Miért kapnak az ilyen főiskolák támogatást az államtól?
Figyelt kérdés
A koliban ahol vagyok elég sok Gábor Dénes főiskolás van, akik semmit nem csinálnak, annyira kevés a terhelés rajtuk, hogy megtehetik, hogy minden éjszaka buliznak, másnap meg délután 1-2ig alszanak. miért van az, hogy az ilyen főiskolák kapják az állami támogatást, a keményebb egyetemektől meg zárolják a támogatás 10%át, mikor pl a GDF támogatásának a megvonásával meg lehetne oldani a problémát és a jobb egyetemektől nem vennének el pénzt, vagyis nem nehezítenék meg a minőségi oktatást...
mi a véleményetek erről?
2011. ápr. 9. 21:15
1/11 anonim 

válasza:

Ha megnyugtat én a BME-n csinálom ugyanezt, és arra nem mondhatod, hogy nem ad elég terhelést. Leállhatsz velem vitatkozni, de beláthatod, hogy az általad leírt ok már nálam megdőlt. Ellenpéldák ugyanígy vannak. Vannak akik így is meg tudnak felelni a követelményeknek, én most ebben a félévben több, mint 45 kreditet vettem fel, és mégis tudok így élni, szerintem ne általánosíts.
2/11 A kérdező kommentje:
én is bme-s vagyok. elhiszem, hogy meg tudsz felelni, vannak nálunk zsenik, de aki a gábor dénesre megy, az nem egy zseni az biztos, mivel ha az lenne, ment volna egy jobb helyre...
2011. ápr. 9. 21:32
4/11 anonim 

válasza:

Nem is jött ment gtk-s vagyok :D A karom kötelez, a legjobb egyetemi bulik színhelye a mienk :) na tippelj :D
5/11 anonim 

válasza:

ne irigykedjél inkább te is bulizz.
6/11 A kérdező kommentje:
villany vagy építőkar talán? :D
2011. ápr. 9. 21:36
8/11 anonim 

válasza:

Na, én megyek is, szombat van, buli van :)
9/11 anonim 

válasza:

A kérdés inkább úgy lenne helyes, hogy miért támogatják a büfészakokat. Kikérem magamnak, hogy a sok szabad bölcsész, kommunikációs, vendéglátás-turizmusos, stb. emberkére milliókat költsön az állam, hogy ott elbulizgasson, aztán egyszer megszerezve a diplomát elmenjen a Mekibe kiszolgálónak. Szerencsére már körvonalazódnak a tervek, hogy ez meg fog szűnni, és a munkaerőpiachoz lesznek igazítva az államilag támogatott képzések. Nem szoktam egyetérteni a kormány "munkásságával", de ez egy határozottan jó ötlet végre. Ezzel és a kötelező emelt szintűvel meg fog szűnni a felsőoktatás problémája.
10/11 anonim 

válasza:

Szerintem a kötelező emelt szint sokat nem változtatna. Attól nem lesznek okosabbak a diákok, hogy nehezebb vizsgát íratunk velük. Szimplán csak csökkenni fognak a ponthatárok. Egy 420 fölötti szakra már illik egy emelt, oda eddig is megcsinálták, a többire, ahol meg 300 akármennyik voltak, ott pedig le fog csökkenni. Ettől nem lesz jobb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!