Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért csinálja ezt a volt férjem? Nem az lenne mindkettőnk érdeke, hogy a gyerekek a legkevésbé sérüljenek?
14 évnyi házasság után elváltunk, pontosabban én adtam be a válási papírokat, mert kiderült, hogy szeretői vannak. A gyerekek 10 és 12 évesek. A férjem nem akart válni, mert neki tökéletes volt így az élet. A gyerekeknek azt mondta, hogy az én hibám, hogy elválunk, mert nem szeretem sem őt, sem őket. A gyerekek végül nála akartak maradni, ő azt mondta nekik, hogy mindent megtesz, hogy nála lehessenek, de közben a gyermekelhelyezés során megmondta a bírónőnek is, hogy neki bőven elég 2 hetente 1-2 óra láthatás. Ezt úgy mondta el a gyerekeknek, hogy ő mindent megtett, de én sokkal jobb ügyvédet szereztem és nem engedtem, hogy gyakrabban találkozhassanank. Ez az egész fél éve zárult le és azóta is ez megy. Elviszi őket sütizni, vesz nekik egy rakat drága ajándékot, majd eltűnik 1-2 hónapra, max telefonon beszél velük, hogy elmondja, én nem engedtem, hogy találkozzanak, pedig ő akár 1 hétre is elvitte volna őket a szünetben.
Amikor hosszabb ideig nem jön, nem telefonál, akkor kicsit javulni látszik a helyzet, a gyerekek sem olyan ellenségesek velem, de aztán megint jön és átmossa az agyukat. Nem tudom mit csináljak. Próbálom elmondani a gyerekeknek az igazságot, de sokszor meg sem hallgatnak, mert én csak az akarom, hogy ne szeressék aput...
A volt férjemmel sem tudok beszélni, mert amikor megpróbáltam csak vigyorgott és megjegyezte, hogy ugye mennyivel jobb volt az életem a válás előtt.
pont ugyanez a helyzet itt is. Nálunk azóta jobb a helyzet mióta a gyerekek átlátnak az Apjukon. Volt hogy megkérdeztek miért nem szereti őket az Apa(épp 3 hónapja nem jelentkezett): én azt mondtam szeret Apa csak mivel nem vagyunk egyformák nem is egyformán szeretünk, nem mindenki tudja annyira kimutatni az érzéseit. Soha nem mondtm rosszat akármennyire is kampányolt ellenem az Apjuk.
Türelem kell! Előbb- utóbb a gyerekek is megértik mi folyik körülöttük, Te addig is maradj mindíg szilárd szerettel teli bástya.
Szerintem is ez a legjobb, add oda a gyerekeknek a telefont, hogy beszéljék meg mikor mennek, neked mindegy.
Az enyémek is hasonló korúak, bár nálunk az exférjem nem ennyire gáz, de azért volt olyan, hogy a nagyobb jött oda, hogy: "anya, szerinted ez vagy az lesz, mert apában nem lehet megbízni". Holott ilyet sosem mondtam, sőt tompítottam, amikor rámtelefonált az ex, a beszélgetés végén kérdeztem, hogy adjam-e valamelyiket, erre azt válaszolta, hogy most nem, majd hétvégén úgyis találkozunk, már fáradt vagyok... Arra nem volt képes, hogy a gyerekének 2 mondatban jó éjszakát kívánjon. Persze meghallották, hogy az apjukkal beszélek, amikor letettem kérdezték, hogy és ők??? Mondtam, hogy apának már sietnie kellett, már vártak rá....
De a végtelenségig nem lehet hazudozni (még a másik érdekében sem), leesik a gyerekeknek egy idő után, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!