Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennétek a helyemben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben? Többi lenn, jó hosszút mesélek.

Figyelt kérdés

Ezelőtt fél évvel, három héttel azután, hogy elköltöztem a férjemtől és beadtam a válókeresetet, megismertem egy embert, aki újra értelmet adott az életemnek. Szó szerint egymásba habarodtunk. Akkor 3 napig tartózkodott a mi településünkön. Sülve-főve együtt voltunk. Ja, annyit még, hogy nem ugyanaz az ország, 500 km távolság. Szüleimhez költöztem négy éves kisfiammal, mert másra nem volt lehetőség. Közben nálunk kimondták a válást. Az új párom hazament, állandó jelleggel telefonon, messengeren tartottuk a kapcsolatot. Hat hét múlva meglátogatott, mostmár szüleimnél. Elbeszélgetett velük is, jól éreztük magunkat, kisfiam imádja. Róla is tudni kell, hogy két kisgyerek apukája, és több éve már, külön él a feleségétől. Ő dolgozik, a felesége nem. Rendezi a gyerekeket, viszi magához minden hét végén őket. A közös lakást nagy adósság terheli, amit természetesen ő törleszt. Anyósáék házában lakik, mert nincs más hova mennie. A törlesztőrészlet, számlák miatt nem tud megengedni magának egy albérletet sem. És emiatt nem tud válni sem. Ha beadja a válókeresetet anyósáék kirakják a lakásból. A feleség nem akar válni, neki ez így nagyon jó. Nemrég én voltam ott nála, sok mindent megtudtam, bebiztosítottam magam sok mindenről. Ezen közben a párom összeomlott kicsit idegileg, inni is kezdett elég sokat. Éreztem, hogy baj van, ezért is mentem el hozzá. Most elmondta, nagyon szeret, sokat jelentek neki, de padlón van, nem tudja mit is akar. Össze kell szednie magát, ezt tudja és el is mondta, hogy ott vannak a gyerekek és én, akik miatt fel kell állnia. Én biztosítottam, hogy mellette és neki vagyok, ha csak lelkileg is. Fizikailag nem lehetek....nem mehetek fejjel a falnak.

Kérlek adjatok valami tanácsot, hogyan segítsek neki? Elsősorban ahhoz, hogy összekapja magát. De úgy szeretnék segíteni, hogy ne tünjön úgy, hogy erőltetem és sürgetem a kapcsolatunk alakulását, a tervezett közös életünket.

Köszi mindenkinek!

2013. jan. 13. 22:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha jól értem a történetet, még a te életed sem jutott teljesen nyugvópontra a válásod után. Nem hiszem, hogy távlatilag jó ötlet egy olyan távkapcsolatba belebonyolódni, amiben a másik fél még nős, két gyereke van, szívességi lakáshasználó (vagy mi ) az anyósáéknál, és elég akaratgyenge. Egy lakatlan szigeten, ahol nincs "választék",még csak-csak, de így...?
2013. jan. 24. 23:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Ő a román, vagy te? Mert Romániába költözni hidd el, nem lenne túl jó döntés. Onnan eljönni Magyarországra még csak csak.

Nekem volt kapcsolatom egy szerbiai magyarral és nem működött, pont ezért. Ő imádta azt a helyet, ahol lakik, én nem tudtam volna viszont ott élni. Azt tervezte, hogy akkor majd ő Mo-ról átjár minden nap Szerbiába dolgozni, szóval nem tudott elszakadni onnan.

Én pedig nem beszélek szerbül, emiatt mindig kellemetlenül éreztem magam ott. Nem olyan az infrastruktúra sem. Én nagyvárosi lány vagyok, nem piacon veszek ruhákat (alkudni sem tudok, meg felpróbálni sem lehet rendesen) és van éjjel nappali bolt is, nem zár be minden 6kor. És ez csak egy pár példa. A szerelem nem volt elég, mert időközben kiderült, hogy a jövőt nem ugyanúgy képzeljük el.

Szóval Romániába ne menj át, nem éri meg. Ha pedig úgy látod, ő nem jönne, akkor felejtsd el, mert nem lesz belőle semmi.

2013. jan. 25. 10:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Én élek Romániában. Mindenképpen abban gondolkozunk, hogy ha lesz közös jövő, azt Magyarországon kezdjük el. Egyrészt a nyelv miatt, másrészt az ő gyerekei miatt. Én vihetem az én gyerekemet, teljes és kizárólagos felügyeleti jogom van fölötte. Még az apjától sem "választanám" el, hiszen válás óta, hat hónapja, kétszer kereste fel, akkor is csak pár órára. Abszolút nem törödik vele.
2013. jan. 29. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!