Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10 év együttélés után van-e jogom követelni a lakás árából?
Figyelt kérdés
Élettársi kapcsolatban éltem 10 évet, nemrég én költöztem el. A volt párom ott maradt a lakásban, az ő nevén van a ház, viszont sok bútort együtt vettünk, közös pénzből ment a felújítás, festés, nyílás záró csere, minden. Azt mondja, nekem semmi nem jár. Igaz ez? Nekem még a fele sem kéne a háznak, de azért legalább egy milla úgy érzem, engem is megillet, így 10 év után. Szerintetek érdemes ügyvédhez mennem, vagy hagyjam az egészet?2013. febr. 10. 19:45
1/12 anonim válasza:
Én a helyedben mindenképp felkeresnék egy ügyvédet, elmondanám az egész történetet, aztán majd ő elmondja, mik a lehetőségeid.
2/12 anonim válasza:
De le is laktad ezt az összeget...
3/12 anonim válasza:
Ezért nem csak papír a házasság! Próbálkozhatsz az ügyvéddel, de csak akkor lehet valamire esélyed, ha számlákkal tudod bizonyítani, hogy mit vettek, vagy csináltattok a te pénzedből.
4/12 anonim válasza:
A felujitásra szánt pénzt jogosan követelheted, keres ügyvédet.
5/12 anonim válasza:
Benne van a Ptk-ban; a közösen szerzett vagyon bizonyos részét követelheted, ebben a hányadban közösen kell megegyezni. Természetesen érdemes ügyvéd segítségét kérni
6/12 anonim válasza:
Egyáltalán ne hagyd.10év után ne egy zsák ruhával távozz amikor a te pénzed is benn van.2es te miről beszélsz lelakta???
7/12 anonim válasza:
Ha regisztrált élettárs voltál jár a fele, ha bejelentkezve voltál csak a házba nem jár automatikusan ill. biztató, hogy per esetében tanúkkal szokták bizonyítani, hogy együtt éltetek, ha számla ment a nevedre akkor van esélyed bizonyítani, hogy a felújításban és közös számlafizetésben részt vettél.
8/12 yuda válasza:
Teljesen logikusan és igazságosan annak a fele jár, ami közös keresményetek.
Ha övé volt a ház, vagy örökölte-akkor abból neked semmi nem jár-de ha közösen vásároltátok volna, közösen gyűjtögettetek, akkor igen. Nem túl bonyolult igaz?
Azt gondold végig, hogy mi az a vagyonosodásotok, amit közösen vittetek véghez, és annak fele téged illet.
Most egy felújítás..ilyesmik velejárói az együttélésnek, és azt használtátok is.
Igazából még az sem lényeges, kinek mi van most a nevén, hanem hogy bizonyíthatóan kinek a révén jutottatok hozzá: tanúk, papírok.
Azt mondanám, hogy egy milláért kár a vesződség, azzal csak az ügyvéd jár jól egyedül, plusz évekig elhúzzák..de te döntesz.
9/12 anonim válasza:
Ha regisztrált élettárs voltál akkor igen jár, a felújításra költött pénz fele. Viszont ha csak élettársnak mondjátok egymást akkor nem.
10/12 anonim válasza:
A felújitásra költött pénz egy része jár neked a jlövedelmetek arányában: pl. ha te keresel 100ezret, a a volt élettársad meg 2000ezret, akkor a felújitási költeségek 1/3-2/3 arányban oszlanak meg, annak egy harmada jár neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!