Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után meddig jár a gyerektartás? A gyermek 18 éves koráig, vagy amíg tanul?
"Amennyiben a gyermek ne adj' Isten, valamilyen betegség vagy baleset következtében annyira megrokkan, hogy munkaképtelenné válik, a tartásdíjra élete végéig jogosult, ez esetben az életkor nem mérvadó."
Igen pont ezért nem gyerektartás hanem rokontartás mert ez fordítva is igaz. Ha apuka munkaképtelené válik, akkor a gyerek kötelezhető hogy fizessen az apjának rokontartást élete végéig.
Amíg nappalin tanul.
De... ha mondjuk közben élettrása lesz, akkor már nem fog járni neki mert elvileg el kell, hogy tartsa magát, vagy valaki más őt....
Egyébként kérdező az a véleményem, hogy az ilyen fontos ügyekben inkább a hivatalos szerveknél- kormány ablaknál vagy polgármesteri hivatalban érdeklődj, mert az utóbbi években szinte napról napra más közlönyöket küldenek a változtatott törvényekkel kapcsolatban S mi átlag polgárok nem mindig halljuk meg a legújabbat vagy olvassuk el a napilapokból.
egy példa mennyire még a hivatalokban sincsenek tisztába mindennel. ) éve nevelem a két unokámat mert itt felejtették őket-- s egy éve egy nagy kirobbanásomra, hogy még a folyosó is zengett, vette a fáradságot a gyámügyes hogy utána nézzen a törvényeknek gyermektartás ügyben. S mint kiderült évek óta járt volna nekem a gyermektartásnak megfelelő összeg úgy, hogy az állam köteles megelőlegezve postázni számomra a gyerekek eltartására-- amennyiben a szülők munkanélküliek! S erről halvány f..ja se volt a gyámügyisnek de azért évente elszámoltatási cirkuszt csinált, mennyit költöttem az unokáimra holott felörült voltam a gondoktól mivel nyugdíjból élünk. S elszámoltatás csak azért csekkel, mert hol az egyik, hol a másik szülő valamit csepegtetett félévente. Szóval a legjobb a kormány ablak, vagy családjoggal foglalkozó ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!