Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit gondoltok az anyáról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok az anyáról, ha a gyerek az apánál marad válás után? (látogatja, nem csak kéthetente) Rossz anya? Ez az általános vélekedés?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 12:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem megszokott, de ettől senki nem lesz rossz Anya.

(mert az tök elfogadott, hogy Apa szemrebbenés nélkül lemond a gyerekéről!)

2013. máj. 23. 12:30
 12/21 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés egy akkora baromság. Arra senki nem gondol,hogy esetleg a férj kisemmizi az asszonyt mert éppen egy rafinált üzletember. a bíróság nem fogja az anyának ítélni a gyermeket,ha nem tud rendes anyagi körülményeket teremteni neki.
2013. máj. 23. 12:34
 13/21 anonim ***** válasza:

ma 12:21

Azért én is tudnék veled vitatkozni.

Apám egyedül maradt egy 4 és 5 évs lányokkal,és ő hozta ki a kórházból az 1 héttel korábban megszületett húgomat. Ő nevelt fel 3 lányt úgy hogy anya nem volt.

Ennyit az anyai kötöttségekről..

2013. máj. 23. 12:46
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Kismillió oka lehet. Attól még nem rossz apa senki, hogy elválik, és látogatja a gyerekét. Ugyanígy az anya sem ettől rossz. Attól rossz, ha nem törődik a gyerekével.

Egyébként az anyatigrisek közül kerülnek ki a huszonéves gyerekeikre is rátelepedő, korlátozó, gyereküket soha el nem engedő anyák, akik sose fogják fel, hogy a gyerekük önálló, életképes lény, és nélkülük sem hal meg két nap alatt.

Egészséges szülő-gyerek kapcsolatot nem az határoz meg, hogy kinél lakik a gyerek. Sem apai, sem anyai irányból.

2013. máj. 23. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Az általános vélekedés igen sokszor tartja a nőket rossz anyának, ha nem ők nevelik a gyerkőcöt, pedig az apja is ugyanannyira a szülője, nem kellene különbséget tenni.

Sokan ragaszkodnak a régi korok hagyományaihoz, hogy csak az anyának kötelessége nevelni a gyermeket, a férfinak pedig meg kell keresni a rávalót.

Figyeld meg, hogy ha egy férfi nem dolgozik annyit, akkor őt is leírják azonnal, hogy nem is férfi.

Ha pedig egy nő "csak" a biológiai részét vállalja jobban, azaz szül, de nem ő a fő nevelő, akkor le van oltva azonnal.

Fura ez, mert a gyereket 2 ember vállalja, (csinálja, hogy csúnyán mondjam) de ezektől a társadalmi elvárásoktól nehéz szabadulni. Sokan ösztönösen elutasítják, hogy az apát is "rendes" szülőnek tartsák.

Sokszor hallani, hogy természetellenes, ha az apa neveli a gyermeket, mert hogy mi volt annak idején a barlangban és az őskorban. Azok akik ezt mondják, szemmel láthatóan elfogadják a modern világ újításait (pl neteznek..), de ezekben a dolgokban megmaradnak ősi szinten.

Jó esetben azt mondja az ember, hogy nem kell ezzel foglalkozni, hogy mit mondanak a kívülállók, de amúgy engem is szokott zavarni és bizony elgondolkozok, hogy ha piszkálnak valamivel, hogy vajon valóban azt kellene-e tennem, amit elvárnak tőlem.

2013. máj. 23. 13:08
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem látunk bele mindenki életébe,ha mindkettő normális,megbízható szülő nyilván azért döntöttek így mert így jobb valamiért a gyereknek,mindkét szülő egyenrangú,nincsen ezzel semmi probléma.
2013. máj. 23. 13:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Én így voltam egy ideig. Szüleim elváltak, én 6, a húgom 3 éves volt. Nem nagyon láttam bele az akkori dolgokba, de azt tudom, hogy anyukám 18 évesen szült, apám semmit de semmit nem segített be az ég világon, csalta anyut stb., és egyszerűen anyukám besokallt. Nem bírta tovább. Talált egy másik férfit, akinek szintén volt 2 gyereke az ex feleségétől. Összeköltöztek, mi meg apum kérésére nála maradtunk. Anyu nem hagyott el minket, szinte minden nap ételhordóban hordta nekünk a főtt kaját, sokszor suli előtt odajött, hogy befonja a hajam, a nyarat végig nála töltöttük, 2 hetente hétvégéket is, és akkor jött, amikor csak volt ideje. Nem éreztem, hogy elhagyott volna minket. Ráadásul Apunak kötetlenebb munkaideje volt mint anyunak, így tudott minket úszásra, zongorára, táncra hordozgatni stb., szóval akkor talán jobb helyünk volt apunál. Aztán Anyukámmal szakított a párja, amikor megszületett a közös gyerekük, Anyu közelebb költözött hozzánk és úgy alakult, hogy már többet voltunk nála, mint apunál (akkorra máshogy is dolgoztak mindketten), és egy idő után át is költöztünk 9 éves korom körül, végül vele éltünk 18 éves korunkig. Szóval elég sokminden bele tartozik ebbe a kérdésbe. Én személy szerint sosem haragudtam anyumra, mert abban a pár évben nem vele éltünk, és utána "biztonyított" is, hogy hármunkat nevelt fel egyedül.
2013. máj. 23. 13:21
 18/21 anonim ***** válasza:
4%
Milyen anya az aki eldobja a gyerekét?! Lemond róla?! -.- Az ilyen nem anya! Apjánál hetente/kéthetente, de anyjánál van a helye egy gyereknek. Ha azért mond le az anya a gyerekről, mert nem tudja ellátni/ beteg az anya akkor oké.
2013. máj. 23. 14:57
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért mondjátok hogy az anya lemond a gyerekről csak mert az apánál helyezték el? Most akkor az apa is lemond a gyerekről ha az anyánál helyezik el? Ez nem lemondás (az egészen más, olyankor az anya/apa nem is látogathatja a gyereket mert azt az állam neveli vagy másvalaki aki örökbefogadja) hanem csak nem nála helyezi el a bíróság.
2013. máj. 23. 15:07
 20/21 okoska31 ***** válasza:
53%

azért mondjuk, hogy lemond az anya a gyerekéről, ha nem nála helyezik el, mert sajnálatos magyar bírósági szokás, hogy ha csak az anya valami nagyon rosszat nem követ el, akkor automatikusan nála helyezik el a gyereket.

hát, ezért.

Az apa nem tud lemondani róla, csak azzal, ha le sem szarja utána a gyerek fejét.

2013. máj. 23. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!