevallani hol dolgozik? Vagy mondhatja hogy munkanélküli? Van ennek valami nyoma itt Magyarországon,ami után a bíróság utána tudna nézni?

2013. máj. 30. 12:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Már az első hozzászóló megadta neked a kérdésedre a választ.Nem fog többet fizetni azért mert külföldön dolgozik.

Azt nem értem hogy miért nem az apával beszéled ezt meg?

Vajon miért titkolja hova ment?

2013. máj. 30. 13:32
 22/31 anonim ***** válasza:
84%
Persze,de az mellett hogy apuka fizeti a gyerektartást és az mellett még tesz félre pénzt a gyereknek,nehogy már ő fizesse a hitelt meg életbiztosítást meg mindent!
2013. máj. 30. 13:33
 23/31 A kérdező kommentje:
Ha külföldi munkahelye van és be van jelentve azt köteles megmondani a bíróságon? Van nyoma itt Magyarországon hogy ott kint dolgozik? Vay ha az mondja nincs munkája akkor nincs semmi nem tesz semmit a bíróság?
2013. máj. 30. 14:14
 24/31 anonim ***** válasza:
A bíróság nem fog nyomozni az exed után csak azért, mert Te azt mondod, hogy külföldön dolgozik. Te vagy a felperes neked kell bizonyítanod, hogy hol dolgozik és mennyit kereshet. De minimum a kinti cégét meg kellene nevezmed ahhoz hogy a bíróság érdemben tudjon lépni. De ha a bíróság megkérdezi az apát, hogy hol dolgozik, nyugodt szívvel mondhatja hogy nem dolgozik, rokonnál van kint, nyelvet tanulni ment stb....
2013. máj. 30. 15:27
 25/31 anonim ***** válasza:

A magyar bíróságnak semmiféle jogköre nincs külföldön. Ergo kötelezni sem tud.

Ha itthon nem fizet a szülő GYT_t akkor a fizetésből tiltanak. Ha külföldről nem fizet akkor semmi sem történik kb.

2013. máj. 30. 16:07
 26/31 anonim ***** válasza:

"Ha külföldi munkahelye van és be van jelentve azt köteles megmondani a bíróságon? Van nyoma itt Magyarországon hogy ott kint dolgozik? Vay ha az mondja nincs munkája akkor nincs semmi nem tesz semmit a bíróság?"

Kérdező erre is megadtam a választ.

Ha legálisan dolgozik külföldön, akkor annak van nyoma (kijelentette magát magyarországi lakhelyéről, nem fizet tb-t, mert bejelentette a nav-nál, hogy külföldön dolgozik). Tisztában vagyok vele, mert én is külföldön dolgozom.

Ha viszont feketézik, annak nincs nyoma, így mondhatja, hogy munkanélküli.

2013. máj. 30. 16:12
 27/31 anonim ***** válasza:
Azt tudja esetleg valaki, hogy a magyar bíróság áltl hozott bírósági határozat csak a magyar köztársaság/ magyarország területén érvénxes?? Vagy más országokban mi alapján hajtanák be??
2013. máj. 30. 16:27
 28/31 anonim ***** válasza:
Utolsó: milyen bírósági határozat?
2013. máj. 30. 16:28
 29/31 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy milyen, egy magyar hatóság döntése csakis a Magyar Köztársaság határain belül érvényes. Jól néznénk ki, ha nem így lenne.
2013. máj. 30. 16:33
 30/31 anonim ***** válasza:
Ez az! A magyar bíróság által hozott döntéseket nem lehet külföldi fizetésekből érvénxesíteni!!
2013. máj. 30. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!