Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vált el valaki azért, hogy több támogatást kapjon az államtól?

nemtudom én ilyet nem ismerek, de olyat igen aki együtt él valakivel és a segély kérő lapra rendre azt írja, hogy egyedül nevelem gyermekem.
Én ezt etikátlannak és felháborítónak tartom. Többek közt törvénytelen is, mert hazudik.

Én már komolyan gondolkoztam rajta, mivel azonnal 100.000 Ft nagyságrendű összeghez jutnék HAVONTA.
Van egy pár, akik papíron sose házasodtak össze, nekik mindent ad állam bácsi (2 gyerekkel). Akkor én 3 gyerekkel miért mondjak le róla??? Megjegyzem, bőven adózom, az adómból eltartanak nem 1-2 ilyen embert. Akkor csak én legyek becsületes??? És ki fogja azt nekem meghálálni??? Valaki legalább a vállamat megveregeti? Hát nem.

Ez mind szép amit leírtatok... de ez a támogatás merre van??? Érdekes módon mikor 1 rohadt kelengyepénzt kertem (1x 15 e ft), elküldtek a q. a.-ba, hogy nekem olyan jó a keresetem... Sajnos ezt én nem így érzem ...
Egyébként a bicska kinyílik a zsebmbe az ilyen emberektől...

Egyet értek veletek!
Én nem ez miatt váltam el. :D 1000 Ft-tal több a családipótlék, támogatásokat nem kapok, mert "magas" az egy főre eső jövedelmem (2000 Ft-tal meghaladom).
Még hozzá tenném, hogy ennél csak az gusztustalanabb amikor fizetnek a dokinak, hogy "tartósan beteg" a gyerekük! Ingyen tankönyv, ingyen kaja, ingyen gyógyszer, ingyen utazás, emelt családi pótlék, a gyerek 10 éves koráig otthon lehet az anyuci stb. Nekem ez a bicskanyitogató, bele gondolok, hogy tudják meg, hogy mi az a beteg gyerek, mert aknek tényleg az (sajnos) annak még ezek a dolgok is kevesek anyagilag, de nem is állnak oda kuncsorogni segélyért! Visszatérve a "beteg" gyerekekre, nekem az ismerőőseim között van egy pár... az egyik pl. sport iskolába jár, de "asztmás", a másiknak olyan kövér a gyereke, hogy majd kicsattan. Van olyan is, aki reklemál, hogy nehogy használt tankönyvet kapjon a kölyke, neki új kell. Persze nekem is, csak nekem fizetnem kell érte....

Persze ha jó a kereseted, akkor persze nem kapsz semmit, de amíg GYES-en vagy otthon, 3 gyerekkel? Olyan béka segge alatt lenne a keresetem, hogy csak na.
Bezzeg a "vállalkozó", az aztán minimálbérből él. Én meg adózok, a férjem is, azért, hogy a "vállalkozónak" ki lehessen fizetni a rászorultság miatt a segélyt!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!