Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megtudhatom-e, és ha igen,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtudhatom-e, és ha igen, úgy honnan, hogy válás után mi a gyerekem hivatalos állandó lakcíme és tartózkodási helye?

Figyelt kérdés

2013. jan. 9. 10:13
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Nem akarok eljárást indíttatni, gyakorlatom sincs az ilyenekben. Azért is kérdeztem itt meg. Ez lehet, hogy egy véresszájú nőnek menne, nekem nem stílusom. Bár mindenki magából indul ki, s te biztos rendszeresen csinálod, de ne keverj össze magaddal.

Alig látom a gyerekeimet és valószínűsítem, hogy nem is ott laknak, de nem akarom tőlük megkérdezni, mert még kicsik. Egyszerűen csak aggódom miattuk. A gyámhivatal meg nem akar semmit sem csinálni, mert tehetetlen ingyenélő népség, csak azt nézi, hogy mit hogy ne kelljen megoldani. Az anya igazolja kamu orvosi papírokkal, holott tudom hogy akkor nem voltak betegek a gyerekek.

2013. jan. 10. 11:33
 22/27 anonim ***** válasza:
Aki azt javasolja, hogy jelentsd az anya viselkedését, az nem feltétlen mocskolódásból teszi, hanem mert nincs más választásod. Ha az anyával Te magad nem tudod megbeszélni, a gyámügy, mint írod, nem segít, akkor más választásod nincsen. Ha az anya nem jut jobb belátásra, akkor ez a helyzet így marad, vagy talán még rosszabb is lesz, ha nem teszel ellene semmit.
2013. jan. 10. 11:46
 23/27 anonim ***** válasza:

Igen, nem mocskolódásból írtam, azt megteszi a sok elvált nő itt helyettem, akikre már régen a fene nem néz.

Szóval ha ő ezt nem mondja meg, és korlátozza a láthatást, az nem csak veled, de a gyerekeiddel szemben is kicseszés.

Nekik joguk van normális családban élni, vagy ha ez válás miatt nem lehetséges, akkor is joguk marad mindkét szülőjükhöz.

2013. jan. 10. 11:50
 24/27 anonim ***** válasza:

Pontosan úgy van, ahogy az utolsó írja, a gyámhivatalban peches esetben lusta, vagy a nőkkel elfogult előadó is ülhet, a rendőrségnek, bíróságnak már sokkal kötöttebb a keze, persze nem mondom, hogy elsőre ott nem ledumálni akarják az illetőt arról, hogy nekik munkát adjon:(, de ha ez nem sikeres, és már elindult egy eljárás, akkor azt kell végrehajtatniuk, ami a törvényekben áll.

De lehet egyszerübb ügy is, keresel egy ügyvédet, és az küld egy hivatalos ügyvédi "hatósági eljárás indítása előtti utolsó" felszólítást a kívánt adatok kiadása érdekében, ettől azért legtöbben már észhez szoktak térni. És hogy legközelebb ne okoskodjon, kérj elszámolást arról 1 évre visszamenőleg, hogy a gyermektartás összegét tényleg a gyerekre fordította-e... ahhoz is jogod van. Így majd rájön, hogy az okoskodással csak rosszabbul járhat...

2013. jan. 10. 11:55
 25/27 A kérdező kommentje:
Bocs, de a volt feleségem is ehhez hasonlóan fogalmaz, és azt hittem, hogy valaki hasonló beállítottságú nő gúnyolódik.
2013. jan. 10. 12:03
 26/27 anonim ***** válasza:
Egyébként a gyerekeket a láthatások végén a mindenkori állandó lakcímükre kellene visszavinni. Ehhez jogod van hogy tudd. Menj be az oviba suliba és mond el szépen az óvonéniknek hogy mit szeretnél, biztosan megértik
2013. jan. 10. 13:06
 27/27 anonim ***** válasza:
... az óvonénik és tanítónénik valószínűleg hallottak a személyes adatok védelméről is... Egyébként egy nagyon egyszerű tipp: a bírósági és egyéb végzésekben, iratokban biztosan szerepel valahol a bejelentett lakcímük. Ha pedig azóta költöztek el, akkor tegyél bejelentést a gyámhivatalon a láthatás akadályoztatása miatt. Mivel eljárást indítanak majd, természetesen te is minden ott készült iratról kérhetsz másolatot, így máris megtudod a címüket. Egy szimpla kapcsolattartás végrehajtási eljárás nem jár túl sok extrával (a bíróságihoz képest), legfeljebb mindenkinek be kell mennie a gyámhivatalra. Egyébként pedig csak úgy megjegyezném, hogy az én esetemben pl. a gyámhivatal a gyermeket is megkérdezte erről, sőt, igazából mindenről.
2013. jan. 11. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!