Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermekelhelyezési perekben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermekelhelyezési perekben el választják egymástól a testvéreket?

Figyelt kérdés
Három gyermek van. Kettő már nagy 13-15 évesek. Ők apukát választották. A "kicsi" 9 éves , dönteni nem tud szülei között, de őt nem akarja engedni anyuka csak a két nagyot. Mit szokott ilyen esetben tenni a bíróság? Apuka mindhárom gyermeket nevelni , gondozni szeretné.
2012. nov. 14. 20:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Első bírósági tárgyaláson anyának ítélték őket, de ő nincs itthon. Egyedül vannak, nagymama van velük délután pár órát.
2012. nov. 14. 22:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Van ügyvédetek? Ez nem is értem, hogy lehetséges, amit írsz!!!
2012. nov. 14. 22:36
 13/15 A kérdező kommentje:
Sajnos mi sem és a gyerekek sem értik. Ügyvédünk van. sajnos az apukáknak nagyon kevés esélye van az ilyen ügyekben. a bíróságok és a hivatalok még a múlt rendszerben élnek. :(((
2012. nov. 14. 22:40
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez rettenetes! Engem is oktatott ki már itt jogász, hogy apának is ugyanannyi esélye van, mint anyának, pedig én is azt tapasztaltam, hogy nem! Meg hogy miért mentünk ügyvéd nélkül, hát úgy tűnik, ügyvéddel sem megy többre az ember. Max annyit érhettünk volna el, h nem 15p alatt zárják le az ügyet, hanem elhúzódik. Nálunk is volt para, hogy az anya kimegy külföldre, és csak kéthetente jön haza. Csak nálunk 4 éves kislány mellett óhajtotta ezt tenni. Persze kislány nem maradt volna egyedül, mert vigyázott volna rá a nagymama, meg ahogy anyuka fogalmazott, "még valaki". Akkor én is írtam a gyámügyre, hogy ilyenkor mi van, és kerek perec azt válaszolták, hogy akkor lehet kérvényezni az új gyermekelhelyezést, hiszen az apának több joga van a gyerekhez, mint a nagymamának. Én akkor meg is nyugodtam, de ezek szerint mégsem ilyen egyszerű... Anyuka aztán persze bebukta a külföldi melót (nyelvtudás és képzettség nélkül nem is tudom, mit hitt), de ő is simán kiment volna, és a nagymamára hagyja a gyereket, ahelyett, h apával megbeszélte volna. Mi is csak véletlen tudtuk meg amúgy ezt a külföldi dolgot, mert rohadtul nem akarta elmondani, részéről is ment a hazudozás, közben a facebook-on meg nyilvánosan kirakta, h németben meg angolban volt 3 hétig munkát keresni, szal nem egy észlény... Azóta is simán ráhagyja a gyereket, amikor csak tudja és akire csak tudja (szomszéd néni, új párjának az anyja, stb.). Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek! És sajnos ez csak azt erősítette meg bennem, hha látjuk, hogy a párom kislánya magányos, és az anyja rosszul bánik vele, akkor se fogják nekünk ítélni sose...
2012. nov. 15. 10:00
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó !!!

Elolvasva a történetedet teljesen átérzem azt, hiszen egy cipőben járunk, jártunk.

Azzal a különbséggel, hogy az én exem itt is hagyta a gyerekeket már több mint fél éve. A hivatalok ...hát ne kelljen minősítenem a gyámhivatalt ( amit itt hozzá nem értők ajánlgatni szoktak) . Mi is voltunk ott a gyerekekkel, de azt a mocskos munkát..... Meghallgattak, vettek fel jegyzőkönyvet és kérdezték adtam- e be elhelyezés megváltoztatása iránti kérelmet a bíróságra. Mondtam, hogy igen. Akkor kérték, mutassam be a a postai feladóvevényt amin szerepel az érkeztetés dátuma. Megtettem. Kár volt. Átvertek. Abban a pillanatban kezeiket mosva visszadobták a papírokat, nem törődve semmivel. Védve voltak azáltal,hogy a bíróság magasabb rendű. Azt mondták, mivel tudomásuk van róla, hogy bírósági ügy van folyamatban, nem tehetnek semmit. Ez volt nekik a legegyszerűbb. A gyerekeim azóta is egyedül vannak. Próbáltam őket magamhoz venni, de mivel nem tudom "édesanyjuk" beleegyezése nélkül iskolába íratni őket, én követek el törvénysértést. Röhejes az egész. Hogy mit tehetek? Várok bízok, tartom a lelket a gyerekekben, hogy talán a mostani tárgyaláson a Tisztelt Bírónő/úr/ hajlandó lesz el is olvasni az összes 4 év leforgása alatt keletkezett iratot.

2012. nov. 16. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!