Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Táppénzből és GYESből vonható letiltással gyerektartás? Bővebben lent.
Apukánál vannak elhelyezve a két gyermek.
Anyuka eddig nem fizetett gyerektartást viszont végre sikerült elérni a bírósági letiltás elindítását.
Viszont anyuka most táppénzen van mert terhes. Után egyértelműen GYESen lesz.
Ezekből vonható a gyerektartás?
Egy jogi fórumról:
Tisztelt Ügyvédnő !
Érdeklődni szeretnék , hogy Gyes-ből , Gyed-ből , családi pótlékból , táppéz összegéből
eszközölhet -e a végrehajtó letiltást , mert ezidáig úgy tudtam, hogy az előbb felsoroltak
egyikéből sem lehet levonást végrehajtani valamint úgy tudom, hogy amennyiben mégis
történne letiltás a fentiek bármelyikéből , úgy azt elvileg a végrehatónak vissza kell
térítenie. Hiszen az általam felsoroltakból 3 segély , melyet a gyermek után ( gyermek
nevelése , ..... stb. ) céljából kapja a szülő.
Megtisztetlő válaszát köszönöm.
G
Kedves Kérdező!
Igen, a gyerekek után járó támogatásból (GYES, családi pótlék, gyermektartásdíj) nem lehet végrehajtani, azonban a GYED-ből, és a táppénzből igen.
Azonban ha az előbb említett összegek számlára érkeznek, akkor előfordulhat, hogy a végrehajtó inkasszó formájában azt is leemeli oly módon, hogy csak 28500,-Ft-ot kell a számlán hagyni. Dr. Knáb Gabriella 2012. 11. 12. 08:20
Köszönöm a válaszokat.
Az ügyvéd válasza szerint a gyerekek után járó támogatásból nem lehet végrehajtani...
Viszont az hogy gyerekek után járó támogatásból gyerekek után járó kötelezettséget nem lehet levonni az nekem még nem egyértelmű sajnos... :(
Mert mind a két oldalon gyerekek vannak...
Egyébként én sem tudom, hogy minek szül még egy gyereket ha a már két meglevőnek egy pár zoknit se vesz... :(
Lehet hogy pont azért mert tele van hitelekkel meg nem fizeti a gyerektartást és így a gyesből se hitelt se gyerektartást nem tudnak vonni... más ötletem nincs... :/
Köszönöm a válaszod...
Egyenlőre a táppénzből úgyis vonhatják aztán majd májustól (akkorra van kiírva) majd várnunk kell fél évet hogy újra fizessen valaki?
akkor meg jobban jártunk volna, ha már most elindítjuk a megelőlegezést, mert már 2 éve nem fizet. Most majd pár hónapig letiltják neki és kezdődik elölről... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!