Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A fiamék válnak.2 éve én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fiamék válnak.2 éve én vettem nekik 17 éves részletre házat. A menyemnek lehet anyagi követelése?

Figyelt kérdés

A hitelt nekem adták csak meg.A fiamék közösen fizették a havi törlesztést. Most hogy válnak a menyem az eddigi 2 év alatt befizetett részletek felét követeli rajtam. Mindazok ellenére, hogy azt mondtam természetesen ő és az unokáim maradnak a házban, ha fizeti a havi részletet.Ha letelik a hitel akkor pedig az unokáimé lesz.A fiam egy gombostűt nem hozott el a 15 év alatt megszerzett ingóságból, fizeti a gyerektartás, azon felül az iskoláztatás költségeibe is beszáll, sőt még én is.

Megteheti velem ezt?

Köszi a válaszokat!

2009. aug. 28. 21:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Ha ott maradt a lakásban semmilyen követelése sem lehet. Egyébként is talán csak akkor, ha bizonyítja, hogy ő fizette a részletek felét. Ám mivel ő is ott lakott lakik, szerintem nem követelhet semmit. Örüljön, hogy segítesz neki. A fiad meg nagyon rendes apuka.
2009. aug. 28. 21:59
 2/15 anonim ***** válasza:
90%

Rajtad velemenyem szerint semmit nem kovetelhet!

Te hozzasegitetted oket, a hitelhez!

Velemenyem szerint a fiadnak tovabbra is kene fizetni a felet a hitelnek, es leteltekor a haz eladasa es vagyonmegosztas.

Papirt nem irtatok igy az unokaidat a haz halal eseten illeti oket.

De most latom, hogy csak ket eve megy a hitel...

Hat... szerintem meg 15 ev nagyon sok igazabol a csaj ha akarja a hazat neki kene a fiad reszet visszafizetni!

A fiad reszerol pedig gyerektartas es ennyi!

2009. aug. 28. 22:02
 3/15 Neszivass ***** válasza:
97%

Fordulj ingyenes jogsegély szolgálathoz, mert nagyon sok a tévhit, ill. sok információt nem adtál meg.

Ha a hitelt Te kaptad, és a kölcsönt Te vetted föl, akkor mindenképp tulajdonrészt kellett szerezned az ingatlanban.

Ha olyan pénzintézetnél intéztétek, ahol ez nem volt kitétel, akkor tudni kell, hogyan oszlanak meg a tulajdoni hányadok. Alap esetben 50-50% a fiad és a menyed része. Váláskor mind az ingatlan, mind az adósság megoszlik. Ha a kölcsönszerződésen ők (vagy csak a nő) nem szerepel, akkor jogosan követeli az ingatlan rá eső hányadát. Nyilván a hitelező banknak jelzálogjoga fönt marad az ingatlanon és az ő tulajdoni részén is.

Fordulj ügyvédhez minél hamarabb, ezt itt nem lehet megválaszolni korrektül.

2009. aug. 28. 22:27
 4/15 A kérdező kommentje:

Lehet hogy nem voltam elég részletes.

A ház kizárólag az én tulajdonomban van. A hitel az én munkahelyemen keresztül / közalkalmazotti hitel/ kaptam.

Én úgy gondolom, mert a menyem édesapja BAR listára tette az egész családját, én csak sgítettem nekik, hogy házat tudjanak venni. Tudom közös vagyonnak számít a házasság alatt szerzett jövedelem, de a fiam 3 évig németbe ment dolgozni, hogy az önerőt előtermtsék. Ez nem vita tárgya.

De akkor mit kér azért a menyem tőlem, mikor ők laktak benne, és ha fizeti élete végéig az övé, illetve az unokáimé.

Törvényesen halálom esetén a fiam és a lányom örökölnék, de ők a gyerekek részére lemondanak mindenről.Ezt szóban már közöltem a menyemmel, most van ügyvédnél, hogy le is legyen írva.

2009. aug. 29. 07:10
 5/15 anonim ***** válasza:
36%
Akkor még sem a menyedé,ha nem az unokáké lesz!!Kérdem én mi lesz akkor ha megöregszik a menyed az unokák meg saját életüket élik,szana szétt repülnek.Nagyon rafináltul adod elöl magad,és én is ezt tenném a menyed helyébe mindent filért ami jogos követelném!Nekem is van fiam,de kitudja mit hoz a jövő,én füzesek helyette lakást,hogy legyen neki?Én meg menyek albérletbe?Így hogy tanulná azt meg,hogy mindenért meg kell küzdeni,ha ölébe hullik a lakás.Zsuzsa
2009. aug. 29. 07:21
 6/15 anonim ***** válasza:
84%

Nos, A kérdésre válaszolva, semmit nem követelhet, mivel az jogilag a tiéd.

De, ez tényleg fura dolog..

Én is kaptam a szüleimtől egy küln házat, mikor összeházasodtam a férjemmel.

Sajnos nállunk is rosszul mennek a dolgok, és az én fejemben is biztossá vált, hogy 25 éves korom ellenére, sajnos el kell, hogy válljak.. Nekem is nehéz lesz, de szerencsére gyermek nincs, és tudom azt, hogy amink van, nem ebben az egy éves kis házasságban gyűjtöttük.. :)

Szerencsére.. :)

Tulajdonképpen te most azon vagy, hogy kisemmizd a menyed..

És a fiad a mennyekig emeld..

Hidd el aki elválik, mind a ketten bűnösek.. És valami miatt nem megy.. De ezért egymást nem kell útálni..

Igaza van az egyik hozzászólónak.. Én is követelnék mindent, és nem is maradnék a lakásba.. Mert az úgysem lesz az övé soha.. Mx, ha haszonélvezete rajtavan, az holtáiglan tart..

Akkor a gyerekek sem adhatják el nélküle a lakást..

Szóval..

Ez nehéz ügy..

Amíg írtam, gondolkodtam ezen.. És olyan sokrétű tud lenni, hogy ezt ide nem is érdemes felsorolni. Tényleg menyj el egy jogászhoz, és kérd ki a véleményét.. Vigyél el neki minden papírt, és mond el neki, mi a helyzet.

Itt ne várj ilyen tanácsot, mert senki nem ismeri a pontos eseményeket.. :)

2009. aug. 29. 07:56
 7/15 anonim ***** válasza:
84%

Elmondásod alapján én úgy értelmezem ezt az egészet, hogy Te vettél magadnak egy házat hitelre, (hiszen a tulajdonjog és a hitel is kizárólag a tiéd) amit ha a menyed fizet tovább 15 évig, akkor ráíratod majd a gyerekeire. Ennek fejében ő ott lakhat a házban, de gyakorlatilag semmije se lesz.

Háááát.... ebbe én se mennék bele, ha én lennék a menyed...

2009. aug. 29. 08:19
 8/15 anonim ***** válasza:
35%

Édes Istenem! Bárcsak nekem is ilyen anyósom lett volna.

Mi is fölvettünk kölcsönt annak idején (már 7 éve) de nekünk senki nem akart vagy mert aláírni. Dögöljenek meg a fiatalok ott ahol vannak címen. Szép "segítőkész" család a mienk mind a két részről.

Visszatérve csak irígylem a menyedet amilyen anyósa van.

MInden elismerésem a Tiéd kedves kérdező.

2009. aug. 29. 09:00
 9/15 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó válaszoló!

Neked rendkívül előrelátó és rendes családod van..

És egyébként is.. Hogy kérhetnél ilyet a családodtól..

Ha nem tud magától adni, ne adósítsd el..

Mert, akkor nem csak a te házad veszne, hanem az övé is..

És nem tudnátok sehova menni..

Ti sem tudnátok hozzájuk..

Erre gondoltál már??

Biztos vagyok benne, nem volt nekik könnyű döntés, de te csak azt látod, nem segített..

Dehogy nem..

Ha nem tudnád fizetni a házad, akkor nálla biztos lakhatnál, és nem kellene albérletet fizetni..

Nos?

Így átgondolva?

Mit gondolsz?

Ez a másik oldala..

:)

NEM bántani akartalak, de gondold át.. :)

És igen is csúnya dolog ,amit művel a kérdező..

Kisemmizi, saját magát egy angyalként feltüntetve a megyét..

Ja és persze az egekig dicsőitve a fiát, és arról em számolt be ugyan miért mentek külön....

Erről ennyit.. :)

2009. aug. 29. 09:08
 10/15 anonim ***** válasza:
61%

Te most komolyan ,azt hiszed,hogy 15 évig fizet majd a menyed egy házért,ami a Tied?

Ja,unokákra iratod.És?Ha születik még egy gyermeke,ha unokák apjukhoz kerülnek,ha felbontod a szerződést mehet az utcára?

Szóval okos menyed van,sokan biztos beleugranának ész nélkül,de ilyen dolgot még a saját szüleivel is jobb ha meggondol alaposan az ember.Pláne ha az a véleményed,hogy a fiad dolgozott meg mindenért.

Legtiszább lenne eladni a házat,kifizetni a hitelt.Lelépési pénzt kérhet a menyed,más kérdés,hogy az nem biztos,hogy két évi törlesztőrészlet felével azonos.

Az meg természetes,hogy az iskolakezdésbe az apa is besegít.

Te meg ha nem tudsz jó szívvel adni az unokáknak,akkor inkább ne adjál,a tanszereket nekik adtad,nem a menyednek,miért kell felemlegetni?

2009. aug. 29. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!