Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor is jár a gyerektartás?
23 éves vagyok, és 21 évesen befejeztem a sulit. Van egy szakmám, de nem tudtam benne elhelyezkedni, és szeptembertől visszamennék tanulni. Amikor befejeztem az iskolát anyám beadta a gyerektartás megszüntetésére a papírokat.
Most főállásban dolgozom, hogy összejöjjön a tandíj.
Nappali tagozatra megyek, jár majd a diákigazolvány és a családi pótlék.
Ilyen esetben is tudja majd újra kérni anyám a gyerektartást?
A honlapon azt írták, hogy a diákigazolvány mellett családi pótlékra jogosult leszek, mivel nappali képzésen veszek majd részt.
Az a baj, hogy folyamatosan alakítják most a rendszert. Képgrafikus szakmám van, és Alkalmazott grafikus képzésre mennék. Grafikus két rész szakképesítésből áll,(képgrafikus és alkalmazott grafikus).
Ugyanúgy OKJ-re mennék, de képgrafikusként eddig sem tudtam elhelyezkedni, és országos szinten nézve se találok munkát. Inkább a számítógépes tudást keresik, és a kézügyesség csak egy „bónusz, ami a csomaggal jár”.
Ha ugyanazt a szakmát tanulom tovább, de nem felsőoktatásban, hanem rész szakképesítésben akkor járhat?
Apám nem fog segíteni önszántából, amíg a bíróság kötelezte fizetésre addig is csak elvétve, de legalább muszáj volt adnia valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!