Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi gyerektartás lenne jó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartás lenne jó ebben az esetben?

Figyelt kérdés
A párommal megpróbálunk közösen megegyezni mindenről. Ő mondta, hogy mondjak egy elfogadható összeget a gyerektartásra, ehhez kérném a segítségeteket. A párom nettója nagyjából 160000Ft, ebből 87000Ft a hiteltörlesztése. 2 kicsi gyerek van (5 éves és 4 hónapos).
2013. ápr. 23. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Maximum 30.000, de még úgy is éhenhal valószínűleg
2013. ápr. 23. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Nem írtad, milyen hitelt törleszt a párod.

1. Ha azt a lakásét, ahol éltek (és élni fogtok a gyerekkel), akkor én nem kérnék gyerektartást, vagy csak nagyon minimálisat. Az albérlet ugyanis sokkal-sokkal több lenne.

2. Ha olyan hitele van, amit a saját céljaira vett föl, akkor én is úgy 30 ezerre gondolnék. Kegyetlenül hangzik, de oldja meg valahogy, hiszen neked ez esetben a gyerekek lakhatását is biztosítanod kell.

2013. ápr. 23. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is függ attól minek a hitele ez. Ha a házé (az összegből gondolom, mi is ekörül fizetünk) akkor kinél marad.
2013. ápr. 23. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:
38%
A bíróságot a hitel törlesztés nem érdekli, az sem, hogy a tartásra kötelezett miből el. A törvény szerint saját tartásának rovására is koteles eltartani a kiskoru gyermeket. Gyermekenként 20-25% a tartasdij, igy a biróság minimum 64000ft ítélné meg a két gyerekre. Szerintem egy gyerekenkenti 20e az egy elfogadható tartasdij lenne, tehat en azt javaslom, hogy 40ben állapodj meg vele.
2013. ápr. 23. 11:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Abszolút attól függene hogy mennyit kérek, hogy mire megy az a hitel és hogy együtt vettük-e fel.
2013. ápr. 23. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy pl. a közös lakásban maradsz-e te, neked mennyi a bevételed, milyen anyagi helyzetben vagy, továbbá tényleg hogy mire megy el a törlesztő részlet (pl. arra a lakásra fizeti, amiben te maradsz a gyerekekkel).
2013. ápr. 23. 11:34
 7/10 A kérdező kommentje:
A kezdetektől az én lakásomban laktunk. Ő vett hitelre egy lerobbant házat, amiben a szülei laknak, de oda nem költözhet, mert 150 km-re van tőlünk, a mukahelye meg itt van. Eladni már próbálta, de sokkal kevesebbet adnának érte, mint a hitelből hátralévő összeg. Én is azért vívódok, mert 20-20% járna, de nem jut neki rá, tehát ennyit kérni nem fogok.
2013. ápr. 23. 11:52
 8/10 anonim ***** válasza:
45%

Az oké, hogy van egyszer a törvény, ami ez esetben lehetőséget adna arra is, hogy kb. 2 hónap leforgása alatt földönfutóvá tegye az apát. De biztos, hogy ez az anya és a gyerekek érdeke? ... Amint az apa csődbe jut, nemhogy 40 ezret, de egy büdös fillért nem tud majd fizetni, esetleg külföldre szökik, hogy egyáltalán legyen esélye túlélni, az anya meg nézhetne, mint hal a szatyorban - lakhatás, gyerektartás és legfőképp a gyerekei apja nélkül...

Szép dolog a törvény pontos betartása, de amikor mindkét fél érdekeivel ellentétes az eredmény, akkor talán érdemesebb más megoldást keresni.

2013. ápr. 23. 11:52
 9/10 anonim ***** válasza:
51%
Epp nem a pontos betartast irtam, hiszen akkor 64 lenne a tartasdij. A 40 szerintem teljesen korrekt.
2013. ápr. 23. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:

simán megegyezhettek bármiben

pl mi anno: 2 gyerek van havi 20 000.- kapok plusz a nagyobb kiadások felét ő fizeti, és minden évben az éves infláció összegével emeli a gyt-t

jelenleg havi 30 000.- körül fizet és pl a beiskolázás kirándulások stb.. felét ahogy megbeszéltük régebben

most kap cafeteriát is amit az EP-re kap az havi 3ezer ezt is nekem adta -- nem én kértem :-)

ez neki is jó és nekem is

nem kell két évente felülvizsgálatot kérni a többlet kiadást számlával igazolom amit rendesen kifizet

a szünetek felében nála vannak a gyerekek

2013. ápr. 23. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!