Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt férjem beleszólhat abba, hogy kinek adom el a házunk 50%-át?
Figyelt kérdés
Közös családi házunk van. Én el akartam adni, hogy a pénzt elosztva elfelejthessük egymást, de ő ragaszkodik a házhoz, sőt már be is költözött hozzá a barátnője. A háznak 50-50%-ban vagyunk tulajdonosai. Ő beleszólhat abba, hogy én kinek adom el a részemet?2013. ápr. 8. 11:40
11/16 anonim válasza:
Anyuka biztos segíteni akar a fiának.
Ha nem akarta az ex megvenni, eladhatod.
12/16 anonim válasza:
Nyugodtan eladhatod, ha találsz olyant, aki megveszi a ház 50%-át. Osztott a tulajdonjog vagy osztatlan?
Ha az egész házat használja, és nem csak a saját 50%-át még használati díjat is kérhetsz tőle.
13/16 anonim válasza:
Akár vadidegennek is eladhatod,mivel az ex nem tart rá igényt.
De igy hogy az anyja veszi meg,még örülhet is.
14/16 anonim válasza:
Ja, a volt nej beköltözteti az anyóst az új barátnőhöz. Sirály! :D
Mindenképpen add el neki.
16/16 anonim válasza:
Bárkinek eladhatod, de elővásárlási joga van, tehát ha megkötöttétek a szerződést, akkor abba ezt bele kell írni és el kell neki küldeni, hogy élni kíván-e az elővételi jogával. Ha nem, akkor létrejön a szerződés, ha igen, akkor ugyanolyan feltételekkel ő lép a vevő helyébe, de te ugyanúgy megkapod a pénzt. Az persze más kérdés, hogy mennyiért lehet eladni egy lakott fél házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!