Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van esélye az apának a gyermekelhelyezésben az alábbi esetben?
Először is, a gyámügyet felesleges keresni, mert többnyire csak megegyezésekben mediál, illetve továbbirányít. A rendőrség meg csak akkor léphet, ha megtörtént a dolog, akkor meg már mindegy, mert anyuka árkon-bokron túllesz...
A jogszabály szerint a gyermek elhelyezését akkor lehet megváltoztatni, ha lényeges változás következik be a körülményekben. A külföldre utazás ilyen. Ezesetben a kisgyerek ki lenne szakítva a megszokott környezetéből, valamint az elhelyezés "állandósága" is veszélybe kerül. Az apuka meg jobb eséllyel indul, mint a nagymama, mert szorosabb a vérkötelék, ugyanis a jog az egyenes ági elhelyezést preferálja.
Azt javaslom, beszéljétek rá a gyerek anyukáját, hogy az apuka nevére szóljon a gyermekelhelyezés, ez a legésszerűbb, legolcsóbb, leggyorsabb eljárás jelen esetben (a közös megegyezés).
Ha jobban meggondolom, nem lehet, hogy bosszúról van szó? Vagy azért hagyná a nagymamánál, hogy neki ne kelljen gyerektartást fizetni - mert a saját anyja csak nem jelenti fel a saját lányát, nemigaz?
Remélem tudtam segíteni!
2. hozzászóló:
Ha ezelőtt sem volt hajlandó a közös megegyezésre, most sem lesz hajlandó. Meg amikor párom rákérdezett, mi ez a külföldi munka dolog, azt kérdezte, hogy neki mi köze hozzá, sőt először be se akarta ismerni. Nem tudom, miért csinálhatja ezt. Mert amúgy a láthatással általában nem szokott gond lenni, szóval ideadja, ha megbeszélik, hogy mikor/meddig.
2. vagyok
Igen, ez nagy baj a magyar rendszerrel, hogy túlságosan is anyuka-központú :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!