Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan van a gyermektartás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan van a gyermektartás, az apa tartaná a kapcsolatot a gyermekkel de fizetni segíteni nem akar?

Figyelt kérdés
Azt mondta az apa hogy ő nem fizet gyermektartást mert én vittel el tőle a gyermekemet , de ő 2 hetente látni szeretné a gyermekemet és vigyem el neki helybe is, 400 km re vagyunk idébb tőle külföldön de ő azt állítja hogy nagyon hiányzik neki a gyermek de esze ágában sincsen megindulni hogy lássa.Hetente dob egy üzenetet a facebookra hogy mennyire hiányzik a gyermeke, de meg sem kérdi általában hogy hogy van. Eddig megmondva az őszintét nem vittem mert semmi közös nevezőre nem jutottunk sőt semmiben támogatni nem akarja szóban sem említi sőt viszakozik de látni szeretné én attól tartok hogy az első alkalommal amint megöleli a gyermekem fogja és beteszi az autóba és elhajt vele az anyja nevelné akinek tapasztalata semmi mert a fia is csak örökbe fogadott. Csak a büszkesége miatt szeretné maga mellet tudni de gyermeket nevelni nem tud sőt a munkályából kifolyólag csak így is heti 1 szer látta mikor együtt éltünk.

2012. nov. 26. 12:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%

"minek csinálta meg,ha nem hajlandó foglalkozni"

Minek szülte meg, ha nem hajlandó az érdekeit nézni csak a saját sértettségével foglalkozik.

2012. nov. 26. 14:00
 12/20 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van.

Plusz apuka köteles gyermektartást fizetni.

2012. nov. 26. 14:01
 13/20 anonim ***** válasza:
azért félre nem kell érteni,az anyát se védem,de az apát se avassuk már szenté!
2012. nov. 26. 14:20
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
A legfőbb kérdés az itt, hogy kinél lett elhelyezve a gyerek. Mert ha az anyánál és az apának láthatási joga van akkor a magyar jogrend szerint az apának kell menni ha az anya az ország másik csücskébe is vitte el. Ha viszont nincs bírói döntés arról kinél van a gyerek sürgősen rendezni kellene, míg a gyámhivatalnál fel nem jelent apuci. A gyermektartást pedig fizetnie kell, ha látja ha nem. A kettő nincs összefüggésben.
2012. nov. 26. 14:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Itt mindkettőtöknek igen komoly mennyiségű vaj van a füle mögött (sőt jogilag inkább Neked). Próbáljatok valahogy peren kívül megegyezni, mert bíróságon megüthetitek a bokátokat, nem is kicsit.
2012. nov. 26. 14:39
 16/20 anonim ***** válasza:

"A legfőbb kérdés az itt, hogy kinél lett elhelyezve a gyerek. Mert ha az anyánál és az apának láthatási joga van akkor a magyar jogrend szerint az apának kell menni ha az anya az ország másik csücskébe is vitte el."

EBBEN tévedsz, ugyanis az apát nem lehet arra kötelezni, hogy az utazás költségeit viselje, ha az anya költözött el messzebbre - ugyanis ez nem az apa döntése volt és a legtöbb esetben komoly anyagi áldozattal járna, amit nem mindenki tud viselni. Ha az apa költözik el, akkor a költségek öt terhelik, ha az anya, akkor az anyát.

Mellesleg ha meg külföldre viszi a gyereket, akkor - eltekintve attól, hogy ehhez az apa hivatalos beleegyezése is szükséges - teljes mértékben az anya az, aki ezekt ki kell, hogy fizesse.

2012. nov. 26. 15:44
 17/20 A kérdező kommentje:
Kezdeném azzal hogy a gyermeket egyedül álló ként bejelentve nevelem a gyermekem megszületése óta, mert eleinte nem laktam együtt a gyermekem apjával külön lakcímen vagyunk még most is bejelentve hivatalosan a gyermek gyámja nevelője az anya az az én. Az apja nevét viseli a gyermek annyi az egész közös dolog. Együtt éltünk pár évet de hivatalosan nem számított semmi mivel külön lakcím volt. És azért írtam hogy semmi tapasztalata nincsen a nagymaminak mert a saját fia is örökbe fogadott és akkorán vette ki az intézetből hogy gondja ne sok legyen vele, na meg nem hiszem hogy helyes dolog az mikor 10 éves gyerek könyökén veri szét a műanyag vödröt a mami mert nem fogad szót a gyermek és vissza felesel nem így kellett volna letölteni a mérgét. Nem szeretném hogy ugyan ilyen sorsra jusson az én gyermekem is ha oda kerül a mamájához. Én arról beszélek hogy az apa úgy szeretné tartani a kapcsolatot a gyermekkel hogy egy fillért ne keljen rá költeni + az oké hogy én vigyem mert én vittem el de ha nem veszi emberszámba akkor mit vár, a gyermek nem fog jóllakni egy puszitól vagy egy öleléstől vagy ugyan úgy fázni fog ha csak ölelgeti 2 hetente de nem költ rá semmit hiába az apja, mert ő élvezné a társaságát de úgy hogy ne keljen rá költenie. Vagy pedig azt akarja ezzel elérni hogy amíg vele volt a gyerek addig megkapott mindent, az előre lévő pár évre ossza be.Azt akarom ezzel mondani hogy nem várom el hogy fizesse a gyermektartást eddig sem tette de akkor ne is követelje a gyermeki láthatást ha ilyen úton szeretné.
2012. nov. 27. 15:30
 18/20 anonim ***** válasza:
Az apa köteles fizetni a gyerektartást, ami a fizetése 20%-a. Viszont mivel te vitted el a gyereket, te pedig köteles vagy fizetni az utiköltséget. Nincs elszámolás, mindenki fizet. Viszont az apa kérheti a gyerekelhelyezés megváltoztatását is, de addig ez van.
2012. nov. 27. 16:42
 19/20 anonim válasza:
még ennyi álszent embert, nincsenek abban a helyzetben, amiben te vagy, tehát fel sem tudják mérni a súlyát annak, amiben élsz és küzdesz. fizetnie kell a 20%-ot a gyerek 18 éves koráig és nincs utazási költség, ha érdekli utána megy úgyis. nálam is hasonló probléma merült fel. nem kell neki a gyerek, de kellemetlen ezt a családja előtt bevallani, így érdeklődik és látványosan vagdalkózik. nagy a füstje ennek és jól látszik, aztán, ha beszél a telefonban meg parancsolgat ezt meg azt tegye. egyébként meg nincs témája, csak az általános köröket teszi: hogy vagy, mi van az iskolában. októberben megkérdezni, hogy mi lett az évvégi bizonyítvány eredménye stb. ha az anyja megkérdezi: mi van az unokáival tudjon rá sablon válaszokat adni és ezzel le van tudva az apasága. pont azért ment el, mert a gyerekek tanulása nem jó befektetés. enni, ha akar valamit menjen a bíróságra, majd ott elmagyarázzák neki az apai jogokat, csak akpaszkodjon az ítéletbe.
2012. dec. 1. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a gyerek?

Ő szeretné látni az apját?

Oldjátok meg úgy a láthatást, hogy te is ott vagy.

Ha a gyerek idegenkedik az apjától, ne erőltessétek....

2013. okt. 15. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!