Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
VAGYONSZERZÉS Mit gondoltok?
A helyzet a következő!
Együtt élek a párommal február óta. Van egy lakása, aminek fizeti a kölcsönét kb. 3 éve. Tehát még sok van hátra a kölcsönből, hogy teljesen övé legyen a lakás.
HA mi eközben összeházasodunk (komolyan tervezünk a jövőt illetőleg), olyan szerződést irattatna velem alá, melyben megfogalmazná, hogy a házasság előtt megszerzett vagyon az ÖVÉ, valamint a lakás is, (amit a házasság ideje alatt a közös pénzÜNKBŐL fizetne!) Amit a házasság előtt megszerzett az egyértelmű, hogy az övé, de a kölcsönt közösen fizetnénk.. Jóval több a keresete, de én nem érzem korrektnek, hogy ha pl. 10 év múlva ne adj Isten elválunk, mehetek egy bőrönddel...
Mit gondoltok?
Ő nem külföldön lakik... Csak ott dolgozik, de minden nap hazajár.. szóval ezzel nincsen gond!
Egyetértek azokkal a hozzászólokkal, akik úgy gondolják, hogy egy ez egy család. A férj ált. úgy is többet keres. A feleség pedig többet takarít, főz stb.. neveli a gyereket. Mindenki kiveszi a részét, hol így hol úgy. Nem igazságos, hogy együtt élnék vele évekig.... és valami elromlana, aztán mehetek a bőröndömmel??!!! Vagy ő mondaná azt nekem, hogy már nem kelessz, találtam jobbat??.. Bele kellene írni a szerződésbe, hogy házasságkötés után közösen fizetjük a hitelt, és gondolom akkor ez azt jelentené, hogy ha elválnánk, a fele az övé a befizetett résznek, fele meg az enyém.. Bár lehet rosszul gondolom... NEHÉZ...:( Nem tudom mit tévő legyek.. azt sem akarom, hogy azt gondolja, hogy neki akarok rosszat.. Az nem gond, hogy ír egy olyan papírt, hogy a házasság előtt megszerzett vagyon, csak az övé...
Értelmetlen egy ilyen szerződés
Ami megvolt a házaság elött az amúgy is különvagyon a lakás az övé,
de amit te befizetsz a hitelbe annak a fele a tied
ha 10 milliós hitelt fizetek még, válláskor neked 5 millió jár.
" a lakás felújítási költségeit a férj fizeti"
Nem mivel a kérdező is ott él, és ő is használja a lakást. Most ilyen alapon akkor albérleteit díjat is kérhetne a lánytól.
"Mi lesz, ha munkanélkülivé válik a férj?"
Nem gondolom, hogy aki több százezred keres annak nincsenek tartalékai vagy annak olyan nehéz munkát találni.
"Akkor a feleség ne fizessen a hitelbe, engedje magukat földönfutóvá válni, mert a lakás a férjjé lesz úgyis?"
Azt a pénzt amit a lakáshitelbe fizetne félreteszi és esetleges váláskor van tartaléka. Úgyis a közösen befizetett pénz feleződik, akkor nem fizeti be, így nem is kell felezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!