Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megtudhatom-e, és ha igen,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megtudhatom-e, és ha igen, úgy honnan, hogy válás után mi a gyerekem hivatalos állandó lakcíme és tartózkodási helye?

Figyelt kérdés

2013. jan. 9. 10:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Az engedélyed nélkül nem változtathatja meg a gyerek állandó lakcímét, szóval igen is van közöd hozzá. Miért tűröd én nő létemre azt mondom, hogy azonnal bíróságra mentem volna a helyedben ha nem engedi látni. Ezzel csak azt éri el, hogy a gyerek meg fog utálni, mondjuk valószinűleg az is a célja.
2013. jan. 9. 11:33
 12/27 anonim ***** válasza:
A láthatás nem egy jutalom, amit anyuka osztogat, ha van kedve. Amikor a bíróság megítélte a láthatást, akkor oda kell adnia a gyereket, ha betegség vagy más miatt nem tudja, akkor azt be kell pótolni. Szólj a gyámügyön emiatt. A lakcímet sem változtathatja meg a beleegyezésed nélkül, úh nem igaz, hogy semmi közöd hozzá. Amúgy sztem a bírósági végzésben is úgy szoktak fogalmazni, hogy a gyermeket annak mindenkori lakhelyéről kell láthatásra elvinni, és oda kell visszavinni.
2013. jan. 9. 11:47
 13/27 anonim ***** válasza:
Nálunk láthatáskor a gyerekek anyja ideadja az összes kártya formátumú irataikat (lakcímkártya, adókártya, betegkártya) HA valami baj történne vagy beteg lesz a gyerek nálunk tudjunk mi is időben lépni. Szerintem ez lenne a normális. A gyereked és jogod van tudni mi a lakcíme. Mi le is fénymásoltuk a legelső alkalommal és a változást követően is, hogy ha otthon is marad akkor is meg legyenek az adatok.
2013. jan. 9. 14:46
 14/27 anonim ***** válasza:
Miért nem jelented fel ezt a nőt a gyámhatóságon?
2013. jan. 9. 15:26
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
hahaahaaa. A lakcím változáshoz az a szülő kell, aki a gyermek felügyeleti jogát megkapta!!!!!!!!! Kicsit vicces amit itt írogattok. Ha történetesen az apuka nem törődik a gyermekével és több 100 km-re lakik, akkor szerintetek sosem változtathat lakcímet???? áááá ne találgassatok, ha nem tudjátok pontosan, akkor minek írtok hülyeségeket????
2013. jan. 10. 10:47
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező saját magának is ellent mond. Elviheted a gyermekeket láthatásra vagy sem? :) Ha nem, menj a gyámhivatalra. Ha igen, akkor mi a problémád? És a lakcím! A bírósági végzésekben valóban a lakhelyet szokták írni, ami közel sem biztos, hogy egyezik a tényleges tartózkodási helyéve. :) Ha tételezzük fel, az állandó lakcíme a gyermekednek pl.Debrecenben van, te ténylegesen pl.Sopronban lakik albérletben, akkor te vajon melyik helyre mész a gyermekedért? Szerintem van még más is a háttérben, amiért ez téged érdekel!
2013. jan. 10. 10:51
 17/27 anonim ***** válasza:
#16, tök mindegy, mi van mögötte, ha a bíróság nem tiltotta el a kapcsolattartástól, joga van tudni, és kész, itt a pont...
2013. jan. 10. 11:10
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem találgatok. Nekem a gyámügy mondta, hogy nem változtathat lakcímet a másik szülő beleegyezése nélkül, de itt is van:

"A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben a gyermek elhelyezését követően - közös szülői felügyelet hiányában is - együttesen gyakorolják jogaikat, kivéve, ha a különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság korlátozta, szüneteltette vagy megszüntette.

A gyermek sorsát érintő lényeges kérdés: a kiskorú gyermek nevének meghatározása, illetve nevének megváltoztatása, tartózkodási helyének kijelölése, továbbá iskolájának, valamint életpályájának megválasztása."

2013. jan. 10. 11:11
 19/27 anonim ***** válasza:
:) Rendben... Akkor pl. egy lakcím változtatás után a kedves apuka legyen kedves befáradni a megfelelő hivatalokba és érdeklődjön. :) Sőt, a legegyszerűbb, ha egyből eljárást indíttat... :) Akkor majd eldől, hogy kinek van igaza a gyakorlatban...
2013. jan. 10. 11:15
 20/27 A kérdező kommentje:
Most ez a mocskolódás mire jó?
2013. jan. 10. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!