Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vált el valaki azért, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vált el valaki azért, hogy több támogatást kapjon az államtól?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 14:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
84%

nemtudom én ilyet nem ismerek, de olyat igen aki együtt él valakivel és a segély kérő lapra rendre azt írja, hogy egyedül nevelem gyermekem.

Én ezt etikátlannak és felháborítónak tartom. Többek közt törvénytelen is, mert hazudik.

2009. aug. 31. 14:35
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát osztálytársam szülei is is papíron elváltak, közbe egy háztartásban laknak ugyanúgy,és mégis minden támogatást megkapott, mintha az anyuka egyedül nevelné...kicsit igazságtalannak tartom, dehát ez van...
2009. aug. 31. 14:42
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Én már komolyan gondolkoztam rajta, mivel azonnal 100.000 Ft nagyságrendű összeghez jutnék HAVONTA.

Van egy pár, akik papíron sose házasodtak össze, nekik mindent ad állam bácsi (2 gyerekkel). Akkor én 3 gyerekkel miért mondjak le róla??? Megjegyzem, bőven adózom, az adómból eltartanak nem 1-2 ilyen embert. Akkor csak én legyek becsületes??? És ki fogja azt nekem meghálálni??? Valaki legalább a vállamat megveregeti? Hát nem.

2009. aug. 31. 14:48
 4/22 A kérdező kommentje:
Mi is pont ezért gondolkozunk ezen, mert felháborító, hogy aki tisztességesen dolgozik, adózik, annak semmilyen támogatás nem jár, más meg mindent megkap és semmit nem tesz érte.
2009. aug. 31. 14:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind szép amit leírtatok... de ez a támogatás merre van??? Érdekes módon mikor 1 rohadt kelengyepénzt kertem (1x 15 e ft), elküldtek a q. a.-ba, hogy nekem olyan jó a keresetem... Sajnos ezt én nem így érzem ...

Egyébként a bicska kinyílik a zsebmbe az ilyen emberektől...

2009. aug. 31. 15:07
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ismerek én is ilyet, aki a támogatások miatt elvált. Én pusztán emiatt nem válnék el. Undorító dolognak tartom.
2009. aug. 31. 16:23
 7/22 A kérdező kommentje:
Az nem undorító dolog, hogy más él mint hal a vízben, nem dolgozik, csak felszedi a sok pénzt? Segély, gyermekvédelmi, rokkantsági nyugdíj, családi, gyes, gyed és még életében nem dolgozott egy percet sem?
2009. szept. 1. 13:52
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek veletek!

Én nem ez miatt váltam el. :D 1000 Ft-tal több a családipótlék, támogatásokat nem kapok, mert "magas" az egy főre eső jövedelmem (2000 Ft-tal meghaladom).

Még hozzá tenném, hogy ennél csak az gusztustalanabb amikor fizetnek a dokinak, hogy "tartósan beteg" a gyerekük! Ingyen tankönyv, ingyen kaja, ingyen gyógyszer, ingyen utazás, emelt családi pótlék, a gyerek 10 éves koráig otthon lehet az anyuci stb. Nekem ez a bicskanyitogató, bele gondolok, hogy tudják meg, hogy mi az a beteg gyerek, mert aknek tényleg az (sajnos) annak még ezek a dolgok is kevesek anyagilag, de nem is állnak oda kuncsorogni segélyért! Visszatérve a "beteg" gyerekekre, nekem az ismerőőseim között van egy pár... az egyik pl. sport iskolába jár, de "asztmás", a másiknak olyan kövér a gyereke, hogy majd kicsattan. Van olyan is, aki reklemál, hogy nehogy használt tankönyvet kapjon a kölyke, neki új kell. Persze nekem is, csak nekem fizetnem kell érte....

2009. szept. 1. 14:40
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Persze ha jó a kereseted, akkor persze nem kapsz semmit, de amíg GYES-en vagy otthon, 3 gyerekkel? Olyan béka segge alatt lenne a keresetem, hogy csak na.

Bezzeg a "vállalkozó", az aztán minimálbérből él. Én meg adózok, a férjem is, azért, hogy a "vállalkozónak" ki lehessen fizetni a rászorultság miatt a segélyt!

2009. szept. 1. 15:05
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Régebben gusztustalannak tartottam ilyesmit megtenni, de mostanában mi is egyre többször beszélgetünk erről, hogy meg kellene lépni. Hiába tartom etikátlannak, egyszerűen a megélhetés miatt rákényszerül az ember. Csak a munkából megélni nem lehet sajnos. Hiába, a példamutató vezetőink sem csinálják másképp. Biztosan ők is megélhetési gondokkal küzdenek.
2009. szept. 2. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!