Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme a válás után a "háborúzásnak"?
Figyelt kérdés
A válás minimálisan az egyik felet jobban megviseli, mint a másikat. (Ezek főleg az anyák általában)
Egy ideig elviselhető, hogy foggal körömmel próbálk ragaszkodni, vagy beleszóni az ex dolgaiba, főleg ha van gyerek is. De a válás után már 4 vagy több évvel, amikor már mind a két félnek új párkacsolata, gyereke van, akkor mi értelme van a harcnak, a piszkálódásnak? Miért akarnak még akkor is rosszat a másiknak, amikor ők már elvileg boldog kapcsoltaban élnek?
Nálunk 12 év telt el, mégis ugyanolyan ellenséges az ex feleség, mint a legelején. Ez női rivalizáció, féltékenység. Nem tudják elfogadni és megemészteni, hogy egy másik nő jobbnak bizonyult náluk, és ezért kinyilvánítják az utálatukat, haragjukat, akár több év után is. Mondom én ezt úgy, hogy én is nő vagyok.
2013. ápr. 30. 11:37
2/9 A kérdező kommentje:
Én is nő vagyok, de nem tudom megérteni ezt a viselkedést! A sógorom esete alapján írtam ezt a kérdést! Már elváltak 10 éve ls van egy közös gyerek is. De a maji napid bíróságra járnak nemcsak gyerek ügyben, hanemmindenféle kitalált büntetőügyi perekkel is bonyolítja az exfeleség a sógoromék életét. Sőt a sógorom új feleségét is zaklatja.
2013. ápr. 30. 11:42
3/9 anonim válasza:
Kérdező, te bele gondoltál már, hogy mit tennél az illető ex helyében? Ha ne adj'Isten elválnátok a férjedtől, ráadásul ő hagyna ott, akkor te meg tudnád tartani a békés viszonyt? Én már belegondoltam többször, mindig azt mondtam, hogy én nem vergődnék, hanem elfogadnám és túltenném magam mindenen, de aztán felmerül, hogy lehet mégsem? Szerintem a nők nagy többsége nem tud egy ilyen dolgot megbocsátani. 1.voltam.
2013. ápr. 30. 12:05
4/9 anonim válasza:
Egyetértek 1. és 2. válaszolóval, aki ugyanaz :)
Értelme nincs, de ezt egy megsértett, megalázott, becsapott (mindegy, hogy valóban az-e, vagy úgy érzi) elhagyott feleség, (vagy ha nem őt hagyták el, hanem ő dobbantott, akkor is benne van a pakliban a féltékenység, hisz az elhagyott férj is talált magának valakit, és nem utána bánkódik)nem így fogja fel. Az indulatai, érzései vezeteik.
2013. ápr. 30. 13:47
5/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy mi értelme van a háborúzásnak, aminek én is részese vagyok. Négy éve költözött el a férjem, mert megjelent az életében valaki. Azóta már feljelentett a munkahelyemen, nem viszi el a gyerekeket láthatásra, nem fizet gyerektartást, szid mint a bokrot mindenhol. Pedig ő akart válni, és nem én.
2013. máj. 1. 10:44
6/9 anonim válasza:
Nincs igazad, mert főként az apákat viselik meg jobban, mert a bíróságok nőpártiak, és a perben többnyire a nők járnak jobban.
Azt pedig hogy mi értelme van, én is szeretném tudni, mert négy év óta az exnejemnek még mindíg azon jár az esze, hogy mivel tud még beperelni, szivatni, stb.
Értelmes ember túllép, új életet kezd, és örül, hogy vége lett, de sokakat a bosszú és a gyűlölködés éltet.
2013. máj. 2. 17:33
7/9 anonim válasza:
A válás mindenkit megvisel, ez egy bizonyos szinten normális. Az viszont már nem az, ha valakinek a másik kikészítése lesz az életcélja. Én is hasonló helyzetben vagyok. Most azzal próbálkozunk, hogy nem húzzuk fel magunkat. Talán ha nincs visszajelzés, egy idő után csillapodnak a dolgok.
2013. máj. 2. 19:53
8/9 anonim válasza:
Mi 5 éve nyeljük a férjem exének a dolgait... Sajnos megfogadta hogy tönkretesz minket és próbálkozik is, erre tette fel az életét. Pedig azóta szült gyereket egy másik palinak és mégis.. Bíróságra járunk miatta mert mindig feljelent valami miatt. 2 gyereke van a férjemtől és imádjuk őket, de ha nálunk vannak "éheztetjük őket, meg verjük őket" ezeket halljuk vissza... 5 hosszú éve zajlik ez és nem hogy unná, egyre jobban élvezi...
2013. aug. 1. 10:38
9/9 anonim válasza:
Én úgy érzem és gondolom, hogy ha egészséges önkritikával, értékrenddel és lelkivilággal vagyok megáldva, akkor a megzuhanás után viszonylag reális időn belül ismét talpra lehet állni. Ez mondjuk olyan 1-2 év. Szerintem. Persze, a körülmények is segíthetnek a feldolgozási időszak lerövidítésében.
Komoly problémák lehetnek, ha ez hosszabb folyamat. Ez olyan, mint a gyász. 1 év után azért már tompul a fájdalom.
De a válás után 4 évvel még mindig megy a cirkusz, - ez nem normális.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!