Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válásban, gyermekelhelyezésben, gyámügyben jártas hölgyek, urak tudnátok segíteni?
A történet a következő: a szüleim válásra készülnek, ami valószínűleg nem lesz zökkenőmentes. Apám teljesen bekattant, tönkre akarja tenni anyukámat és az öcsém. Feltett szándéka, hogy első körben intézetbe záratja tesóm, mondván mivel anyukánk 3 műszakban dolgozik, így éjjelente -ha úgy van anyukánk beosztása-, egyedül van a 16 éves srác.
Ezen felül, mivel a házunkon jelzálog volt és nem tudták fizetni, a bank elvitte, majd lehetőség adódott, hogy az eszközkezelő megvegye. Most kijelentette, hogy ha oda kerül a sor, a papírokat sem hajlandó aláírni, így anyukámék mehetnek az utcára. Bár anyu is dolgozik, és albérletre is teszi félre a pénzt, elég szűkösen jönnének ki anyagilag. Öcsém, mivel elég idős hozzá, ha döntenie kellene, anyukánkat választaná, de legszívesebben hozzám és a férjemhez költözne.
A kérdéseim a következők:
- van-e esély arra, hogy tesóm intézetbe kerüljön, a fent említett okból?
- én, mint a nővére, milyen lehetőségeim vannak, hogy akár hozzánk kerüljön a srác?
- lehetek-e gyámja vagy nevelőszülője míg legalább be nem tölti a 18-at?
- anyukánknak milyen esélyei vannak az alkoholista apánkkal szemben?
Ami lényeges információ még: én és a férjem is dolgozunk, bejelentett állásunk van, valamint egy házat bérlünk, ha ez számít valamit. Egy lehet a buktató: mindezt külföldön tesszük (Anglia)
Illetve megtilthatja-e a 16 éves öcsémnek, hogy nyáron kijöjjön hozzánk nyaralni pár hétre?
Köszönöm mindenkinek, aki tud bármiféle információval szolgálni!
Anyagilag vannak csak gondok, bár azok amióta csak az eszemet tudom, voltak. Ahhoz, hogy azt rendbe tegye/tegyük, sajnos jó pár millió forintra lenne szükségünk.
Hazajárni nem tudunk sűrűn, évi 1 max két alkalom -2-3 hét-, viszont ezzel el is használnánk az éves szabadságunkat.
Lelkileg ha nem is annyira, inkább pszichikailag van nagyon padlón, de ez sajnos nem csak az elmúlt pár hét hatása, hanem már jóval korábban, kb 10 év leforgása alatt alakult ki.
Annak idején, könyörögtem neki, hogy váljon el, akkor nemet mondott. Azóta teljesen széthullott a család, hugom is és én is örültünk, hogy elköltözhettünk otthonról. Majdhogynem menekültünk az állandó viták, ordibálások elől. Sajnos most öcsém is ezt éli át, pontosan ezért akarom őt onnan -ha úgy tetszik- kimenekíteni. Nem akarom, hogy ő is azokon menjen keresztül, amin én 16 éves fejjel, csak mert a szüleink képtelenek egymással élni.
12 A tárgyak csak tárgyak-hagyni kell ilyenkor bukni, ha már az ember inog. Nem hiszem, hogy az édesanyád fizikailag, idegileg, pszichikailag, egészségileg rendben lenne. Ki van csukva.
Ha ezek meglennének, a másik embert két mozdulattal eltudná intézni. Nem merné senki terrorizálni. Szóval az, hogy neked nem mond valamit, az csak azért van mert nem akar terhelni.
Albérletet-normálist, nem koszost kell találni, fel kell erősiteni, nyugalmat kell számára biztositani, egészségét, idegrendszerét helyre kell kapni.
Ne haragudj, de ha baj van, akkor nem azzal törődik az ember, hogy a majdani szabidon hova mehetsz nyaralni, hanem azzal, hogy a család helyreálljon. Szóval téged sem értelek. Oké kint vagy, és???? most itthon lene a helyed pl.
Azt hiszem a nyaralás-szabadságot félreértetted. A szabadságunkat otthon töltjük/töltöttük, nincs egy hete, hogy visszajöttünk Magyarországról. De többet, mint ami elő van írva a cég ha engedélyezi is, akkor az állásommal játszok. Ha pedig azt elvesztem, végképp nem tudom őket támogatni. Sajnos az ő szemükben csak egy sorszám, egy külföldi vagyok. Ha angol lennék, nem lenne ilyen gondom.
Azt nem is állítottam, hogy lelkileg, testileg 100%-osan rendben lenne, nagyon sokat panaszkodik/panaszkodott nekem az idők folyamán. Amikor tudtam, meghallgattam, segítettem neki. Most sincs ez másként. Mert vagy nekem panaszkodik vagy a testvéréhez megy át. Ő is ugyan úgy próbálja összekapni, de nagyon nehéz tud lenni, ha közben anyu is besértődik vagy hisztizik. Sajnos rajta is felül tud kerekedni az önzősége.
1 tanács: A helyi gyámügyest keresd, ők normális emberek.
2. Abban bizos vagyok, hogy 16 évest nem lehet intézetbe kényszeríteni ilyen okkal.
3. a lakás a szüleid közös tulajdona, a hitel is... a bíróság dönt a sorsáról, nem az apád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!