Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben? Többi lenn, jó hosszút mesélek.
Ezelőtt fél évvel, három héttel azután, hogy elköltöztem a férjemtől és beadtam a válókeresetet, megismertem egy embert, aki újra értelmet adott az életemnek. Szó szerint egymásba habarodtunk. Akkor 3 napig tartózkodott a mi településünkön. Sülve-főve együtt voltunk. Ja, annyit még, hogy nem ugyanaz az ország, 500 km távolság. Szüleimhez költöztem négy éves kisfiammal, mert másra nem volt lehetőség. Közben nálunk kimondták a válást. Az új párom hazament, állandó jelleggel telefonon, messengeren tartottuk a kapcsolatot. Hat hét múlva meglátogatott, mostmár szüleimnél. Elbeszélgetett velük is, jól éreztük magunkat, kisfiam imádja. Róla is tudni kell, hogy két kisgyerek apukája, és több éve már, külön él a feleségétől. Ő dolgozik, a felesége nem. Rendezi a gyerekeket, viszi magához minden hét végén őket. A közös lakást nagy adósság terheli, amit természetesen ő törleszt. Anyósáék házában lakik, mert nincs más hova mennie. A törlesztőrészlet, számlák miatt nem tud megengedni magának egy albérletet sem. És emiatt nem tud válni sem. Ha beadja a válókeresetet anyósáék kirakják a lakásból. A feleség nem akar válni, neki ez így nagyon jó. Nemrég én voltam ott nála, sok mindent megtudtam, bebiztosítottam magam sok mindenről. Ezen közben a párom összeomlott kicsit idegileg, inni is kezdett elég sokat. Éreztem, hogy baj van, ezért is mentem el hozzá. Most elmondta, nagyon szeret, sokat jelentek neki, de padlón van, nem tudja mit is akar. Össze kell szednie magát, ezt tudja és el is mondta, hogy ott vannak a gyerekek és én, akik miatt fel kell állnia. Én biztosítottam, hogy mellette és neki vagyok, ha csak lelkileg is. Fizikailag nem lehetek....nem mehetek fejjel a falnak.
Kérlek adjatok valami tanácsot, hogyan segítsek neki? Elsősorban ahhoz, hogy összekapja magát. De úgy szeretnék segíteni, hogy ne tünjön úgy, hogy erőltetem és sürgetem a kapcsolatunk alakulását, a tervezett közös életünket.
Köszi mindenkinek!
Szerintem csak ragaszkodni akarsz valakihez a válás okozta érzelmi sokk után.
Nem volt elég egyszer befürödni?
Nem lehet segíteni senkin, olyan pasit keress aki rajtad akar segíteni és nem te őrajta...
Nekem fura az egész "sztori". Nem értelek, bár úgy tűnik, a gondolkodásmódunk elég eltérő, így hát nem is csoda.
Sajnos konkrétan abban, hogy hogyan segíts neki, más tanácsot nem tudok adni, mint hogy messengeren. Ahogy eddig is.
De biztos, hogy ez a férfi kell neked? Még egy csomó gond, a már meglévőkhöz? Felvázolok néhány dolgot, ami sok kívülálló számára érthetetlen hogyan fordulhat elő.
1. Egy három napos ismeretséget hogyan hívhatsz párodnak??
Jó, tudom, hogy utána még egy látogatás volt, de ez felfoghatatlan nekem. Ő egy ismerős egyelőre, akitől többet szeretnél, bár nem tudom milyen fantáziát látsz benne.
2. A gyerekeit valószínűleg nem fogja otthagyni, ha törődik velük rendesen, ami nagyon helyes. Tehát neked kéne költöznöd hozzá, kérdés hova? Ha mégis összköltöznétek, ez neked jó perspektíva, hogy csak hétköznap a tiéd, az összes hétvégét a gyerekeivel tölti? Még ha csak egy lenne, de kettő?
3. Ráadásul másik országról van szó.
4. Milyen perspektívát látsz te egy nincstelen férfiben?
5. Akinek ráadásul komoly gondjai vannak az alkohollal? Más nő hanyatt-homlok menekülne, naív gondolat azt hinni, hogy majd megváltozik.
6. Ő is hogy mondhat ilyet, hogy szeret? A szeretet hónapok alatt fokozatosan kialakul, nem összességében pár nap alatt. Ez az ember nincs tisztában az élet dolgaival, önmagával, egy lúzer.
7. Pláne miféle ember az, aki felhalmoz egy csomó adósságot, ennek tetejébe még két gyereket is csinál. Nem tud előre gondolkodni, nincsenek racionális döntései, egy tíz éves gyerek szintjén van.
Köszi mindenkinek!
Higgyjétek el, utánajártam és nem kamuzik. Ismerek többeket az ő településéről, előbb, minthogy őt megismertem volna. Olyanokat is, akik fasirtban vannak vele, olyanokat is akik jóban vannak, sőt a feleségét is ismerem személyesen. Őt hamarabb megismertem. Akkor még nem tudtam, hogy valamikor a férjével fog összehozni a sors. Kivétel nélkül mindenki azt mondta el róla. Annak idején emlékszem, hogy a felesége is elmesélte, hogy mi a helyzet. El is mondta, neki ez így tökéletesen megfelel. A sors úgy hozta, hogy két évvel később megismertem a férjét, akiről akkor még nem tudtam, hogy ki. Ez később derült ki.
Két dolgot azért nem értek:
1. Miért kell valakire, aki iszik egy ideje, rögtön ráhúzni, hogy alkoholista. Azelőtt soha nem volt gondja az itallal. Biztosan tudom. Ivott úgy, mint mindenki, egy bulin, mulatságon, de akkor sem itta részegre magát. Most sem annyira bajos, hogy egyik árokból a másikba tántorogjon, csak többet iszik mint szokott.
2. Az, hogy a gyerekeivel tölti a hétvégéket, miért kellene zavarjon? Olyant nem lehet elképzelni, hogy együtt töltsük a három gyerekkel???
Ezen kívül kielemeztem magam nem egyszer, higgyjétek el. Nem a válás utáni tartozni akarok valakihez című fejezetről szól. A házasságomból én léptem ki és nem azért,mert sej de jó volt.
Mindenképpen köszi mindenkinek.
Először is elhiszem, hogy bele vagy szerelmesedve a pasiba :) ami nagyon jó. Viszont bele kell kalkulálnod, hogy ez egy távkapcsolat marad.
Nézd, nekem is volt dolgom olyan pasival, aki a helyzetét kilátástalannak találta, és ezért szakított velem. Nyilván rá lehet fogni, hogy ha szakít veled a helyztére hivatkozva, akkor lehet hogy nem is kellesz neki annyira, de ez nem biztos hogy így van. A férfiak általában nagyon magukra veszik ha nem úgy mennek az anyagi dolgaik mint szeretnék, és van akinél nincs az a nő aki ebből az érzésből kirángatja. Szóval te semmit se tudsz tenni.
Ő mit tehetne?
1. Elég rossz duma, hogy kidobják az anyósék ha beadja a válást. Akkor haza költözik, és addig üti a vasat amíg eladják a házat, és a hitel utánit elfelezik, és a nő szépen menjen haza a szüleihez, ő meg ahova akar. Mi az hogy nem bír elválni. Ha akar, elbír. Csak nyilván bánja az eddig rááldozott pénzt, és tudja hogy nagy bukta lesz. Csak azt nem veszi számításba, hogy ha még több pénzt pumpál bele, akkor még nagyobbat bukik. Ezt a dolgot nem miattad kéne helyre tenni, hanem maga miatt.
A másik lehetősége, hogy otthagyja az egész bagázst és hozzád költözik... nem tudom a szüleid mit szólnának. A hitelt nem fizeti tovább, keres munkát, és a megfelelő gyerektartást odaadja, ezen felül semmit és beadja a válókeresetet. A gyerekekkel a kapcsolattartása minimálisra zsugorodik, csak eljönnek évente párszor. mondjuk nem tudom, hogy most milyen a kapcsolata a gyerekeivel, de ahogy érzem nem túl fényes.
Ismerek egy férfit, csak baráti kapcsolatban vagyunk, de nála is hasonló volt a helyzet. a felesége összejött egy manussal, aztán szakított az én ismerősömmel. Szintén külföldön éltek, a férfi egy ideig abban a városban maradt, de a gyerekei teljesen elfordultak tőle, még ő volt a hibás mert a neje megcsalta és mert ezért elhagyta. Persze azt hiszem a gyerekei ezt nem tudják. Aztán elege lett, elköltözött onnan, most visszajött Magyarországra. Ők eladták a közös házat, a neki jutó részen itthon vett egy kis lakást. Az egyik gyerekkel tartja a kapcsolatot, a másik elzüllött, nem tud vele mit tenni. De a fiú akkor is elzüllött volna, ha ott marad abban a városban, mert az anyja olyan amilyen. úgyhogy ezzel nem lehet mit kezdeni, majd megjön az esze. Ez a pasi is elkezdett iszogatni. Sose láttam részegen, de tudom hogy esténként megiszik egy két pohárral. nem kocsmában, hanem otthon. Ettől még nem hívnám alkesznak, de tény, hogy ezt használja kedélyjavítónak.
Amit tanácsolhatok, hogy ne vájr tőle semmit. Sajnos amíg ő lelkileg nem stabilizálódik, addig nem is szabad vele komolyan tervezni, mert ez még több stresszt okoz neki. És a végén lelép. Segíteni nem tudsz. Én úgy érzem, hogy valahogy benne van az is hogy esetleg szakít veled. Ha így van, akkor ezt is el kell fogadnod. Ha kievickélt a gödörből, akkor meg fog keresni.
Tudod, ha nem hajlandó meglépni amit muszáj lenne (önmaga miatt) addig tényleg nem lehet vele tervezni. És lehet hogy utána sem. Egyébként pedig, ha esetleg tényleg elválik, akkor mi lenne? Te oda költöznél? És hová? Vagy hajlandó lenne eljönni onnan? Lehet hogy nem. Tudod akárhogy is alakul, valószínű hogy a gyerekei miatt örökké lelkiismeret furdalása lenne (pedig nem kéne, hiszen nem őmiatta alakul úgy a helyzet ahogy) ezért ez a pasi sose lesz boldog, és te ezt állandóan éreznéd rajta. Szóval ez sose lenne boldog kapcsolat.
Ezért ha oda vagy érte, legyél vele együtt, amikor eljön hozzád, meg alkalmanként beszélgess vele, de ennyi. Éld a külön életedet, ismerkedj, és ha szembe jön valaki más, aki életképesebb helyzetben van, akkor ne tétovázz!
34/N
Kedves utolsó,
Nagyon köszönöm, amit leírtál. Esetleg privátban még beszélhetünk egy kicsit?
A többieknek is köszönöm még egyszer.
Most őszintén, kell neked egy kolonc a nyakadba? Már most az elején rinyál meg iszik, de közben meg nem tudja mit akar?
Ez a "nem tudom mit akarok" szöveg tipikus lúzer szöveg.
De te tudod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!