Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ferjemmel vitatkozunk, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ferjemmel vitatkozunk, de nem jutok dolore a kerdesben, vagyonmegosztas?

Figyelt kérdés
Egy gyerekunk van, egy eves, most tervezzuk a masodikat, kozben szo esett arrol hogy a tavolabbi jovoben hogy legyen. Esetleg harom gyerek es foallasu anyasag mellett reszmunkaido, vagy ket gyerek mellett reszmunkaido, vagy ket gyerek es teljes munkaido es hogy hany evig maradjak otthon, gyerekenkent 3, vagy ket gyerekkel 5, harom gyerekkel 9 vagy a kisebbik 8 eves koraig. Szerinte az idealis az lenne, ha az anya otthon van a gyerekekkel sokat es maximum valami reszmunkaido. Meglepodtem, mondtam is neki, hogy mas ferfi nem orulne ilyennek, mert igazsagtalannak tartjak hogy ha valas lenne, a fele vagyont viszi a no, mikor "csak otthon ul". Mire o, hat nem is fair, o se ugy gondolta hogy akkor a fele vagyon jarna. Persze torveny szerint jarna, csak szerinte ez nem igazsagos, foleg ha a ferj sokkal tobbszor keres (pl. Miliardos)tobbet mint a no. Azt mondta nalunk ez nem lenne lenyeg, mert o nem keres sokat, de bennem felmerult a dolog, mi lenne ha itthon maradnek foallasu anyanak, 10 ev mulva elvalnank es jatszana a sertettet, mert o most jelenleg ketszer tobbet keres mint en, 400 br. En azt gondoltam, ha hazassag alatt kozos a vagyon, tok mindegy ki mivel jarul hozza, egyutt kerestek, elvegre ki mondja hogy a no nem kereshetett volna ugyanannyi sok penzt mint a ferfi, hisz o is bent ulhet egesznap a multicegnel, csak akkor nem lesz maganelet. En esetemben ket diplomam van, allast kellet valtanom, egy 50 ezerrel kevesebbet fizetot, hogy eljohessek szulni, es feladtam erte az elorelepesi lehetoseget ahol talan ugyanannyit is kereshettem volnammint o. Nekem az van a fejemben, hogy ha kozos szerzemeny, mindegy hogy ki mennyit keres, 100 et vagy 100 milliot, az ugy igazsagos, ha megosztjak sertettseg nelkul, de ferjem szerint van osszeghatar. Latta hogy ezzel nem tudok egyet erteni, es vegul feladtam a masodik gyerek valllalasat is gondolatban. Vegul mar ugy probalta menteni a helyzetet, hogy azt mondta ha en keresnek sok milliokat, akkor neki nem kellene a fele, mert nem lenne igazsagos hogy o vigye, de en vihetem a felet forditott esetben es ugy iagzsagos. Szerinte ebben nincs ellentmondas. Mondtam neki viccbol hogy keressunk mar egy ugyvedet, aki hajlando lenne megirni hogy adott osszeghatar felett ha en keresek tobbet, akkor valas eseten neki kisebb szazalek jar, de ha o keres tobbet, akkor nekem fele. Letezhetetlen, hogy iylen szerzodest egyaltalan jogilag megfogalmaznanak, mert serti az egyenjogusagot, de meg mindig nem hajlando bevallani, hogy ebben van ellentmondas. Szoval ti mit szurnetek le ebbol az egeszbol? Mert en azt, hogy valojaban igenis sertene aznonerzetet ha tobbel jarulna hozza a kasszahoz, mint en, de azt se szeretne, ha en meg epitenem a karrierem,egy gyerekunk lenne csak es este 8ra jarnek haza. Vagyis hogy vallaljam el a noi szerepet, de azt is hogy ez kevesebbet er, mert ugy igazsagos...
2012. nov. 4. 09:45
 1/5 anonim válasza:
29%
Mit szurtem le? Oszinten? Hogy penzehes vagy!
2012. nov. 4. 09:58
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
3 gyereket terveztek, vagy legalábbis gondolkoztok rajta. Akkor minek jár válás a fejetekben? Talán azt tervezitek, hogy meg lesz a 3 gyerek, és akkor elváltok, vagy mi? Én nem értem, hogy mit problémázol ezen amúgy is. Ha már váltok, akkor nem mindegy, hogy neki mennyire sérül az önérzete? Akkor már úgy sem az lesz a lényeg... Szerintem felesleges ezen agyalni, hogy ha válás lesz, akkor ki mennyit, és mit kap. Amúgy pedig jogosan illetne meg a fele, mert gondolom a gyerekek veled maradnának. DE ne ezen agyaljatok! Élvezzétek az életet, ezen rá értek akkor gondolkozni, ha esetleg még is oda jutnátok.
2012. nov. 4. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem ha válásra kerülne a sor akkor tök mindegy, hogy sértődött fejet vágna-e az anyagiak miatt, hidd el kisebb gondod is nagyobb lesz 2-3 gyerekkel egyedül...

na de egyébként tényleg úgy szól a törvény, hogy házasságban minden közös kivéve az örökség és a névre szóló ajándék.

nyilván van annak is összege, hogy te elmész a gyerekekért és ő maradhat a munkahelyén, hogy megkeresse azt a 400eFt-ot, csak hát a pasik nem így gondolkodnak :)

de van házassági szerződés, azt bármikor megírhatjátok, akár azt is, ha te keresel milliókat akkor te viszel mindent :D

szüleim nemrég váltak el, anyám 14 éves koromig otthon volt, apám jól keresett.

náluk is ez ment, hogy apám szerint neki több jár, anyám szerint meg minden közös mert ő is beletette mindenét.

bevallom valahogy mindkettőjüknek igazat adok, mert azért nem kis munka a háztartás, gyerek ellátás, stb. ugyanakkor meg tizenéves koromban már annyi minden nem volt körülöttem, hogy akár egy 8 órás munka nem fért volna bele, pláne, hogy a nőverem 17 éves korában elköltözött otthonról. de a per vége az lett, hogy minden közös, az ingóságokat meg elosztották maguk között.

szerintem az az ideális ha annyi gyereket vállaltok amenniyt szeretnétek és el is bírtok tartani, a nő részmunkaidőben dolgozik miután ovisok a gyerekek, férfi meg ugye teljes állásba megpróbál családfenntartó lenni míg a nő viszi a háztartást.

na de ezt nektek kell eldöntenetek és nem is biztos, hogy a válás anyagi megosztása kéne a gyerekvállalás fő szempontjának lennie.

2012. nov. 4. 10:51
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

Most komolyan mire jó ez? Ez tipikusan annak az esete, hogy "ha nincs probléma, akkor gyártunk magunknak". Szeretitek egymást? Jól megvagytok? Gondolom igen, ha tervezitek a második gyereket. Akkor mit kell azon veszekedni, hogy mi lesz ha egyszer elváltok? Pont ezzel fogjátok kinyírni a kapcsolatotokat!

Otthon maradsz a gyerekekkel, amíg szükséges, utána elmehetsz dolgozni, mint bármelyik más anyuka, reggel 8-tól délután 4-ig. Aztán rohanás az oviba a gyerekekért és élhetitek délután a közös kis családotok életét.

Én elsem tudnám képzelni, hogy a diplomámmal otthon üljek. Nem azért tanultam érte, hogy utána a polcon porosodjon és igazán értelmét sem látom, hogy otthon malmozzak, amíg a gyerekek amúgy is oviban/iskolában vannak. Rövidtávon is becsavarodnék tőle és halálra unnám magamat, nem hogy így éljem le az életemet.

Az én szüleim is megtudták ezt oldani valahogy, úgy érzem mi is megtudjuk oldani a párommal.

2012. nov. 4. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Az jön le nekem is, hogy ha nincs baj, majd Te gyártassz. Én egy hozzád hasonló nőt nem vennék feleségül ha férfi lennék, de egy ilyen anyagias férfi sem kellene.

Nekem az a véleményem, hogy egy házasságban minden közös, akkor is ha én keresek 5x annyit mint a párom, akkor is ha ő. A főzés, mosás, takarítás, gyereknevelés sem a légből jön az is legalább akkora munka.

Én nem tudnék otthon ülni azért egész életemben, vagy életem java részében...mert azért szocializálódni is kell, különben bepunnyad az ember...

Az a véleményem, hogy valami gond van veletek és ilyen légkörben nem vállalnék gyereket...

2012. nov. 4. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!