Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem számít gyermek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Okoska47 kérdése:

Miért nem számít gyermek veszélyeztetésnek ha az anya nem tudja a szükséges anyagiakat biztosítani a gyereknek? Nem értem mit mérlegel a bíróság ilyen esetben az elhelyezésnél?

Figyelt kérdés

Kapja a gyest kb 30 ezer családi pótlék 13 ezer gyerektartás 22 ezer 65000 összesen

ebből ő fizet 25 ezer albéletidíjat+kb ugyanennyi rezsit (távhő víz villany közös költség)

a hitelkártya törlesztését min.5000

apeh birság nem tudom mennyi

2013. febr. 19. 11:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%
Az is lehet magyarázat, hogy a gyerekek az anyához kötődnek jobban legtöbb esetben, mivel kezdettől velük töltöttek több időt, az anya tudja jobban mi kell a gyermeknek, ez mindíg is így volt.Az apa pedig a családfenntartó, elsősorban.
2013. febr. 19. 12:03
 12/24 anonim ***** válasza:
34%

Miért is kéne az apának mindenét odafizetni? Csak azért mert az anya egy semmirekellő?

Kulturált társadalmakban oda ítélik a gyereket ahol jobb lehetőségei vannak. Sajnos ebben (is) még 50 év lemaradásban vagyunk.

2013. febr. 19. 12:12
 13/24 A kérdező kommentje:

Látom értjük a lényeget.

Én legyek olyan hülye hogy vissza lépjek egy rossz házasságba.

Csak tájékoztatóul az anyának ez a második válása az előző férj is kilépett a kapcsolatból a válás oka ugyan az mint nálam.

A gyereket örökbe fogadtuk mert azt mondta hogy ő nekem nem szül.Van neki egy 24 éves lánya az előző házasságából.

Nekem nincs gyerekem.

2013. febr. 19. 12:29
 14/24 Bence_ ***** válasza:
16%

Ad abszurdum apukának van pénze, jól megy, otthon tud lenni

Elég neki heti kétszer 4 órában tenni venni, addig vigyázz a gyerekre a nagymama, bébiszitter, nagynéni.

Ilyen esetben is az anyának ítélik?

2013. febr. 19. 13:40
 15/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem számít veszélyeztetésnek! Mi ennél az összegnél kevesebből élünk ketten a gyermekemmel, ugyanis tavaly munkanélküli lettem. A bíróságnál az elsőrendű szempont az állandóság, és a gyermek lelki világa. Az anyagiak csak a harmadik.

Nemrég zárult le egy gyermekelhelyezés megváltozatása iránti perem, ahol anyuka kérte volna a gyermeket, mondván , hogy ő jobb anyagi körülményeket tud teremteni és elkezdett villogni a bíróság előtt, hogy mekkora vagyonnal és jövedelemmel rendelkeznek az új párjával. Erre az volt a bíróság reakciója, hogy megduplázta az eddigi minimális tartásdijjat ( ami miatt indult az egész per, ugyanis anyuka nem akart fizetni) és ráverte anyukára az összes perköltséget...és persze elutasította a keresetét.

Tehát nagyon óvatosan ezekkel az anyagiakkal a hatóság előtt!

2013. febr. 19. 19:02
 16/24 anonim ***** válasza:

# 5/15

Talán az Apuka nem csak az alanyi jogon járó gyes-re hanem a gyed-re is jogosult lenne.

2013. febr. 19. 19:23
 17/24 anonim ***** válasza:
Pedig pont a gyermekek érdekében kellene számítania!
2013. febr. 19. 20:07
 18/24 anonim ***** válasza:

Az anya nem lesz öröké gyesen amint talál munkát jobb helyzetben lesz átmeneti nehézség miatt veszitse el az anyát.

Ahogy irod te se tudnád segitség nélkül neveli ahhoz ott kéne hagyni a munkád és te is anyagilag bajba kerülnél.

Az új családi segitség alatt gondolom a barátnödet értenéd tehát egy vadidegen re bíznád a gyereket, aki a 2 éves dackorszakos gyerektől kikészülne és távolról se lene olyan kedves mint mikor pár órát babázgat.

2013. febr. 19. 22:27
 19/24 anonim ***** válasza:
De, bizony, annak számít. Csak nem azt nézik, hogy mennyire tud luxuskörülményeket biztosítani a gyereknek, hanem hogy az alapszükségleteket meg tudja-e teremteni. Az nem veszélyeztetés, ha mondjuk nem tudja mindenből a legdrágább cuccokat megvenni, és nem élnek fényűzésben. Tudod, 65 ezerből 2 ember azért már meg tud élni.
2013. febr. 20. 00:42
 20/24 A kérdező kommentje:
Na igen de itt nem 65 ezerből kell mindent elő teremteni hanem a maradékból kb 5000-ből ami szeritem már képtelenség és nem tudják megemelni a gyerektartást mert nincs akkora jövedelmem, A barátnőm imádja a fiamat mivel vállalkozó neki is volna ideje a gyerekre (otthonába van az üzlete)de ő nem fogja a volt feleségemet támogatni hisz semmi köze hozzá.
2013. febr. 20. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!