Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most válok, hogyan tudom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most válok, hogyan tudom visszavenni a leánykori nevemet?

Figyelt kérdés
2008. máj. 23. 08:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Be kell menni az önkormányzat anyakönyvi hivatalba, bavinni a házasságok anyakonyvezési hivatalába a válási papírt( álásról szóló anyakönyvi kivonatot-amit a válás után kapsz) aztán adnak csekket, feladod a postán, visszamész a hivatalba és megmondod, hogy mi legyen a neved .
2008. máj. 23. 08:45
 2/5 anonim ***** válasza:
67%

nem kell a válási papír. akkor valtoztatod a need mikor akarod.

mikor ´ki kellett választani a nevem házaság bejelentésnél, és húztam a fogam hogy nem akarom a férjem nevét, akkor az anyakönyvezetö mondta hogy ne aggódjakk akármikor megváltoztathatom a nevem akár minden nap oda vissza csak pénzbe kerül.

2008. máj. 24. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Egy ismerősöm nemrég válás után vissza akarta venni a lánykori nevét, de az anyakönyvvezető kerek perec megmondta, hoy erre nincs lehetősége, és valami új jogszabályra hivatkozott... Nekem viszont azt mondták, hogy bármikor vissza lehet venni a lánykori nevet. Szerintem ügyintézőfüggő az egész.
2008. máj. 24. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

Létezik olyan, hogy névváltoztatás. Én csináltam, tudom milyen az.

Bemész az önkormányzat anyakönyvi hivatalába, és kérsz egy névváltoztatási kérvényt. Kitöltöd, hogy mi a neved, mi lenne az új neved, és indoklást is kell írni (de a válás ténye elég). Elvileg bármilyen változást kérhetsz, viszont a kérvényt nem helyben bírálják el, hanem a minisztériumban. Ha normális nevet kérsz (az eredeti neved), akkor nem fogják elutasítani. Pénzbe kerül a dolog, nem emlékszem, hogy mennyibe.

Én anyám vezetéknevét vettem fel annak idején.

2008. máj. 28. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én egy éve váltam el és visszavettem a leánykori nevem.

Abba az önkormányzati anyakönyvi hivatalba menj, ahol a házasságodat kötötted. És kell a bírósági végzés a válásról, mert azt rávezetik az anyakönyvi kivonatra. Tehát fogsz kapni egy házassági anyakönyvi kivonatot, melyre alulra ráírják, hogy ekkor-és ekkor elváltál a bírósági végzés dátumát és iktatószámát, meg az új (lánykori) neved. Ezzel az anyakönyvi kivonattal csináltathatod az új igazolványaidat.

Jó kis utánajárás.

Ez nem olyan névváltoztatás, mintha mondjuk Kovácsról Kiss akarnál lenni. Nem új nevet akarsz, hanem a régit vissza! És ahhoz nem kell névváltoztatási kérelem. Így csináld, ahogy leírtam, így fog sikerülni.

Üdv.

2008. máj. 30. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!