Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Rjöttem, még mindin nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rjöttem, még mindin nagyon szeretem, ez normális?

Figyelt kérdés

Januárban váltam el tőle tíz év után, csendesen, viták nélkül. Nem volt félrelépés, megcsalás.

Én gyereket akartam, ő meg a karrierje csúcsán ezt nem vállalta.

Elköltöztem, és az elmúlt hónapok alatt, sokszor utáltam őt. Aztán a napokban az egyik éjszaka rá jöttem, hogy hazudok magamnak. Mert még mindig nagyon szeretem öt! A hibáival együtt, tíz év után is rajongok érte. És most, hogy ezt kimondom: „szeretem”, boldognak érzem magamat, annak ellenére, hogy nem lehetek vele, és nem is áll ő velem szóba.

Szóval normális ez, hogy szeretem? Annak ellenére, hogy talán többet nem is találkozom vele? Voltatok már hasonló cipőben?

2009. aug. 11. 12:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

az idő megszépíti a dolgokat :)

Még mindig nem tudnátok összeegyeztetni a céljaitokat? Van azóta valaki más neki?

2009. aug. 11. 13:28
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen az emberi lélek. Úgy tűnik, begyógyultak a sebeid, ami persze nem jelenti azt, hogy az lenne a megoldás, hogy újra együtt legyetek.
2009. aug. 11. 13:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Igen normális mivel úgy látom,hogy elég komoly volt köztetek a dolog,viszont azért szakitottál vele,mert te gyereket akarsz, de hát ha bele gondolunk nem mostanában lesz gyereked elöször is azért,mert még mindig a volt párodat szereted így,hogy akarsz mástól gyereket? Másodszor gondolom komoly kapcsolatban akarsz gyereket, igen ám de ahhoz találni kellene egy olyant is aki van olyan,mint a volt párod. Sok szerencsét. Milenne ha vissza mennél a volt párodhoz és mondjuk várnátok még 3 évet a gyerekkel, ha igazán szeretett volna akkor azért 10 év után csak szeretne tőled gyereked vagy nem? bár ezt én nem tudhatom.
2009. aug. 11. 13:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy kérded a "normális"-t, hogy előfordul-e mással is, akkor a válasz igen.

Ha úgy kérded, hogy hasznos-e, akkor inkább nem, mint igen.

Ha lenne lehetőségetek újra kezdeni, akkor sem lenne semmi a régi. Minden más lenne, másképp. Egy olyan kapcsolatot, aminek vége lett, nem lehet már folytatni.

Annak is nagy az esélye, hogy Te most idealizálod Őt, vagyis nem a valódi hapsit látod magad előtt, amikor rá gondolsz, hanem egy elképzeltet, aki bír az Ő összes jó tulajdonságával, a rosszak nélkül. Ezt hasításnak hívja a pszichológia. Gyakori azokban az esetekben, amikor az, aki hasít valamilyen függőségben van, ezért nem is képes teljesen reálisan látni a másik embert. (Szülő-gyerek kapcsolat ilyen pl.)

Ezzel nyugodtan együtt lehet élni, és lehet segíteni is rajta. Önismerettel. Persze ehhez először el kellene dönteni, hogy mennyire jó a tippem? Mert ezt innen én meg nem mondom. Te meg tudod mondani. Megérintett benned valamit, amíg olvastad? Nagy ellenkezést váltott ki? ("Ugyan már! Ez hülye! Még hogy én???" -ha ilyeneket gondoltál közben, akkor esélyes.) :P

Szóval azt ne feledd el, hogy Te elhagytad ezt az embert. Nem bírtál vele együtt élni, olyan fontos volt Neked a gyerek, akit Ő nem vállalt fel érted, fontosabb volt a karrierje. Én nem ítélem el Őt sem ezért. Ez egy felnőtt döntés, van ilyen. Viszont ezzel bántottátok egymást, ami azóta sem vált semmivé. Még ha Te most nem is érzed ezt. Ezért ha újra akarod kezdeni, akkor nem is a nulláról indulsz, hanem egyenest negatívból. Egy teljesen friss, új kapcsolathoz képest, ahol nem ismeritek egymást, de még nem is okoztatok egymásnak mély sebeket. Ezt gondold át, döntened NEKED KELL.

2009. aug. 11. 13:58
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha igazán szeretted volna, megérted, hogy érvényesülni akar, és nem vártad volna el tőle, hogy adja fel a karrierjét. Nem csodálom, hogy ez rosszul esett neki.

Bár az igazán szomorú az, hogy ma, a 21. században Magyarországon egy nőnek ez még mindig vagy-vagy kérdés, és csak egy kiemelten támogató férj mellett tudja mind a kettőt megvalósítani. (Vagy ha sok pénze van...)

Gyereketek még lehetett volna később, találhattatok volna valami megoldást, de őt már nehéz lesz visszaszerezni. Mi történt, hoyg még szóba se áll Veled? Volt valami más is? Ha annyira szereted, hát valahogy add a tudtára, mit érzel...

De miért nem tudnak a pasik KÖZBEN gondolkozni, és nem csak utólag, nekem ez nem fér a fejembe? Miért nem lehet KÖZBEN szerelmesnek lenni és ezt ki is mutatni? Miért csak akkor értékes valami, ha elveszett? Vagy amíg nincs meg? (Bocs a kirohanásért, de ez egy aktuális probléma számomra...)

28/n

2009. aug. 11. 14:13
 6/14 A kérdező kommentje:

Bocsánat. Még mielőtt félre értenétek, én nem kértem, hogy adja fel a karrierjét.

Ő érezte úgy, hogy neki most a munka mellet nincsen ideje rám, sem gyerekvállalásra, ezért kérte, hogy váljunk el.

É ő adta be a válókereset, nem én. Én csak csendesen bele egyeztem, mert nem akartam vele veszekedni.

Beszélni vele? Nem tudok, nem hajlandó velem beszélni, hogy miért, az számomra is rejtély.

Talán a büszkesége. (persze lehet, hogy már van valakije?)

A lényeg az, hogy eddig dühös voltam rá. De rá kellet jönnöm, hogy hiányzik, és szeretem, és jó érzéssel tölt el amikor rá gondolok.

Ezért is tettem fel a kérdést, hogy ez normális-e?

2009. aug. 11. 15:36
 7/14 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, nekem ez az egész furcsa. 10 év után jutott eszébe, hogy nincs ideje Rád, és a gyerekvállalásra? Nem arról volt például szó, hogy rásóztad az összes háztartással kapcsolatos teendőt, pedig ő is elfáradt a munka után? (csak tipp...) Nagyon sürgetted a gyerekvállalást?

Ami még eszembe jutott, nem lehet, hogy ez csak ürügy volt részéről, főleg ha az előző 2 dolog nem állt fenn?

Csendesen beleegyeztél a válásba? Hát nem tudom. Magamból kiindulva, ha egy nő szakítást vagy válást vet fel, sokszor nem ez a valódi szándéka, hanem változást akar a kapcsolatban, mert valami nem megfelelő számára, csak tudod, vannak dolgok, amiket direktben nem lehet közölni, mert ha nem jön magától, megette a fene. Nem lehet megkérni valakit, hogy szeressen jobban, legyek neki fontosabb, stb.

Lehet, hogy rosszul esett neki, hogy nem kérted, hogy inkább beszéljétek át a dolgokat, hozzátok rendbe a házasságotokat. Beleegyeztél a válásba, ő lehet úgy érezte, túl könnyen. Ez is csak tipp, Te tudhatod, mennyi realitása van... De ha valaki szeret valakit, nem lenne szabad ilyne könnyen elengednie, aztán emg sóvárogni utána. Normális vagy nem, én azt nem tudom, de így értelme nincs sok, ha egyikőtök sem adja fel a büszkeségét. (Már ha erről van szó, és nem arról, hogy van új pasija) Ha nem tudsz vele beszélni, akkor írj neki, üzenj neki, akármi. Végülis szép dolog a plátói sóvárgás, de az embernek egy élete van.

- előző -

2009. aug. 11. 16:26
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedvesek vagytok.

Igen, ostobaság, vagy sem, de nem harcolta érte, mert lebénított az, hogy válni akar. Ezért naiv módon bele egyeztem, hogy hát, aki menni akar, azt hagyni kell.

Igen! Gyakran elmegettem neki a gyermekvállalást.

A háztartási munkákat jól megosztottuk egymással, ez nem játszót, szerepet.

Írtam már neki levelet, nem válaszolt. Talán még idő kell neki hozzá, vagy ő valóban lezárta kettőnk kapcsolatát, vagy még az is lehet, hogy valaki már van mellette.

Szeretem, és a hibáival együtt szeretem, mert ő sem hibátlan. Hogy aztán ez normális-e, vagy egyszer elmúlik, és jön-e egy jobb, nem tudom.

Résemről érdekes, hogy volt egy-két hónap amikor haragudtam rá, nagyon. De rájöttem, csak azért, mert hiányzik.

Szóval, ha lenne rá okom, hogy utáljam, mert megcsalt, mert megalázott, megvert, akkor könnyebb lenne, nem szeretni. De esetemben ilyenről nincsen szó.

2009. aug. 11. 16:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Hát az tényleg furcsa, hogy valaki egyszer csak rájön, hogy nincs ideje a feleségére és gyereket sem akar.Akkor kérdem én miért nősült meg annak idején?Azért mert akkor még szerelmes volt, de a mostani meggondoltam magam állapot azt jelzi, hogy valami megváltozott.És nekem kívülállónak úgy tűnik, hogy a férjed ezt találta a leghumánusabb megoldásnak az igazság helyett,és ez az igazság valami olyasmit rejthet, hogy belépett egy 3. a képbe, vagy megcsalt egy nem éppen nagy szerelmi fellángolásból és így menekül a tisztázás felelőssége alól, vagy csak egyszerűen kiábrándult belőled vágyik a szabadságra, rájött, hogy élni akar.Nekem még az is furi, hogy ezeket a dolgokat miért nem tisztáztátok???Ha 2 ember 10 évig együtt él és valaha igazi nagy szerelem kötötte össze őket, akkor tartoznak annyival egymásnak, hogy tisztázzák a dolgokat, nem pedig csak felhúzzák az orrukat és homokba dugják a fejüket, hogy ha te így én is így.Legyen.Nem lehetséges, hogy ti csak éltetek egymás mellett 10 évig?és nem együtt éltetek?Lehet, hogy te még nem voltál igazán szerelmes?.Nagyon,nagyon.Mert ha az lettél volna, akkor nem tudtad volna csak úgy elengedni őt.Aztán meg az is lehetséges, hogy egyszerűen csak a megszokás hatalmaskodott el rajtad és azért hiányzik az exed.10 évet nem lehet csak úgy kitörölni és semmisnek tekinteni.Ez természetes.Viszont a pszichológusi hasításossal maximálisan egyet értek, azaz előbb neked kell tisztáznod magadban, hogy mit érzel most. És tény hogy 10 év alatt sokat bántják egymást az emberek, amik olyan sérüléseket okoznak, amik sosem múlnak el nyom nélkül, ezért kezdik aztán mással újra, mintsem a régivel kijavítsák a bántás nyomait.
2009. aug. 12. 09:27
 10/14 anonim ***** válasza:
Na várjál Te most a férj vagy a feleség vagy?
2009. aug. 12. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!