Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ferjemmel vitatkozunk, de nem jutok dolore a kerdesben, vagyonmegosztas?
szerintem ha válásra kerülne a sor akkor tök mindegy, hogy sértődött fejet vágna-e az anyagiak miatt, hidd el kisebb gondod is nagyobb lesz 2-3 gyerekkel egyedül...
na de egyébként tényleg úgy szól a törvény, hogy házasságban minden közös kivéve az örökség és a névre szóló ajándék.
nyilván van annak is összege, hogy te elmész a gyerekekért és ő maradhat a munkahelyén, hogy megkeresse azt a 400eFt-ot, csak hát a pasik nem így gondolkodnak :)
de van házassági szerződés, azt bármikor megírhatjátok, akár azt is, ha te keresel milliókat akkor te viszel mindent :D
szüleim nemrég váltak el, anyám 14 éves koromig otthon volt, apám jól keresett.
náluk is ez ment, hogy apám szerint neki több jár, anyám szerint meg minden közös mert ő is beletette mindenét.
bevallom valahogy mindkettőjüknek igazat adok, mert azért nem kis munka a háztartás, gyerek ellátás, stb. ugyanakkor meg tizenéves koromban már annyi minden nem volt körülöttem, hogy akár egy 8 órás munka nem fért volna bele, pláne, hogy a nőverem 17 éves korában elköltözött otthonról. de a per vége az lett, hogy minden közös, az ingóságokat meg elosztották maguk között.
szerintem az az ideális ha annyi gyereket vállaltok amenniyt szeretnétek és el is bírtok tartani, a nő részmunkaidőben dolgozik miután ovisok a gyerekek, férfi meg ugye teljes állásba megpróbál családfenntartó lenni míg a nő viszi a háztartást.
na de ezt nektek kell eldöntenetek és nem is biztos, hogy a válás anyagi megosztása kéne a gyerekvállalás fő szempontjának lennie.
Most komolyan mire jó ez? Ez tipikusan annak az esete, hogy "ha nincs probléma, akkor gyártunk magunknak". Szeretitek egymást? Jól megvagytok? Gondolom igen, ha tervezitek a második gyereket. Akkor mit kell azon veszekedni, hogy mi lesz ha egyszer elváltok? Pont ezzel fogjátok kinyírni a kapcsolatotokat!
Otthon maradsz a gyerekekkel, amíg szükséges, utána elmehetsz dolgozni, mint bármelyik más anyuka, reggel 8-tól délután 4-ig. Aztán rohanás az oviba a gyerekekért és élhetitek délután a közös kis családotok életét.
Én elsem tudnám képzelni, hogy a diplomámmal otthon üljek. Nem azért tanultam érte, hogy utána a polcon porosodjon és igazán értelmét sem látom, hogy otthon malmozzak, amíg a gyerekek amúgy is oviban/iskolában vannak. Rövidtávon is becsavarodnék tőle és halálra unnám magamat, nem hogy így éljem le az életemet.
Az én szüleim is megtudták ezt oldani valahogy, úgy érzem mi is megtudjuk oldani a párommal.
Az jön le nekem is, hogy ha nincs baj, majd Te gyártassz. Én egy hozzád hasonló nőt nem vennék feleségül ha férfi lennék, de egy ilyen anyagias férfi sem kellene.
Nekem az a véleményem, hogy egy házasságban minden közös, akkor is ha én keresek 5x annyit mint a párom, akkor is ha ő. A főzés, mosás, takarítás, gyereknevelés sem a légből jön az is legalább akkora munka.
Én nem tudnék otthon ülni azért egész életemben, vagy életem java részében...mert azért szocializálódni is kell, különben bepunnyad az ember...
Az a véleményem, hogy valami gond van veletek és ilyen légkörben nem vállalnék gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!