Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor is jár a gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor is jár a gyerektartás?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, és 21 évesen befejeztem a sulit. Van egy szakmám, de nem tudtam benne elhelyezkedni, és szeptembertől visszamennék tanulni. Amikor befejeztem az iskolát anyám beadta a gyerektartás megszüntetésére a papírokat.

Most főállásban dolgozom, hogy összejöjjön a tandíj.

Nappali tagozatra megyek, jár majd a diákigazolvány és a családi pótlék.

Ilyen esetben is tudja majd újra kérni anyám a gyerektartást?

2013. márc. 14. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem jár. Az első szakma megszerzéséig jár. Amúgy a diákigazolványt értem, de biztos, hogy családi pótlékot is kapsz majd? Úgy tudom, az max. 23 éves korig jár. Attól még persze megkérheted apukádat, ha tud támogasson valamennyivel.
2013. márc. 14. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első szakma megszerzéséig, vagy max 20 éves korig járna. Tehát neked már nem fog járni.
2013. márc. 14. 14:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha ugyanazt a szakmát tanulod tovább felsőoktatásban, amit korábban pl. OKJ-n, akkor igen, jár a rokontartás. Ha egészen más szakmát tanulsz, akkor nem, mert az első szakképesítés megszerzéséig jár csak. Ez alól lehetnek kivételek, pl. ha azért kell másik szakmát tanulnod, mert nulla százalék az esélyed az elhelyezkedésre - és itt nem csak a szűk lakókörnyezetben való elhelyezkedést nézik, hanem országos szinten - akkor a bíróság döntHET úgy, hogy jár a rokontartás. De az is csak akkor, ha az apád, ill. az ő kiskorú gyermekeinek megélhetését nem veszélyezteti. Családi pótlék meg egyébként sem jár, csak 20 éves korig.
2013. márc. 14. 14:21
 4/8 A kérdező kommentje:

A honlapon azt írták, hogy a diákigazolvány mellett családi pótlékra jogosult leszek, mivel nappali képzésen veszek majd részt.

Az a baj, hogy folyamatosan alakítják most a rendszert. Képgrafikus szakmám van, és Alkalmazott grafikus képzésre mennék. Grafikus két rész szakképesítésből áll,(képgrafikus és alkalmazott grafikus).

Ugyanúgy OKJ-re mennék, de képgrafikusként eddig sem tudtam elhelyezkedni, és országos szinten nézve se találok munkát. Inkább a számítógépes tudást keresik, és a kézügyesség csak egy „bónusz, ami a csomaggal jár”.

Ha ugyanazt a szakmát tanulom tovább, de nem felsőoktatásban, hanem rész szakképesítésben akkor járhat?

Apám nem fog segíteni önszántából, amíg a bíróság kötelezte fizetésre addig is csak elvétve, de legalább muszáj volt adnia valamennyit.

2013. márc. 14. 15:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Innenől már csak akkor jára rokontartás, ha az az összeg nem veszélyeztetei apukád megélhetését és ha nincs kiskorú eltartott gyereke. De apukád hivatkozhat arra, hogy neki ez a kiadás már megterhelő lenne és nem tud támogatni, ezt el is fogják neki fogadni. Hisz te a mostani meglévő állásodat adod fel, hogy tanulj. Ez már nem a szülők felelőssége , hanem a tied.
2013. márc. 14. 15:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért írják, hogy családi pótlékra jogosult, aki oda jár, mert ha arra a képzésre jársz, de nem vagy még 20 éves, akkor jár a csp. Elvégre első OKJ-s képzésre lehet menni akár 18 évesen is, ha úgy jön ki, akkor pedig jár a csp. Így viszont, mivel 23 vagy, nem fog járni. 20 éves korig jár, kivéve ha sni-s vagy, akkor 23 éves korig, de már ebből is kicsúsztál.
2013. márc. 14. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem fog járni sem családi sem gyerektartás. Családi a korod miatt a gyerektartás meg azért nem miivel ugyan olyan szintű másik szakmát szerzel, ha egyetemre mennél akkor járna, de így nem.
2013. márc. 14. 18:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem jár, mert nagykorú vagy és már félbeszakítottad a tanulmányokat.
2013. márc. 18. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!