Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiként van esélyem arra, hogy a bíróság nálam helyezze el gyermekeinket?
Házasságkötésünk óta gyermektelen rokonaim házában lakunk, kezdetben szívességi lakáshasználóként. Rokonaim a házat ajándékozási szerződéssel gyermekeimre íratták, saját maguknak és nekem haszonélvezeti jogot jegyeztettek be (ők nem laknak velünk). Úgy tűnik, hogy a házasságunknak vége. Itt mind a két gyereknek külön szobája van (igaz ugyan, hogy kicsik), nem kellene iskolát váltaniuk, és a megszokott környezetükben maradhatnának. Az életvitelembe csak rossz szándékkal lehetne belekötni. A háztartási munkák nagy részét eddig is én végeztem, tehát nem vagyok kezdő ez ügyben. Nincs olyan nagy értékű közös szerzeményünk, aminek a megosztása után a feleségem önálló lakáshoz tudna jutni, tehát a gyereket csak albérletbe vagy rokonaihoz tudja vinni. Mit gondoltok, ez elég lehet-e a bíróságnak ahhoz, hogy nekem ítélje a gyerekeket, vagy szerintetek inkább készüljek egy "nagy csatára" és gyűjtsem az érveket ahhoz, hogy a gyerekek velem maradhassanak?
Kérem, hogy akinek személyes tapasztalata van, ossza meg velem, mert úgy hallottam, hogy a magyar bíróságok igencsak anya-pártiak.
Minden választ, tanácsot, tapasztalat-megosztást előre is köszönök.
# 2
Ez hülyeség. Ismerősömnek barátnője volt, mégis neki ítélték a gyereket.
Bocs az offért kérdező. Remélem sikerrel jársz!
Nagyon jó ügyvéd kell hozzá. Ha emellé a fizetésed is jó, akkor van esély, nem is kevés. A gyerekek mekkorák, kivel akarnak maradni? Megkérdezik majd őket? SOkat számít az is, ha bizonyítani tudod (akár tanúkkal), hogy rengeteget foglalkozol velük, rendes, tiszta életet élsz.
A bíróság alapvetően arra törekedik, hogy a gyermekek megszokott környezete ne változzon meg. Tehát ha pl. az anyának ítéléskor költözés, iskolaváltás lenne, az elég nagy negatívum.
Persze, hogy van esélyed. Már baromi régóta nem igaz, hogy mindenképp a nőnek ítélik a gyereket. Ez egy nagyon nagy tévhit. Sok férfi nem meri kéri, hogy a gyereket nála helyezzék el, pedig igenis van esélye.
Tessék itt egy példa ahol nem alkoholista, nem drogos az anya és az apának ítélték a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!