Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik akkor, ha a válási papírok beadásra kerültek, de az eljárás során, mediáció stb. a felperes elhalálozik.1 gyermek van haszonélvezet?
Húha, csak nem egy leendő gyilkosnak adunk ötleteket? :D
Egyébként a kérdés érthetetlen, nem tudom egyedül vagyok-e ezzel.
Második értette meg én is.
Ahogy a második írta amíg a válás nincs kimondva addig házasok vagytok.
Haszonélvezet és többi dolog is aszerint van.
3-as vagyok. Te jó ég! Hát itt tényleg van 1-2 nagy barom! A hozzászólásomon mi lepontozni való van? Hozzá sem szóltam a témához, azt fejtettem ki hogy nem értem és tényleg rosszul van kiírva a kérdés, se egy írásjel, semmi, ne is haragudjatok kedves lepontozók...
"1 gyermek van haszonélvezet?"
Jöjjön már egy magyartanár, könyörgöm! Ennek a mondatnak semmi értelme! Nem szóltam én egy rossz szót sem, szimplán értelmetlen és valóban nem egyértelmű a kérdés. Én nem értem ezt a témát félmondatokból, szóval nekem KELL a normális megfogalmazás. Nem mintha mérges lennék, de hogy lehet itt ennyi hülye ember?
Na jó, szóval teljesen mindegy, ha válás esetén a felperes elhalálozik, nyilván minden sztornó és marad a régiben.
Ilyenkor az van, hogy:
A felperes teljes vagyonát a GYERMEK örökli
A gyermek gyámja a másik szülő (azaz az alperes) lesz, illetve a vagyon kezelője is a gyermek nagykorúságáig
A haszonélvezet nyilván megszűnik, hiszen a felperes elhunyt és a haszonélvezet nem öröklődik
És akkor vannak még ilyen apróságok, hogy pl. az életben maradt házastárs házastársi jogon haszonélvezetet szerez(het) a közös ingatlanban (ha volt ilyen), függetlenül attól, hogy az örökös a gyermek.
Kivétel persze azok a dolgok amik a férj különvagyonát képezik - már ha van ilyen. Ezek a házasságkötés előtt a férj tulajdonában álló pl. ingatlan, autó, nyaraló, vagy amiket a férj saját jogán örökölt, esetleg személyre szóló ajándékként kapott. Ezek sosem válnak közössé.
Írhatnál bővebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!