Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után, ha vissza akarom íratni a lánykori nevemet
az irataimban (szem. Ig, jogsi, stb. ), az illetékmentes
vagy fizetni kell érte?
Valameddig ingyenes, de nem tudom pontosan meddig. Kolléganőm nem régiben vált el Tőle tudom!
És nem a tárgyhoz tartozik, de végre még egy nő, aki nem akarja minden áron megtartani a volt férje nevét válás után! Ilyet nagyon de nagyon ritkán lehet hallani, nem tudom miért ragaszkodnak a volt férjek neveihez, mint ha az életük múlna rajta. Én biztos hogy nem tartanám meg, miért akarnám egész életemben a volt férjem nevét leírni minden hová, ha már elváltunk? Sosem fért a fejembe.
2013. ápr. 2. 23:53
úgy tudom, sok pénzbe kerül, 30ezer körül van, legalábbis a kolléganőm ezzel indokolja, hogy nem veszi vissza a lánykori nevét. (Sokan meg a gyerek miatt...) Persze attól függ, mennyi iratod van, személyi, lakcímkártya, TB-kártya, adókártya, jogosítvány, bankkártyák
2013. ápr. 3. 07:10
Én úgy tudom, fizetni kell, már évekkel ezelőtt is 40 000 körüli összeget mondtak.Ez az oka részben, hogy én sem szedettem le a férjes nevem, bár csak hivatalosan vagyok "né", magánéletben meg a lánykorit használom.A váláskor kérdezte a bírónő, hogy kívánom-e megtartani a nevemet a férjest és akkor nem változtattam meg, agyerek miatt, mert hallottam olyan esetről, hogy egyes idióták a gyereket is megszólják, ha az anya nevéből arra következtetnek, hogy nem házas.Például egyik ismerősömet a tanára csesztette azzal, mert az anyjának lánykori neve volt és a tanár mindig orra alá dörgölte hogy "neked talán nincs apád?!"Nos, az ilyen félkegyelműek miatt tartottam meg a férjes nevem.Most már mindegy, majd ha újra házasodom, akkor automatikusan átírják.
2013. ápr. 3. 09:30
Én két éve váltam el,rögtön visszavettem a lánykor nevemet. Először is elmész az anyakönyv vezetőhöz,fizetsz 5000ft-ot,erre kiad egy igazolást,h mától XY a neved. Ezzel mész személyit csináltatni (1500ft),utána doki (jogsihoz) igazolás (7000.-)majd okmányiroda (nem emlékszem,talán itt nem fizettem). Taj,adó kártya,közművek átírása nem került pénzbe.Útlevél,mintha újat váltanál ki. Nem a pénzkiadás sok,hanem a sok utánajárkálás,hiszen nem tudod egyszerre intézni,hanem csak sorban.Amíg nincs igazolás,nem tudod a személyit csinálni,csak ha az egyik a kezedben van,akkor tudod a következő lépést megtenni.
2013. ápr. 3. 10:45
ahol en elek nem tarthatod meg a ferjed nevet valas utan TILOS a torveny tiltja es ez igy van jol hiszen ha a pasi nem kell akkor a nevet se viseld!!
Aztan otthon kifizettem a dijat es kicsereltem a szemelyit A tobbit csak akkor csereltem ki amikor lejart utlevel stb.
soha senki nem akadt ki rajtase rendor se hivatal hogy xne y volt az egyik papiron a masikon pedig mar a lanykori nevem.
legfontosabb lakcimkartya es szemelyi a tobbit szepen lassan lecserteled
2013. ápr. 3. 13:31
13:31 Szabad tudni hogy melyik ország ez? Nagyon is egyet értek velük!
2013. ápr. 3. 14:51
2013. ápr. 3. 16:21
Valamennyit fizetni kell, de ez egy egészen minimális összeg csak, és valami ingyenes is.
2013. ápr. 3. 17:03
Pénzbe és időbe kerül mert az összes kis plasztik kártyát amit az ember magánál hord mind egyesével le kel cseréltetni.
2013. ápr. 3. 20:35
Most néztem utána, a 2013. évi névváltoztatás illetéke 10.000 Huf. (anyakönyvvezetőnél kell intézni) Utána pedig minden egyes okmány szokásos cseréjének a költsége... (szig, jogsi, útlevél)
2013. ápr. 5. 12:00
Kapcsolódó kérdések: