Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kié a lakás válás esetén ebben az esetben?
A házasság elött vett lakás a saját vagyonod marad a házasság alatt is. Ha eladod, és abból veszel más nagyobb értékü vagyontárgyat (lakás, telek, ékszer, stb), akor az továbbra is a magán tulajdonod marad.
Ami közös, az az az összeg, amit a lakásra költöttetek ez idö alatt: kölcsöntörlesztés, renoválás, esetleg átalakitás - ennek az értéke közös szerzemény, és ez válás esetén felezödik.
Ès a mostani lakás mindkettötök nevén 1/2 1/2 arányban?
Mert ez házasság szerzés után van mindenképpen közös.Ha csak a te neveden van akkor szerintem csak a tied.
Kérdés fog-e pereskedni a férjed, mert egy egy peres dolog sok sok százezerebe kerül.
Èn is házas vagyok, és imádom a férjemet, gyerekeink is vannak, de ha csak az én pénzem akkor tuti csak az én nevem lenne az ingatlan. Ès ugyan ez lenne ha csak férjem pénze, nem akarnék abban tulajdon részt.
6+
hiába van a te neveden a lakás.
Az 50-50%-os szabály alól az a KIVÉTEL, amikor valaki a saját vagyon eladásából vesz valamit, az ugyanis nem tartozik a vagyonközösségbe, NEM lözös szerzemény.
Ezt nagyon sokan rosszul tudják, és néhányan ki is használják.
Hiába tudom adásvételi szerződésekkel és bankszámlakivonatokkal igazolni?
Akkor most melyik válaszolónak van igaza???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!