Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 16 éves lányom azt szeretné,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

16 éves lányom azt szeretné, ha elválnánk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
23 év házasság után eltávolodtunk a férjemmel, válságba jutott az életem. Először csak munkahelyemen mondtam fel (multi) mert nem bírtam már, úgy gondoltam, hamar munkába tudok állni. Nem így lett. Aztán jelentkeztek a házasságban is a gondok, mindketten más-más irányba kezdtünk fejlődni. Férjemmel úgy döntöttünk, meg szeretnénk menteni a házasságunkat, ezért párterápiára járunk, ami sokat használ, de azért hetente egyszer előfordul összezörrenés, esetleg megemelem a hangom, akaratom ellenére. 16 éves lányom ezt nehezen éli meg, bár én őszintén beszéltem vele, soha nem szidnám neki az édesapját, tiszteletben tartom az érzéseit, tudom, én is ugyanúgy hibás vagyok. Ma megnéztem a lányom levelezését (tudom, nem volt helyes) és arra panaszkodik a barátnőjének, hogy a legjobb lenne, ha elválnánk, mert az békésebb lenne. Ez nagyon szíven ütött, tudom, hogy türelmesnek kell lennem vele, ő nem kérte ezt a helyzetet, csak áldozat, de ez volt az utolsó csepp a pohárban... Úgy érzem, mindenki ellenem fordult. Tudnátok egy-két szóval megvigasztalni, tanácsot adni?

2013. ápr. 17. 08:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
66%

Én 21 vagyok és hasonló a helyzet nálunk is... csakhogy nálunk nem jártak párterápiára és semmiféle változást, alkalmazkodást nem tanusítanak a szüleim, hogy a helyzet javuljon. Már hónapok óta folyik a háború a családban, amibe bevonnak engem és a 17 éves húgomat is. Már elegem van, idegileg kivagyok, azon gondolkodom, hogy le kéne lépnem jó messzire innen, már az egyetem sem érdekel (pedig csak fél évem van hátra), csak legyen már vége ennek a borzalomnak. Én próbáltam segíteni, békíteni őket, de mindezt apám csak ellenségeskedésnek vette, így ellenem is kész hadjáratot indított (igen, a saját apám...). Már azért imádkozom, hogy váljanak már el, mert ebben belebetegszünk én is és a húgom is.

Hidd el, ha egy gyerek már azt akarja, hogy a szülei külön legyenek, akkor már tényleg nagyon vészes a helyzet. Az ember csak olyan helyzetben kívánja ezt, amikor már azt érzi, ennél az is jobb, ha az egyik szülője nincs vele, még az is jobb az állandó vitáknál, az utálkozásnál, a folytonos feszültségből...

2013. ápr. 17. 14:45
 22/26 anonim ***** válasza:
84%

A szüleim házassága is tönkrement, 17 éves voltam, amikor mondtam Anyukámnak, hogy váljanak el inkább, mert mi ezt már a tesómmal nem bírjuk, nem verték egymást, nem ordibáltak, de kétnaponta veszekedtek. Egyiknek sem volt jó. Nekünk főleg. Azóta béke van nyugalom, mindketten kiegyensúlyozottabbak, rendszeresen tartjuk mindkettővel a kapcsolatot.

Azért, ha egy 16 éves nagyon is reálisan tudja látni ám a dolgokat, hiába írják sokan, hogy nincs közük ahhoz, hogy a szüleik válnak-e, ez nem így van. Sok fiatalt megnyomorít az otthoni légkör.

Kérdező, beszélj a lányoddal és mondd el neki, hogy próbáljátok helyrehozni a kapcsolatotokat, ha beleegyezik, őt is elvihetetitek a terápiára.

2013. ápr. 17. 18:16
 23/26 RaZeR1912 ***** válasza:
16 éves az az kamasz sose szerettem a szüleimet ebben a korban jobb 1 olyannal akit nem szeretek mint 2 olyannal akit nem szeretek de majd megváltozik ezért ne váljatok el
2013. ápr. 18. 18:07
 24/26 Dija2 válasza:

szija.

nyilván senki nm lehet a te börödbe. de én azt tudom csak neked mondani h én amiota az eszemet tudom azt akarom h a szüleim elváljanak. sajnos soha nm történt meg. abba nőttünk fel 5-en h ordibálnak veszekednek. senkinek nem kivánom ezt. egy gyerek szerelmes a szüleibe. és olyan rosszul esik neki ha egymást bántják h az iszonyat. senkinek nm kivánnám azt az érzést.

én azt tanácsolom h ahogy kivettem az üzidből jó a kapcsolatod a gyerekeddel és h ha ő ezt szeretné akk ink váljatok el. neekm az a mottom h inkább messziről szeressük egymást mint közelről gyülöljük. attol ha elváltok sztem mindenkinek könnyebb lsz. sok szerencsét :)

2013. ápr. 19. 22:02
 25/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Hogy vagytok? Érdekel, akár privátban is.

Szeretettel:

egyik korábbi válaszoló

2013. ápr. 23. 14:28
 26/26 A kérdező kommentje:

Elvittem a gyereket a párterapeutához, aki megbeszélte vele a helyzetet, a lány nagyon feldobva jött haza. Azóta nagyon kedves.

Sajnos mi nem nagyon haladunk, kb. visszaestünk arra a szintre, ahol kezdtük, na de ez már másik probléma.

2013. ápr. 23. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!