Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás során a férjem igényt tarthat a lakásfelújítás költségének a felére?
Értem, de milyen jogon?
Mi ezt a felújítást akkor a szüleimnek ajándékba adtuk. Ezek szerint én is visszakérhetem a szüleinek adott dolgok értékének a felét?
Te neveden van a lakás?
Ha a szüleidén,akkor nem.
Vannak számlák amivel igazolhat?
A közösen szerzett cuccok feleződnek.
Vettetek csempét maltert stb, ez is feleződhet...
Nem kérheti, de miért nem fordulsz ügyvédhez?
Több okból sem kérheti:
1. A szüleidé a lakás, nem szerzett tulajdonjogot a "csempében".
2. Ha a te neveden lenne a lakás, akkor sem feltétlenül kérhetné. Az állagmegóvás miatt semmi sem lesz közös tulajdon.
3. Ha a számlák a szüleid nevén vannak, semmit sem tud bizonyítani. A hitelt pl. elutazhattátok, elkajáltátok, ... Azt mondasz, amit akarsz. Neki számlákkal kéne bizonyítani.
Viszont úgy lenne becsületes, ha kifizetnéd neki azt, amivel a szüleid felújítási költségeibe beszállt. Gondolj bele fordított helyzetben.
"Nem volt kötelessége a szüleid házára költeni." Persze, hogy nem volt kötelessége, de a szülőknek sem lett volna kötelessége megengedni, hogy ott lakjon. Jelen esetben a volt férj ezt a pénzt lelakta.
Egyébként a felújítás költségei és egy ekkora lakás (lakrész) bérleti díja arányban áll egymással? Mert nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 2 millió Ft-ról van szó és nem mindegy, hogy 2 hónapig, vagy 5 évig éltetek náluk bérleti díjat nem fizetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!