Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 13 év után mertem szólni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

13 év után mertem szólni a volt páromnak hogy jo lenne ha valamennyit fizetne a gyereknek minden hónapban mert már 14 éves és sok minden kell neki erre ő most azzal fenyeget hogy elveszi tőlem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 éves volt a fiam amikor az apjával külön mentünk! Nem volt sem gyerekelhelyezés sem gyerektartás megállapitás. Szóban megegyeztünk hogy a gyerek velem marad és én nem kérek gyerektartást hanem amikor tud az apuka vegyen neki valamit vagy adjon neki pénzt! Na ennek már 13 éve mert most 14 éves a gyerek. Apuka azóta sem erölteti meg magát és én szóltam neki hogy soha nem vesz magátol a gyereknek semmit csak ha én szólok akkor is nagy nehezen ezért ha lehet ezután minden hónapban fizessen a gyereknek gyerektartást. Erre most ő fel van háborodva hogy neki is ott van 3 gyereke és a fiamat is ellenem hangolta mert én a láthatást soha nem tiltottam meg akkor sem ha nem adott a gyereknek semmit mert tudom hogy a gyerek szereti az apját. Most meg azzal fenyeget hogy elveszi tőlem a gyereket és most már a gyerek is el akar menni!! Ha biróságra megyek akkor nem kérdezik meg a gyereket hogy hová akar menni??? 3 évig jo voltam most már nagy gyerek most már menne oda ahol nagyobb a szabadság.
2013. márc. 12. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Most megkérdezted ugyanazt, amit már megválaszoltunk.

Az apuka elindíthatja a gyerektartást, de abból ítélve, hogy már így is 3 gyerekről kell gondoskodnia, valószínűleg nem fogja.

Ha mégis megteszi, akkor is csekély az esélye annak, hogy megkapja a gyereket, hiszen 14 évig nálad volt, és semmiféle panasz nem merült fel ellened. Igaz, hogy figyelembe veszik a gyerek kérelmét is, de azt is, hogy az apuka 13 év alatt csak ímmel-ámmal gondoskodott a gyerekről. Ez nem elég indok ahhoz, hogy megváltoztassák az elhelyezését.

Legközelebb kérlek olvasd el a hozzászólásokat, mert körülbelül 6-an megválaszoltuk már az imént feltett kérdésedet.

2013. márc. 12. 14:32
 12/17 anonim ***** válasza:
*gyerektartás=gyermekelhelyezést, elnézést, felcseréltem:)
2013. márc. 12. 14:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kell fizetned 13 évnyi gyerektartást:) Eddig nálad volt a gyerek, te tartottad el egyedül. Ezt bizonyítani lehet. Ovi, suli, gyerekdoki, szomszéd, a szüleid, stb...Ettől ne félj:) Tényleg megkérdezik a gyereket, hogy hova akar menni, de azért nem csak az a döntő. Az "apuka"(bocsi, de az idézőjel kijár, mert ez nem apa, csak spermadonor) csak fenyeget, hidd el. 3 gyereke van otthon, szerinted hova tenné a tieteket? Tudom nehéz, de most ülj le a gyerekkel, és beszélgess vele nyugodtan el mindenről, hogy vajon hol volt az apja ennyi ideig, vázold fel neki, hogy szerinte lenne pl külön szobája ott?( és az összes negatív dolgot, ha az apjánál lenne). Megkapna ennyi figyelmet, szeretetet mint nálad? Mondd el neki, hogy szereted, mindig is szeretted, azt akarod, hogy a legjobb legyen neki, ezért gondolja át, hisz már majdnem felnőtt(emlékszem amikor én voltam 13, én így éreztem:P), és hozzon felelősségteljes és jó döntést! Próbálj vele lenni sokat, hiszen eddig jó kapcsolatotok volt nem?
2013. márc. 12. 14:39
 14/17 anonim ***** válasza:
Ó majd az asszony pajtás behatárolja ám apukának mit akarjon:)nem gondolod 3mellé még bevesz egy 4dik gyereket.Exednek nagy a pofája.Látom megkaptad a kegyelem döfést a fiadtól is.Menni akar.:((ne pánikolj be..legalább is ne mutasd neki.menni akar??segíts neki össze csomagolni.lesznek ám ott határok szabályok:))ugy cuccol vissza hozzád csak úgy füstől a valaga..
2013. márc. 12. 16:22
 15/17 anonim ***** válasza:

a tények ismeretében nem értem miért kell bokáig összefosnod magad... ha eddig egy petákot nem adott, szted majd lemond havi 50 rugóról, amibe a fia eltartása kerülne? hát erősen kétlem.

ott toltad el, h anno nem állapodtatok meg írásban a gyerektartásról. menj bíróságra, ott legyen nagy mellénye az exnek!

2013. márc. 12. 23:25
 16/17 anonim ***** válasza:

A szomszédom és egyben barátnőm is annak idején anyagi okok miatt beleegyezett abba, hogy a 3 fia az apjuknál maradjon. Meg persze a kölykök is az apjukhoz akartak menni mert anyuka szigorú volt apa meg egy léhűtő, aki jól keresett meg mindent megengedett.

A kapcsolatot tartották és barátnőm nevelte is őket agyilag és példát mutatott.

Néhány év múlva a kamaszok önként, dalolva mentek vissza az anyjukhoz mert rájöttek, hogy apuka ugyan jó fej de teljesen hülye, éretlen és hiteltelen. Nem kapták meg azt a gondoskodást, törődést, ami járt volna nekik.

Megnézném, milyen pofát fog vágni a fiacskád, mikor ott találja magát 3 féltesó között, egy leterhelt családban, ahol apuka rajta kívül még 4 felé szakad nem úgy, mint a láthatáson, na és mostoha anyukát is el kell viselnie...és nincs egy perc nyugta, külön zuga, egy ember, aki csak érte van... na az lesz a megvilágosodás pillanata!

A legtöbb ilyen hapsinak a gyerek csak addig fontos, amíg csak órákra találkozik vele, és fenyegetőzni lehet vele. Aztán, amikor magukhoz veszik akkor lepasszolják valakinek és innentől kezdve már korántsem foglalkoznak vele.

Betartottak anyukának, elvették a gyereket, szülők-sokadik feleség vigyáz rá...és ezt a gyerek észreveszi és nem tetszik neki. Apuka leesik a piedesztálról!

Gyerekednek ezt is el kéne mondani. Meg azt is ha valaki nagyon szabadjára engedi a gyerekét és nem próbál odafigyelni rá az nem is igazi szülő, annak nem fontos, mi van a gyerekkel. Még ha a gyereknek tetszik is a baromi nagy szabadság. Csak az ezzel járó tanulópénz lesz súlyos a gyereknek és az anyai óvás ettől mentené meg!!!

Értelmesen beszélgess el a gyerekkel. És kérdezd meg tőle milyen apa az, aki 13 év után tart igényt a fiára! Véletlenül pont akkor, mikor anyuka kinyitja a száját pont a fia érdekében.

Ha apuka hangolhatja a gyerekét, mint a zongorát és van ilyen aljas akkor te is élhetsz a lehetőséggel csak kettőtök közt az lesz a különbség, hogy te racionálisan gondolkodsz és a tényeket közlöd vele nem a sarat dobálod.

2013. márc. 13. 00:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Azert voltal nyugton 13 évig mert nem követeltel semmit, maskepp pokolla tette volna az eleteteket jóval korabban.

Az ilyennek beket kell hagyni, inkabb hagytad volna beken!

2013. ápr. 7. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!