Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A lányom miért a férjemmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lányom miért a férjemmel való kapcsolatomból indul ki?

Figyelt kérdés

20 éve vagyunk házasok a párommal, hát a kapcsolatunk nem jó, sőt rossz. Két gyerek mellett úgy érzem ő a harmadik. Irányíthatatlan, amit ő a fejébe vagy az úgy is lesz. Sajnos legtöbbször, sőt mindig a gyerekeimmel mi isszuk meg a levét. Egy héten 3-4 napig oda van a munkája miatt és mondhatni csak ezek azok a napok amikor nem veszekszünk. Nem jó a férjemmel akapcsolatom.

A lányom 18 éves már és még egy barátja se volt. A minap beszélgettünk erről, hogy miért nincs. És egy olyan mondat hagyta el a száját, hogy nem akarom, hogy az én életem is meghatározza valaki, aki élni se hagy. Tudom, hogy kapcsolatok terén nem mi vagyunk a minta, de nem értem miért belőlünk indul ki. Mi lehetünk ezért a hibásak, hogy nincs barátja és így gondolkozik? Hogy értessem meg vele, hogy nem minden párkapcsolat rossz. Még fiatal ahhoz, hogy így lássa ez t a dolgot.

2013. máj. 7. 22:29
1 2 3
 11/28 dani900 ***** válasza:
100%

Nem belédrúgni akarunk, legalábbis, nem célom nekem, de ez törvényszerű.

Ha nem vagy boldog, de a gyerek az akar lenni, akkor nem fog egy boldogtalan tanácsaira hallgatni, hiszen, azt látja, hogy ha rá hallgat, ő is olyan lesz.

De, a boldogsághoz kemény döntéseket kell meghozni, és a félelmekkel szembe kell nézni, és vállalni a felelősséget.

Elválni kemény megpróbáltatás lenne, de te döntöd el, mit teszel az életedért, vagy mit nem.

Amúgy eldöntheted mi a rosszabb, boldogtalanul felnevelni, és rossz példát adni, vagy megtenni mindent azért, hogy jó példát mutass, bátran élni, megtenni mindent, amit tudsz, hogy boldog légy.

2013. máj. 7. 22:58
 12/28 A kérdező kommentje:
Ó, hogy hányszor próbáltam helyrehozni. Higgyétek el nem ver ki a boldogság ettől a helyzettől. De én kevés vagyok egy párkapcsolat helyre hozásához. Hányszor hívtam fel, amikor dolgozott, hogy amikor hazaér mit szeretne enni, én megfőzöm neki, és mi lett a vége..."sótlan, híg, mikor tanulsz meg főzni?,Mit csináltál egész nap, hogy nincs még kaja?" Ennyit kaptam értem. Ha nem szóltam semmit ezekért és az ehhez hasonlókért az is baj volt, ha megmondtam neki a magamét az is. Megannyiszor leültem bele beszélgetni, könyörögtem neki, hogy ne legyen ilyen, fenyegetőztem is...semmi. Én se így képzeltem el az életemet.
2013. máj. 7. 22:59
 13/28 dani900 ***** válasza:
85%

A kapcsolat olyan mint egy virág.

Addig él, ameddig foglalkoznak vele, locsolják.

Miután már rég nem locsolták, kiszárad, meghal.

A kapcsolatotok meghalt.

Az elszáradt virágot is hiába locsolják, az már nem fog kivirágozni. Jön helyette másik. Vagy még az sem.

2013. máj. 7. 23:03
 14/28 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudom, hogyan próbálkoztál, nem akarok ostoba, vagy közhelyes tanácsokat adni, de én olyanokat csinálnék, pl. meztelenül járkálnék előtte, vagy elől hagynék egy olyan fotót, amin nagyon szerelmesek voltunk :D emlékeztetném arra, amikor még szerelmes volt belém. Apróságok :-)
2013. máj. 7. 23:04
 15/28 anonim ***** válasza:
Én is a mintákat követtem, meg is lett az eredménye...
2013. máj. 7. 23:14
 16/28 anonim ***** válasza:
sajnálom, a rossz házasságodat. De a kislányod jól mondta. nem akar ilyet. És még csak 18 éves- majd lesz barátja, szerelme- és tudatos: nem ilyet akar. Mert bár ez a minta: de ő tudja, jobb kell. Nincs itt baj, majd jön a szép szerelem. Ne keseregj ezen. Te meg találd meg, ami téged érdekel - kézimunka, olvasás, rajzolás - már nagyok a gyerekek, kezdj "magadhoz térni", ideje.
2013. máj. 7. 23:16
 17/28 dani900 ***** válasza:
100%
Na, de, hogy tényleg segítsek,itt van ez az előadás, és ha végignézed, sok mindenre választ kaphatsz: http://www.youtube.com/watch?v=gzJChiW67TQ
2013. máj. 7. 23:22
 18/28 anonim ***** válasza:
A gyereknek a legnagyobb minta a szülők kapcsolata. Akármilyen a kapcsolatuk. A te lányod azt a következtetést vonta le, hogy a párkapcsolat/házasság csak teher, ami nélkül megvan. Azt, hogy hogy értesd meg vele... 18 év alatt berögzült dolgot akarsz elhessegetni. Beszélj vele erről, de nem hiszem, hogy egy hamar megváltozik a véleménye, hisz rajtatok keresztül nem a pozitív mintát látja.
2013. máj. 7. 23:32
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
én már 22éves vagyok és rettegek az elköteleződéstől, mert bár anya és apa is szeret, és többnyire egymással is jól elvannak anyámnak van egy olyan szokása, hogy bármi baja van apámmal (szexuális is) kb 12éves korom óta részletesen elmondja annak ellenére, hogy külön kérem, hogy ne tegye. El se tudom képzelni, hogy férjhez menjek, gyereket vállaljak de akár egy komoly kapcsolatom legyen. A báttyám is ezért fél az elköteleződéstől...
2013. máj. 7. 23:50
 20/28 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy kapcsolatok terén nem mi vagyunk a minta, de nem értem miért belőlünk indul ki."

Hát miért, miből induljon ki?

Tibelőletek van, ez egész életére determinálja őt, a sorsát.

2013. máj. 8. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!