Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A fiamék válnak.2 éve én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiamék válnak.2 éve én vettem nekik 17 éves részletre házat. A menyemnek lehet anyagi követelése?

Figyelt kérdés

A hitelt nekem adták csak meg.A fiamék közösen fizették a havi törlesztést. Most hogy válnak a menyem az eddigi 2 év alatt befizetett részletek felét követeli rajtam. Mindazok ellenére, hogy azt mondtam természetesen ő és az unokáim maradnak a házban, ha fizeti a havi részletet.Ha letelik a hitel akkor pedig az unokáimé lesz.A fiam egy gombostűt nem hozott el a 15 év alatt megszerzett ingóságból, fizeti a gyerektartás, azon felül az iskoláztatás költségeibe is beszáll, sőt még én is.

Megteheti velem ezt?

Köszi a válaszokat!

2009. aug. 28. 21:52
1 2
 11/15 Neszivass ***** válasza:
62%

Röviden és tömören: nem jár neki a válás után semmi.

Ez a egy gesztus volt a részedről, ők meg cserébe besegítettek a törlesztőbe. Bíróságon nem tökölnek ezzel, ne félj. A követelése egyébként nem alaptalan, ügyvéd ihelette... Ha jó a bérenc, akkor sokáig el lehet húzni a pert. A fiad tud igazolni jövedelmet a kérdéses időszakra? Ha nem, akkor van egy kis esély a kártalanításra...

2009. aug. 29. 10:51
 12/15 anonim ***** válasza:
91%

9.08-asnak!

Örülök ismételten, hogy így látatlanban megítélnek és hasznosnak vélt tanácsokkal próbálnak ellátni.

Igencsak rossz embernek címezted azt amit írtál.

Én még akkor sem mehettem volna lakni a szüleimhez sem az anyósomhoz ha rászorultunk volna. Albérletben kezdtem a férjemmel mert kizártak a saját szüleim amikor terhes lettem. mert ők nem így gondolták. Pedig akkor 25 éves voltam , diplomázott és volt állásom.A férjemnek ugyan így. Nagyon nehezen, saját erőből küzdöttük föl magunkat arra a szintre , ahol most vagyunk. És csak egy alá-

írást szerettünk volna. Nem , hogy azt, de semmit nem kaptunk. Tudod ki jött el aláírni? Egy ismerősö.

Véleményem szerint pedig azzal a hozzáállással, hogy mi lesz ha nem sikerül az életet sem érdemes élni, mert úgyis meghalunk.

Érdekesség képpen: szüleim 5 éve vettek házat és milyen érdekes apámnak elment a sógora kezesként aláírni.

Úgy gondolom, hogy a nagy előrelátás, okoskodás mögött inkább önzés van.Magyarázhatja ezt bárhogyan bárki. Csak ne nekem!

2009. aug. 29. 11:25
 13/15 A kérdező kommentje:

Sok mindent értek, de azt nem, hogy miért én szívjam meg?

Mivel a menyem édesapja / akinek jelenleg is 120 négyzetméteres, kétszintes háza van,/igaz 98 millió jelzáloggal/, miért nem segít a lányán?

Én bármikor hajlandó vagyok hitel átvállalással átadni a házat. De az édesapja BAR listára tette a lányát,fiát,menyét, vejét.

Ezért voltam én a szenvedő alany, aki felajánlottam, hogy kedvező kamatozású/ közalkalmazotti/ hitellel megveszem a házat, és az az övéké lesz, amint kifizetik a teljes vételárat.Ezek után a menyem kitiltott abból a házból., abban a pillanatban ahogy beköltöztek.

Megtehette mert a fiam németben dolgozott, ő mindenről nem is tudott, mert nem szaladtam panaszkodni neki.

Azt nem igazán várhatja el a menyem hogy a rokkant nyugdíjas férjem, aki oxigénpalackon él , fizeti a kölcsönt, Egyedül én dolgozom /eü/, egy nagybeteg férjjel, akinek ő még egy pohár vizet nem adott.Édesapja házát most akarják árverezni, miután a 40 milliós értékű házra már 98 millió jelzálogot felvett."nagyvállalkozó volt,és "király". Most rajtam akarják azok lakhatását is biztosítani?

Én minden voltam a menyemnek, csak szépasszony nem. Lehülyézett, amit csak el lehet képzelni., Ma mondta az ügyvédnőm hogy katasztrofális volt és jelenleg főleg az a menyem.És én még mindig nekik biztosítok tetőt a fejük fölé, holott valóban eladhatnám, de az árverezés alatt házba, ahol villany,gáz, víz / csökkentve/ évek óta nincs nem viheti a két unokám, és csak a gyerekeket nézzük a fiammal.Mit kellene szerintetek még megcsinálnom, felajánlanom? végül is a fiam került ki ebből a házasságból egy gatyába/bocs/!

2009. aug. 29. 14:02
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Már ne is haragudj,de össze-vissza írsz!

Elhiszem,hogy nagy benned a fájdalom,de akkor is próbálj meg reálisan gondolkodni.

Ha hitelből van a ház,akkor nem Te vetted nekik,pláne ha ők fizették az önrészt,meg a törlesztőrészleteket.

Belekeversz mindenkit,így nincs értelme közösködni,ahhoz higgadtabban kellene viselkedned.

Add el a házat,az önrész felét és lelépési pénzt kérhet a menyed(ami nem biztos hogy megegyezik a két évig fizetett törlesztőrészlet felével)

ha meg megtartod,akkor meg neked kell fizetned,add ki albérletbe,és tudod fizetni a részleteket.

Igazából nem értem.Most megoldani akarod ezt a dolgot,vagy sártdobálni a megyedre/ill.családjára?

2009. aug. 30. 01:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én ügyvéd vagyok, és szívesen segítenék. De nekem is megütötte a szemem, ahogyan leírod ezt a hitelfelvételt, illetve azt írod, hogy te biztosítottad nekik a lakhatást.

Nos, úgy tűnik az írásodból, hogy azon kívül, felvetted névleg a számukra a hitelt, nem igazán járultál hozzá az egészhez: te tulajdonjogot kaptál, de az utolsó fillérig a fiadék fizették az egészet.

Egyébként, ha a menyed találna egy jó ügyvédet, megtámadhatná az egész ügyletet, ez ugyanis leplezett jogügylet és ezért semmis is lehet akár.

A ház valójában az övék - azt írod, a fiad külföldön dolgozott és úgy kaparta össze az önerőt, végig ők ketten fizették -, attól függetlenül, hogy tulajdonjogilag te vagy bejegyezve.

És igen, a menyed nemhogy követelhet, de a vagyonközösségbe ezt az ingatlant be kell vonni, és aszerint elosztozniuk nekik kettejüknek, hiszen te csak stróman voltál.

Sajnálom, ez az igazság és a jogi helyzet.

2009. aug. 30. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!